• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Dual boot Win7/Win 8 - Drive letter issues


jimdot

Member
Member
Posts
13
#1
I have an SSD drive with 2 partitions on it. 1st partition has Win 7 on it as drive letter C. 2nd Partition has Win 8 on it as Drive letter W. At 1 point in time if I booted to Win 8 the drive letter would dynamically change from drive letter W to Drive letter C and make Win 7 drive letter W. The revers was true if I booted to Win 7. Something has changed somewhere, where this dynamic drive letter changing is no longer working. When I boot to Win 8 the drive letter remains to be drive letter W & Win 7 is still drive C. This is causing problems when I'm booted to Win 8 with regard to installing & using apps while in Win 8 since the C drive is really the Win 7 system drive.

How can I fix this to get back the dynamic flip flopping of drive C? I confess to being somewhat ignorant when dealing with this particular area of things.

Any help would be much appreciated.

Jim
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7/Windows 8 consumer preview
    System Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    Amd FX-8150
    Motherboard
    GigaByte GA-990FXA-UD3
    Memory
    G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (4 x 4GB) DDR3 1866
    Graphics Card(s)
    MSI R6870 Hawk Radeon HD 6870 1GB GDDR5

znod

New Member
Power User
Posts
2,156
#2
How about posting a snip of your disk management.
 

My Computer

System One

  • OS
    Win7 Ult on DIY; Win8 Pro on MBP/Parallels; Win7 Ult on MBP/Boot Camp; Win7 Ult/Win8 Pro on HP
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    DIY Rig; MacBook Pro (MBP)/Parallels/Boot Camp; HP Pavilion dv6500t Laptop
    CPU
    Intel i7-2600K (sometimes OC'd to 4.8 GHz)
    Motherboard
    ASUS P8P67 Deluxe Rev B3
    Memory
    16 GB Corsair Vengeance
    Graphics Card(s)
    EVGA 570 SC
    Monitor(s) Displays
    Gateway
    Hard Drives
    Dual Boot:
    Win7 Ult RAID 0 on OCZ Revo x2 and
    Win7 Ult RAID 0 on Caviar Black SATA 3's
    PSU
    Cooler Master Silent Pro 1000W
    Case
    Cooler Master 932 HAF
    Cooling
    Zalman CNPS9900MAX-B CPU Fan
    Keyboard
    Logitech Cordless Desktop MX 5500
    Mouse
    Logitech Cordless Desktop MX 5500
    Internet Speed
    20 Mbps Download/2+ Mbps Upload
    Other Info
    Pioneer Blu-ray Burner/DVD Burner

jimdot

Member
Member
Posts
13
#3
I can't seem to be able to attach any thing here. When I get to the manage attachments window & click on browse all it does is blink the screen at me & that's it. Beets me? I put 1 out there yesterday in a different thread.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7/Windows 8 consumer preview
    System Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    Amd FX-8150
    Motherboard
    GigaByte GA-990FXA-UD3
    Memory
    G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (4 x 4GB) DDR3 1866
    Graphics Card(s)
    MSI R6870 Hawk Radeon HD 6870 1GB GDDR5

jimdot

Member
Member
Posts
13
#4
Here is the disk management screen shot you'd ask me for. I hope this helps. I'm still having real issues between win 7 & 8.

Thanks for your help & have a great day.

Jim

Clipboard Image.jpg
 
Last edited by a moderator:

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7/Windows 8 consumer preview
    System Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    Amd FX-8150
    Motherboard
    GigaByte GA-990FXA-UD3
    Memory
    G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (4 x 4GB) DDR3 1866
    Graphics Card(s)
    MSI R6870 Hawk Radeon HD 6870 1GB GDDR5

znod

New Member
Power User
Posts
2,156
#5
You are very welcome. I thought maybe I would see something suspicious. But, your problem is beyond me. Don't know why the flip-flop would not occur.
 

My Computer

System One

  • OS
    Win7 Ult on DIY; Win8 Pro on MBP/Parallels; Win7 Ult on MBP/Boot Camp; Win7 Ult/Win8 Pro on HP
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    DIY Rig; MacBook Pro (MBP)/Parallels/Boot Camp; HP Pavilion dv6500t Laptop
    CPU
    Intel i7-2600K (sometimes OC'd to 4.8 GHz)
    Motherboard
    ASUS P8P67 Deluxe Rev B3
    Memory
    16 GB Corsair Vengeance
    Graphics Card(s)
    EVGA 570 SC
    Monitor(s) Displays
    Gateway
    Hard Drives
    Dual Boot:
    Win7 Ult RAID 0 on OCZ Revo x2 and
    Win7 Ult RAID 0 on Caviar Black SATA 3's
    PSU
    Cooler Master Silent Pro 1000W
    Case
    Cooler Master 932 HAF
    Cooling
    Zalman CNPS9900MAX-B CPU Fan
    Keyboard
    Logitech Cordless Desktop MX 5500
    Mouse
    Logitech Cordless Desktop MX 5500
    Internet Speed
    20 Mbps Download/2+ Mbps Upload
    Other Info
    Pioneer Blu-ray Burner/DVD Burner

jimdot

Member
Member
Posts
13
#6
This problem still persists for me. Can anyone out here help. I've tried rebuilding everything from scratch, but still no cigar!!
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7/Windows 8 consumer preview
    System Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    Amd FX-8150
    Motherboard
    GigaByte GA-990FXA-UD3
    Memory
    G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (4 x 4GB) DDR3 1866
    Graphics Card(s)
    MSI R6870 Hawk Radeon HD 6870 1GB GDDR5

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)