What's new

Graphics card not working - worked fine before

NitrogenSnow

New Member
About an hour ago the computer was working fine. After going out, coming back and turning it on, it would not display anything on the monitor.

I opened the case up and looked at what happened. Everything is plugged in correctly. I have removed most of the dust inside. The graphics card fan spins once and then stops upon powering it up.

I believe it is an AMD (Radeon HD?) R7700.

After looking online I tried replugging the PCI-E into it and nothing changed. It worked fine an hour ago, can anyone help me out?

UPDATE: Turns out it appears to be overheating as the only decent explanation. It refused to work for a good 5 hours, but after leaving for 3 hours and coming back it worked fine.
 
Last edited:

My Computer

System One

  • OS
    8.1

NitrogenSnow

New Member
Update - still not working but when i reseated the RAM and powered it on it made beeping sounds and the fan spun - still no picture. Reseated again and nothing happened. (Back to square one)
 

My Computer

System One

  • OS
    8.1

CountMike

Well-Known Member
VIP Member
Guru
It could be that it just died, do you have video out on the MB ?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro
    Name
    Mike
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Home made
    CPU
    AMD Ryzen7 2700x
    Motherboard
    Asus Prime x470 Pro
    Memory
    16GB Kingston 3600
    Graphics Card(s)
    Asus strix 570 OC 4gb
    Hard Drives
    Samsung 960 evo 250GB
    Silicon Power V70 240GB SSD
    WD 1 TB Blue
    WD 2 TB Blue
    Bunch of backup HDDs.
    PSU
    Sharkoon, Silent Storm 660W
    Occupation
    Retired
    Case
    Raidmax
    Cooling
    CCM Nepton 140xl
    Internet Speed
    40/2 Mbps
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    WD
    Country Flag
    Serbia
    State/Region Flag
    ca ontario

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top