• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Solved Having issues with ALL metro apps


Coke Robot

New Member
Pro User
Gold Member
Posts
5,707
#1
Something happened with the Release Preview's app on my end. Everyone of them will not start up. They all continue to have live updates, but none of them will initialize and launch, except for IE10.

I've tried switching to a local account from using my Microsoft account, and then going back to the Microsoft account, no go.

I thought I could reinstall an app, but the Windows Store won't open either.

Right now, I'm sfc /scannow and hopefully that could work.

Is anyone else having issues?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    ASUS
    CPU
    AMD FX 8320
    Motherboard
    Crosshair V Formula-Z
    Memory
    16 gig DDR3
    Graphics Card(s)
    ASUS R9 270
    Screen Resolution
    1440x900
    Hard Drives
    1 TB Seagate Barracuda (starting to hate Seagate)
    x2 3 TB Toshibas
    Windows 8.1 is installed on a SanDisk Ultra Plus 256 GB
    PSU
    OCZ 500 watt
    Case
    A current work in progres as I'll be building the physical case myself. It shall be fantastic.
    Cooling
    Arctic Cooler with 3 heatpipes
    Keyboard
    Logitech K750 wireless solar powered keyboard
    Mouse
    Microsoft Touch Mouse
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Windows Defender, but I might go back on KIS 2014

Brink

Administrator
Administrator
mvp
Posts
23,454
#2
Hello Andy,

Double check to make sure that you have a screen resolution of at least 1024 x 768 to be able to access the Windows Store and to download and run apps.

Hope this helps for now,
Shawn
 

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    256GB OCZ Vector,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone

Coke Robot

New Member
Pro User
Gold Member
Posts
5,707
#3
I got it fixed, sfc /scannow and a reboot somehow fixed.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    ASUS
    CPU
    AMD FX 8320
    Motherboard
    Crosshair V Formula-Z
    Memory
    16 gig DDR3
    Graphics Card(s)
    ASUS R9 270
    Screen Resolution
    1440x900
    Hard Drives
    1 TB Seagate Barracuda (starting to hate Seagate)
    x2 3 TB Toshibas
    Windows 8.1 is installed on a SanDisk Ultra Plus 256 GB
    PSU
    OCZ 500 watt
    Case
    A current work in progres as I'll be building the physical case myself. It shall be fantastic.
    Cooling
    Arctic Cooler with 3 heatpipes
    Keyboard
    Logitech K750 wireless solar powered keyboard
    Mouse
    Microsoft Touch Mouse
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Windows Defender, but I might go back on KIS 2014

Brink

Administrator
Administrator
mvp
Posts
23,454
#4
Great news. :party:
 

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    256GB OCZ Vector,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone