• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

intel/windows8 loading the wrong network driver


codec

New Member
Posts
2
#1
Sometimes when I start up my PC, my internet won't work because the wrong driver is being loaded.

This is the driver that sometimes loads up 82579LM"



Then when I do a "scan for hardware change", it'll load up the correct driver and my internet will start working 82579V:



This happens with the default driver that Windows 8 installs and the one from Intel's website as well:

http://downloadcenter.intel.com/Det...2&lang=eng&OSVersion=Windows 8*&DownloadType=

I know this is a Windows 8 problem because this didn't happen on Windows 7.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro 64bit

topgundcp

Well-Known Member
VIP Member
Guru
San Jose - California

Posts
2,847
#2
If it happens again then before rescan, just right click and uninstall it with delete option.
 

My Computer

System One

  • OS
    8.1x64PWMC Ubuntu14.04x64 MintMate17x64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Home Brewed
    CPU
    I7 4970K OC'ed @4.7 GHz
    Motherboard
    MSI-Z97
    Memory
    16 GB G-Skill Trident X @2400MHZ
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce GTS 450
    Sound Card
    X-Fi Titanium Fatal1ty Professional Series
    Monitor(s) Displays
    Dual HP-W2408
    Screen Resolution
    1920X1200
    Hard Drives
    256 GB M2 sm951, (2) 500GB 850EVO, 5TB, 2 TB Seagate
    PSU
    Antec 850W
    Case
    Antec 1200
    Cooling
    Danger Den H20
    Keyboard
    Logitech
    Mouse
    Logitech Performance Mouse MX
    Internet Speed
    35/12mbps
    Browser
    Firefox

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)