• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Dual Monitors


Plankowner

Member
Member
Posts
19
#1
Hello,

I recently installed Windows 8 and was playing around with it for most of the day yesterday, I was able to get both monitors up and working, I have a Vizio E470VL and a Sony SDM-P232W ... Yesterday I had the E470VL as the main Screen and it made the 2nd Display a Generic Nvidia Display monitor, but both were working..

So last night I watched some preseason football on the Vizio on HDM2 and when I woke up this morning, the Sony was still working but the Vizio (computer is on HDM1) had no signal input, while I noticed the extended screen was enabled meaning my mouse disappeared onto the other blank screen .. so the thought occurred to me to restart..

So I restarted, then it recognized my Sony with its proper settings instead of the Generic and only listed one monitor in the Display settings.. I did a detect device and was given a few options of adding another monitor, and tried to do that, without any success.. so then I detached the Sony, and tried to restart only with the Vizio on both ports, the one it was originally in and the one the Sony was in.. with no success, still no signal, checked the connections, and somehow I doubt it would be the cable and I admit that the symptoms in trouble shooting things kind of point to that, but the cable is new.. and would love to entertain other ideas before getting a new one..

any suggestions?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model Number
    Gateway FX540XV
    CPU
    Intel (R) Core (TM)2 Quad CPU [email protected] 2.4GHZ 32 Bit
    Motherboard
    680IT-GB
    Memory
    3GB RAM, two 500 GB Hard drives
    Graphics Card(s)
    nvidia neforce 8800 GT

Plankowner

Member
Member
Posts
19
#3
Thinking the GeForce driver then? Aye I'll try that.. Thank you :)
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model Number
    Gateway FX540XV
    CPU
    Intel (R) Core (TM)2 Quad CPU [email protected] 2.4GHZ 32 Bit
    Motherboard
    680IT-GB
    Memory
    3GB RAM, two 500 GB Hard drives
    Graphics Card(s)
    nvidia neforce 8800 GT
Posts
73
#4
lol yes. I copied the wrong link but now I edited above to give you the latest compatible GeForce for 7, which should be the goods. You're welcome.
 

My Computer

System One

  • OS
    7, 8 whatever

Plankowner

Member
Member
Posts
19
#7
even if its 64 bit? And the Win 8 32 bit didn't work..
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model Number
    Gateway FX540XV
    CPU
    Intel (R) Core (TM)2 Quad CPU [email protected] 2.4GHZ 32 Bit
    Motherboard
    680IT-GB
    Memory
    3GB RAM, two 500 GB Hard drives
    Graphics Card(s)
    nvidia neforce 8800 GT

Plankowner

Member
Member
Posts
19
#8
The NVidia control panel is showing display 2 but still no signal it very well may be the cable..
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model Number
    Gateway FX540XV
    CPU
    Intel (R) Core (TM)2 Quad CPU [email protected] 2.4GHZ 32 Bit
    Motherboard
    680IT-GB
    Memory
    3GB RAM, two 500 GB Hard drives
    Graphics Card(s)
    nvidia neforce 8800 GT

Plankowner

Member
Member
Posts
19
#11
heh, system didn't like that, screen went all crazy and kicked the download and restarted ..
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model Number
    Gateway FX540XV
    CPU
    Intel (R) Core (TM)2 Quad CPU [email protected] 2.4GHZ 32 Bit
    Motherboard
    680IT-GB
    Memory
    3GB RAM, two 500 GB Hard drives
    Graphics Card(s)
    nvidia neforce 8800 GT

Plankowner

Member
Member
Posts
19
#12
tested the cable on another system and it works
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model Number
    Gateway FX540XV
    CPU
    Intel (R) Core (TM)2 Quad CPU [email protected] 2.4GHZ 32 Bit
    Motherboard
    680IT-GB
    Memory
    3GB RAM, two 500 GB Hard drives
    Graphics Card(s)
    nvidia neforce 8800 GT

Plankowner

Member
Member
Posts
19
#14
Rolled my system back to before I loaded Java and re-installed, and updated my driver, think the reason my system didn't like the driver you made available for me cause the 8800 GT doesn't support the Direct 11X .. but both monitors are up and working and updated my NVidia driver.. so we'll see what happens from here... just worried about watching tv at this point .. heh.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model Number
    Gateway FX540XV
    CPU
    Intel (R) Core (TM)2 Quad CPU [email protected] 2.4GHZ 32 Bit
    Motherboard
    680IT-GB
    Memory
    3GB RAM, two 500 GB Hard drives
    Graphics Card(s)
    nvidia neforce 8800 GT
Posts
73
#15
It doesn't matter how. All that matters is that it works. Good job.

