What's new

Gmail not co-operatiing with Metro Mail Application

nappingplant

New Member
I have just downloaded Win 8 and I am unable to connect my current email client (gmail) with the Metro Mail App. I have entered my account information correctly and it brings me to a page that asks for further information regarding Exchange ActiveSync settings, which I have no idea how to interact with. Help would be greatly appreciated, as this is the only major complication I am having with the OS (so far.)
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8

kado897

Active Member
VIP Member
Power User
That's what I had the first time I tried it. The second time it just went straight in without asking for extra info.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7 x64 SP1 Home Premium/Win 8.1 in VBox
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Hewlett-Packard/G62 Notebook
    CPU
    Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 330 @ 2.13GHz
    Motherboard
    Hewlett-Packard 1425
    Memory
    8 GB DDR3
    Graphics Card(s)
    Intel(R) HD Graphics
    Sound Card
    Realtek High Definition Audio
    Monitor(s) Displays
    Builtin
    Screen Resolution
    1366 x 768 x 32 bits (4294967296 colors) @ 60 Hz
    Hard Drives
    250 GB SATA Hard Disk Drive 7200 rpm
    2TB Seagate GoFlex USB 2 Drive
    1TB Iomega Prestige USB 2 Drive
    1.5TB Iomega Prestige USB 2 Drive (Samsung)
    1TB Iomega NAS.
    Mouse
    Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000
    Internet Speed
    20Mb/sec

vrosa

Tech Addict
VIP Member
Pro User
Worked fine for me !
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10.0.10122
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    My Build - Vorttex Ultimate
    CPU
    Core i7 @ 4500 MHz
    Motherboard
    ASUS Z87-Plus
    Memory
    32GB DDR3 @ 1822 MHz (OC)
    Graphics Card(s)
    Radeon R9 280X 3GB @ 1180 / 6800 MHz
    Sound Card
    7.1 HDA
    Monitor(s) Displays
    LCD LG 22" + CRT LG 17"
    Screen Resolution
    1760 x 1320 / 1280 x 960
    Hard Drives
    1 x 240 GB SSD (System)
    3 x 500 GB HDD (Data/Media)
    1 x 2000 GB e-HDD (Backup)
    PSU
    ThermalTake 1000W PSU
    Case
    Corsair Carbide R300
    Cooling
    Corsair H60 (Push-Pull)
    Keyboard
    Microsoft Wireless Keyboard
    Mouse
    Microsoft Wireless Mouse
    Internet Speed
    60 Mbps (Down) 5 Mbps (Up)
    Browser
    IE, FF, Chrome
    Antivirus
    AVG Internet Security 2015
    Other Info
    Some wired stuff

kado897

Active Member
VIP Member
Power User
Are you adding a new Gmail account to the App or trying to use Exchange Server which it seems to offer as an option? That is where my initial problem was.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7 x64 SP1 Home Premium/Win 8.1 in VBox
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Hewlett-Packard/G62 Notebook
    CPU
    Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 330 @ 2.13GHz
    Motherboard
    Hewlett-Packard 1425
    Memory
    8 GB DDR3
    Graphics Card(s)
    Intel(R) HD Graphics
    Sound Card
    Realtek High Definition Audio
    Monitor(s) Displays
    Builtin
    Screen Resolution
    1366 x 768 x 32 bits (4294967296 colors) @ 60 Hz
    Hard Drives
    250 GB SATA Hard Disk Drive 7200 rpm
    2TB Seagate GoFlex USB 2 Drive
    1TB Iomega Prestige USB 2 Drive
    1.5TB Iomega Prestige USB 2 Drive (Samsung)
    1TB Iomega NAS.
    Mouse
    Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000
    Internet Speed
    20Mb/sec

steeler

New Member
I've been successful in setting up both my personal gmail and my employer's business gmail with company domain name in the Metro mail app.
Are you using Google's 2-factor authentication? If so, you need to generate an application-specific password for the metro mail app. Once I did this, I was able to access Gmail entering no information other than address and password.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8

zbaracki

Member
Member
u can add gmail account in 2 ways.
first - as a google account (settings -> accounts -> add account -> google
second - as exchange account - as a login use full email address, server is m.google.com, domain - leave empty

this way should work

in my case, push isn't working properly regardless of account type.
 

My Computer

System One

  • OS
    8 Pro + MCP
    System Manufacturer/Model
    DIY
    CPU
    core i7 3770K @ 4.8GHz
    Motherboard
    ASUS Sabertooth Z77
    Memory
    Crucial Ballistix Elite 4x4GB 1866CL9
    Graphics Card(s)
    intel HD4000/integrated
    Sound Card
    7.1/integrated
    Monitor(s) Displays
    23" IPS Calibrated
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    OCz Vertex3 60GB SSD
    WD Scorpio Blue 500GB
    WD Caviar Blue 500GB
    Seagate Momentus 160GB
    Hitachi TravelStar 160GB
    PSU
    OCz ModXStream
    Case
    modded CM Cosmos S
    Cooling
    DIY watercool
    Keyboard
    Roccat ISKU, Razer Nostromo
    Mouse
    Razer Orochi
    Other Info
    I build, tune, mod and overclock.
    Want a really cool rig? I can do it for any budget!

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top