What's new

Image Thumbnails no longer visible ?

JerometheGiraff

Member
Member
I can't tell you when it happened, it has been going on for the past few weeks. I can no longer see the thumbnails of images within Windows Explorer. I've searched and searched for a solution and this was the solution I found which clones it's self multiple times across other sites, it didn't solve the problem ?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows8
    Computer type
    PC/Desktop
    Other Info
    Windows 8.1 Pro - Desktop
    Windows 8.0 - Windows Phone

steveb

As requested
Does this apply to all images in any folder or are all your JPGs in a single folder? If they are all in one folder (with perhaps cold folders within it) right click the parent folder, select properties, customise, and select the appropriate type from the list( can't remember if it says photos or images), this sets the default behaviour for all the files in at folder. It may help.
 

My Computer

System One

  • OS
    Win 8

JerometheGiraff

Member
Member
Does this apply to all images in any folder or are all your JPGs in a single folder? If they are all in one folder (with perhaps cold folders within it) right click the parent folder, select properties, customise, and select the appropriate type from the list( can't remember if it says photos or images), this sets the default behaviour for all the files in at folder. It may help.

The images are not in one folder, the folder is mixed with files and images.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows8
    Computer type
    PC/Desktop
    Other Info
    Windows 8.1 Pro - Desktop
    Windows 8.0 - Windows Phone

Brink

Administrator
Administrator
mvp

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    2 x Samsung Odyssey G7 27"
    Screen Resolution
    2560x1440
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master 3
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone

JerometheGiraff

Member
Member

My Computer

System One

  • OS
    Windows8
    Computer type
    PC/Desktop
    Other Info
    Windows 8.1 Pro - Desktop
    Windows 8.0 - Windows Phone

Brink

Administrator
Administrator
mvp
I think we pretty much tried everything else to avoid that, and none worked. :(
 

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    2 x Samsung Odyssey G7 27"
    Screen Resolution
    2560x1440
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master 3
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone

Brink

Administrator
Administrator
mvp
:thumbsup:

[video=youtube;0Wi8Fv0AJA4]http://www.youtube.com/watch?v=0Wi8Fv0AJA4[/video]
 

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    2 x Samsung Odyssey G7 27"
    Screen Resolution
    2560x1440
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master 3
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone

JerometheGiraff

Member
Member
I have installed a new SSD with more space (120 to be exact) the good news is now images are showing a icon, and when I created another standard account, thumbnails are visible. The bad news is there are still no thumbnails. I'm going to try to find another solution to this without doing a 'refresh' it seems as though something just has to be changed that got switched around.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows8
    Computer type
    PC/Desktop
    Other Info
    Windows 8.1 Pro - Desktop
    Windows 8.0 - Windows Phone

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top