• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

I can connect to my LAN but not Wifi.


Lother

New Member
Posts
1
#1
Hello,

I have tried for a few days to fix this problem myself but now must ask for help. I can connect to other wifi (my parents house, friends house, etc.) no problem. For some reason my home router (Netgear N300) doesn't like me much and all attempts to connect have failed. Also, I have a Lenovo G505.

To give you some more info here is my ipconfig /all

Microsoft Windows [Version 6.3.9600]
(c) 2013 Microsoft Corporation. All rights reserved.


C:\WINDOWS\system32>ipconfig /all


Windows IP Configuration


Host Name . . . . . . . . . . . . : Jeff-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No


Wireless LAN adapter Local Area Connection* 11:


Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 0E-84-DC-47-37-87
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


Ethernet adapter Ethernet:


Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Qualcomm Atheros AR8172/8176/8178 PCI-E F
ast Ethernet Controller (NDIS 6.30)
Physical Address. . . . . . . . . : 20-89-84-EE-1F-47
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::f1e4:eadd:7754:2de4%4(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.2(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Tuesday, June 17, 2014 5:44:20 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Wednesday, June 18, 2014 5:50:15 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 471894404
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-19-80-FA-3C-0C-84-DC-47-37-87


DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled


Wireless LAN adapter Wi-Fi:


Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 802.11n Network Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 0C-84-DC-47-37-87
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


Tunnel adapter Local Area Connection* 13:


Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:9d38:90d7:30dc:38b9:52e9:67bb(Pref
erred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::30dc:38b9:52e9:67bb%6(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 201326592
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-19-80-FA-3C-0C-84-DC-47-37-87


NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled


Tunnel adapter isatap.{062C5C6A-90E8-42E8-895E-5CBFBAA45E87}:


Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


C:\WINDOWS\system32>


From what I can gather from some other forums this might be a default gateway problem. Not sure how to fix and would really love to be able to utilize my wifi and not be chained to my Ethernet. Any help is greatly appreciated and thanks for taking the time to read.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8

broe23

Retired from the grind
VIP Member
Pro User
Central IL

Posts
3,468
#2
Need the info from "netsh wlan show all". Not the IPconfig. Also need the exact model of the Netgear router. How far away is the computer from the router, when you try to connect? Also how is the router placed? Is it back behind a tv or under a desk or bookcase?
 

My Computer

System One

  • OS
    Linux Mint 17.2
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Toshiba Satellite C850D-st3nx1
    CPU
    AMD E1-1200 APU with Radeon (tm) HD Graphics 1.40 GHZ
    Memory
    12GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon™ HD 7310 Graphics
    Sound Card
    Realtek HD
    Monitor(s) Displays
    LCD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Hard Drives
    Crucial M500 240GB SSD
    Mouse
    Logitech M525
    Internet Speed
    45/6 - ATT U-Verse
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    None needed. It is Linux.
    Other Info
    Arris NVG589 Gateway; Router - Cisco RV320; Switch - Netgear GS108 8-Port Switch & Trendnet TEG-S50g 5-Port Switch; Access Points - Engenius ECB350, Trendnet TEW-638APB; NAS - Lenovo ix2-4; Printer - Brother HL-2280DW; Air Print Server - Lantronix XPrintServer

    A/V UPS - Tripp-Lite Smart 1500LCD 1500 Va/900 W.
#3
Hello,

I have tried for a few days to fix this problem myself but now must ask for help. I can connect to other wifi (my parents house, friends house, etc.) no problem. For some reason my home router (Netgear N300) doesn't like me much and all attempts to connect have failed. Also, I have a Lenovo G505.

To give you some more info here is my ipconfig /all

Microsoft Windows [Version 6.3.9600]
(c) 2013 Microsoft Corporation. All rights reserved.


C:\WINDOWS\system32>ipconfig /all


Windows IP Configuration


Host Name . . . . . . . . . . . . : Jeff-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No


Wireless LAN adapter Local Area Connection* 11:


Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 0E-84-DC-47-37-87
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


Ethernet adapter Ethernet:


Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Qualcomm Atheros AR8172/8176/8178 PCI-E F
ast Ethernet Controller (NDIS 6.30)
Physical Address. . . . . . . . . : 20-89-84-EE-1F-47
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::f1e4:eadd:7754:2de4%4(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.2(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Tuesday, June 17, 2014 5:44:20 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Wednesday, June 18, 2014 5:50:15 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 471894404
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-19-80-FA-3C-0C-84-DC-47-37-87


DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled


Wireless LAN adapter Wi-Fi:


Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 802.11n Network Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 0C-84-DC-47-37-87
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


Tunnel adapter Local Area Connection* 13:


Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:9d38:90d7:30dc:38b9:52e9:67bb(Pref
erred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::30dc:38b9:52e9:67bb%6(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 201326592
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-19-80-FA-3C-0C-84-DC-47-37-87


NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled


Tunnel adapter isatap.{062C5C6A-90E8-42E8-895E-5CBFBAA45E87}:


Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


C:\WINDOWS\system32>


From what I can gather from some other forums this might be a default gateway problem. Not sure how to fix and would really love to be able to utilize my wifi and not be chained to my Ethernet. Any help is greatly appreciated and thanks for taking the time to read.
You will need to update the firmware on that router before it will work with Windows 8. You already have the Broadcom wireless WHQL driver installed because you are showing the WiFi direct virtual adaptor which installed with the WHQL driver.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro WMC
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Home built
    CPU
    Q9650 @ 4.05 GHz
    Motherboard
    Gforce 780i SLI FTW
    Memory
    8GB Gskill DDR2 1200Mhz
    Graphics Card(s)
    GTX-480
    Sound Card
    Asus D2 Xonar
    Monitor(s) Displays
    HannsG
    Screen Resolution
    1680x1050
    Hard Drives
    Gskill 120GB SSD
    PSU
    Thermal Take 1000watts
    Case
    Thermal Take Xtreme
    Cooling
    9 fans air cooled
    Keyboard
    G15 logitech
    Mouse
    G9 logitech
    Internet Speed
    50mbps