DX11 is integral to Windows 8. No matter your graphics solution, DirectX 11 is always inherent even though your 8800 does not use its capabilities. In plain English, DX 11 is always shown.

Enjoy and be sure let us know of any further problems.
 

My Computer

System One

  • OS
    7, 8 whatever

Plankowner

Member
Member
Posts
19
#16
ok so this morning I wake up my Vizio is off .. I go to the Nvidia Control panel and I see the monitors switched from the way I usually have them set up .. Mon 2 then Mon 1, so the mouse flows between them .. so I switched them back in the NVidia control panel, and it says my settings have been changed, would I like to save, I say yes and then go Personalize and Display...

Here I have:

2. Generic Non-PnP Monitor, 1024x768, Landscape, Extend desktop to this display and This is currently your main display.
(was 2. SDM-P232W, 1920x1080, ... same)

1. Display device on: VGA, 1024x768, Landscape, Extend desktop to this display
(was 1. E470VL, 1920x1080, Landscape, Extend desktop to this display)

and a 3rd one appears, I didn't set up a 3rd monitor at all:

3. Generic Non-PnP Monitor, 1024x768, Landscape, Disconnect this display

...as far as I know, didn't lose power and yesterday I set the power saving settings to never in case that was causing a disruption
 
Last edited:

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model Number
    Gateway FX540XV
    CPU
    Intel (R) Core (TM)2 Quad CPU [email protected] 2.4GHZ 32 Bit
    Motherboard
    680IT-GB
    Memory
    3GB RAM, two 500 GB Hard drives
    Graphics Card(s)
    nvidia neforce 8800 GT

Plankowner

Member
Member
Posts
19
#17
Windows 7 had these kind of Resolution problems too no?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model Number
    Gateway FX540XV
    CPU
    Intel (R) Core (TM)2 Quad CPU [email protected] 2.4GHZ 32 Bit
    Motherboard
    680IT-GB
    Memory
    3GB RAM, two 500 GB Hard drives
    Graphics Card(s)
    nvidia neforce 8800 GT

Plankowner

Member
Member
Posts
19
#18
Still having problems with this...
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model Number
    Gateway FX540XV
    CPU
    Intel (R) Core (TM)2 Quad CPU [email protected] 2.4GHZ 32 Bit
    Motherboard
    680IT-GB
    Memory
    3GB RAM, two 500 GB Hard drives
    Graphics Card(s)
    nvidia neforce 8800 GT

Plankowner

Member
Member
Posts
19
#19
k, so I picked up another cable, just to make sure it wasn't the cable and I still have no signal on the HDTV.. so, with my driver up to date, this problem seems to be occurring after the windows update, if I roll back my system before the update my monitor displays work correctly .. after windows updates I get the above situation.. no signal on the Vizio.. and my other monitor becomes Generic..
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model Number
    Gateway FX540XV
    CPU
    Intel (R) Core (TM)2 Quad CPU [email protected] 2.4GHZ 32 Bit
    Motherboard
    680IT-GB
    Memory
    3GB RAM, two 500 GB Hard drives
    Graphics Card(s)
    nvidia neforce 8800 GT

Plankowner

Member
Member
Posts
19
#20
so put the Win 8 pre-release preview disc back in, plugged my DVI to HDMI in, unplugged the Sony and rebooted .. yes, finally got my HDTV back and recognized :) .. So I'll give up on having the Sony plugged in also for now, more important to have it on the HDTV.. ..
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    System Manufacturer/Model Number
    Gateway FX540XV
    CPU
    Intel (R) Core (TM)2 Quad CPU [email protected] 2.4GHZ 32 Bit
    Motherboard
    680IT-GB
    Memory
    3GB RAM, two 500 GB Hard drives
    Graphics Card(s)
    nvidia neforce 8800 GT