• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

HDMI not working - after system reset - screen cracked


stressing

New Member
Posts
1
#1
Hi thanks for reading.

Im not a IT guru so bare with me and ill give as much details as possible..

I recently cracked the screen on my

HP ENVY M6
intel core i7
windows 8

laptop and i have been using the HDMI output to see what im doing on my tv

today i performed a full reset on the computer and wiped all the files

and now the HDMI isn't displaying anything on the TV
?
this is really bugging is there any other way to get a picture?
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8

popeye

New Member
VIP Member
Guru
United States

Posts
3,090
#2

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro 64-bit
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Acer V3 771G-6443
    CPU
    i5-3230m
    Motherboard
    Acer VA70_HC (U3E1)
    Memory
    8GB DDR3 PC3-12800 (800 MHz)
    Graphics Card(s)
    HD4000 + GeForce GT 730M
    Sound Card
    Realtek High Definition Audio
    Monitor(s) Displays
    17" Generic PnP Display on Intel HD Graphics 4000
    Screen Resolution
    1600x900 pixels
    Hard Drives
    Samsung SSD 850 EVO 250 GB
    ADATA SSD SP900 128GB
    PSU
    90 watt brick
    Mouse
    Bluetooth
    Antivirus
    Comodo
    Other Info
    Asus RT-AC56R dual-band WRT router (Merlin firmware). Intel 7260.HMWWB.R dual-band ac wireless adapter.

alphanumeric

slightly off center
VIP Member
Guru
Gold Member
#3
Try this, press the Windows Logo key and the P key. Now press the down arrow once and hit enter. That switches the display mode from "PC Only" to "Duplicate". Down arrow twice is "Extend" and down arrow 3 times is "Second Screen only".
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 Education 64 Bit
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Asus
    CPU
    AMD Phenom II X4 980 Black Edition Deneb 3.7GHz
    Motherboard
    ASUS M4N68T-M V2 µATX Motherboard
    Memory
    8GB 4GBx2 Kingston PC10600 DDR3 1333 Memory
    Graphics Card(s)
    NVIDIA Geforce GT640 2 Gig DDR3 PCIe
    Sound Card
    VIA VT1708s High Definition Audio 8-channel Onboard
    Monitor(s) Displays
    22" LG E2242 1080p and 2 19" I-INC AG191D
    Screen Resolution
    1280x1024 - 1920x1080 - 1280x1024
    Hard Drives
    Crucial MX100 256 GB SSD and 500 GB WD Blue SATA
    PSU
    Thermaltake TR 620
    Case
    Power Up Black ATX Mid-Tower Case
    Cooling
    Stock heatsink fan
    Keyboard
    Logitech Wireless K350 Wave
    Mouse
    Logitech M570 Trackball and T650 TouchPad
    Internet Speed
    80 Mbps Down 30 Mbps Up
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Windows Defender
    Other Info
    HP DVD1040e Lightscribe - External USB2

dukethedj

Squidward Q. Tentacles
Bow, WA

Posts
80
#4
That might be the problem. (the driver) Also, Have you changed the screen settings in the charms?






You can also press Win P
 

Attachments

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro With Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Custom Build
    CPU
    AMD Phenom ll X4 840
    Motherboard
    Gigabyte GA-78LMT-S2
    Memory
    Crucial 4 GB DDR3 1333 MHz
    Graphics Card(s)
    Zotac GeForce GTX 560 TI
    Sound Card
    Realtek ALC887 (OnBoard)
    Monitor(s) Displays
    Acer V196WLB, HP w1907
    Screen Resolution
    1440, 900 (60 Hz)
    Hard Drives
    WD Caviar SE16 (568 GB),
    WD Caviar Blue (500 GB)
    PSU
    Corsiar CX 600
    Case
    Some case from 2001
    Cooling
    Cooler Master Hyper T4
    Keyboard
    Dell USB Keyboard
    Mouse
    Gateway USB Mouse
    Internet Speed
    Wave Cable
    Browser
    IE11, Safari, Chrome
    Antivirus
    Microsoft Security Essentials, MalwareBytes, EMET v4.0
    Other Info
    Rosewell front USB and cardreader,
    HP DVD burner(x2),
    Pinnacle Systems Firewire card

dukethedj

Squidward Q. Tentacles
Bow, WA

Posts
80
#5
LOL XD. Alphanumeric beat me to it!
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro With Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Custom Build
    CPU
    AMD Phenom ll X4 840
    Motherboard
    Gigabyte GA-78LMT-S2
    Memory
    Crucial 4 GB DDR3 1333 MHz
    Graphics Card(s)
    Zotac GeForce GTX 560 TI
    Sound Card
    Realtek ALC887 (OnBoard)
    Monitor(s) Displays
    Acer V196WLB, HP w1907
    Screen Resolution
    1440, 900 (60 Hz)
    Hard Drives
    WD Caviar SE16 (568 GB),
    WD Caviar Blue (500 GB)
    PSU
    Corsiar CX 600
    Case
    Some case from 2001
    Cooling
    Cooler Master Hyper T4
    Keyboard
    Dell USB Keyboard
    Mouse
    Gateway USB Mouse
    Internet Speed
    Wave Cable
    Browser
    IE11, Safari, Chrome
    Antivirus
    Microsoft Security Essentials, MalwareBytes, EMET v4.0
    Other Info
    Rosewell front USB and cardreader,
    HP DVD burner(x2),
    Pinnacle Systems Firewire card