• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

dwm.exe - Entry Point Not Found


Jovco111

New Member
Posts
3
#1
After the Windows 8 Update, I get the following message when I log in;

dwm.exe - Entry Point Not Found

[red circle with white x in it]

The procedure entry point CheckDesktopByThreadId could not be
located in the dynamic link library C:\WINDOWS\system32\dwm.exe.

A few days before update I installed Office 2013 Preview.
I use Windows8 since the consumer preview without problems on my Lenovo S10-3 with the following specs;
Intel Atom dual core processor @ ~1,7GHz
1GB RAM
Much more isn't in it XD.

I had also made some small changes in the Registry to change the max resolution, but I did that in June and I didn't had any problems with my laptop until now.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8

HippsieGypsie

It's Gururrrrrr8!
Lilymoor, IL

Posts
13,547
#3
Hi jovco111. Welcome to EightForums. :)

What edition are you using?

I can understand, but not a good thing to tamper with the registry, especially since 8 is resolution specific. Try changing it back?

A refresh is a suggestion. Search Brink's tutorials on that. I'm on my phone and can't link.

Good luck. Please report what you find. Thanks.
 

My Computer

System One

  • OS
    8.1 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Acer T690
    CPU
    Intel Pentium D Dual Core
    Motherboard
    Acer/Intel E946GZ
    Memory
    2GB (max upgrade)
    Graphics Card(s)
    Intel Graphics Media Accelerator 3000 - PCI Express x16
    Sound Card
    Integrated RealTek ALC888 high-definition audio with 7.1 channel audio support
    Monitor(s) Displays
    Acer AL1917W A LCD
    Screen Resolution
    1440 X 900
    Hard Drives
    350 GB Seagate Barracuda 7200.10
    Thumb drives
    PSU
    Standard 250 watt
    Case
    Desktop 7.2" (183mm) W x 17.5" (445mm) L x 14.5"
    Cooling
    Dual case fans + CPU fan
    Keyboard
    Acer Windows PS/2
    Mouse
    Wireless Microsoft Arc
    Internet Speed
    54mbp/s
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Defender
    Other Info
    Office Pro 2013 / Nokia Lumia 1520 Windows Phone 8.1DP GDR1

Jovco111

New Member
Posts
3
#4
I have refreshed my PC, but that didn't work. I am using the 32bit edition, build 8400. This hapenned after the October update. When I did system restore, he said that chrome.exe was failed. I'm going to try again now.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8

HippsieGypsie

It's Gururrrrrr8!
Lilymoor, IL

Posts
13,547
#5
Not familiar with the build numbers, but I should learn them! Must be the Release Preview?

A lot of members were having problems with Chrome, but not so much in RTM. I'm not a user of that myself. Hopefully someone will answer to this, for this is unfamiliar territory to me.
 

My Computer

System One

  • OS
    8.1 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Acer T690
    CPU
    Intel Pentium D Dual Core
    Motherboard
    Acer/Intel E946GZ
    Memory
    2GB (max upgrade)
    Graphics Card(s)
    Intel Graphics Media Accelerator 3000 - PCI Express x16
    Sound Card
    Integrated RealTek ALC888 high-definition audio with 7.1 channel audio support
    Monitor(s) Displays
    Acer AL1917W A LCD
    Screen Resolution
    1440 X 900
    Hard Drives
    350 GB Seagate Barracuda 7200.10
    Thumb drives
    PSU
    Standard 250 watt
    Case
    Desktop 7.2" (183mm) W x 17.5" (445mm) L x 14.5"
    Cooling
    Dual case fans + CPU fan
    Keyboard
    Acer Windows PS/2
    Mouse
    Wireless Microsoft Arc
    Internet Speed
    54mbp/s
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Defender
    Other Info
    Office Pro 2013 / Nokia Lumia 1520 Windows Phone 8.1DP GDR1