What's new

'Display driver has stopped working but has recovered'

josephcook123

Member
Member
Hi, im using windows 8.1 64 bit and everytime I open Photoshop cs6 for the time after a boot I get this message 'Display driver has stopped working but has recovered', my system can handle photoshop so I know thats not the problem. My graphics card is a AMD Radeon HD 8330.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Packaed Bell EasyNote te69kb
    CPU
    AMD A4-5000 APU
    Memory
    8GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon 8830 HD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Internet Speed
    35mbps down/3mbps up
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    AVG Free Edition

Der Snoober

New Member
VIP Member
Pro User
Hi there and welcome to Eight Forums,

So there seems to be at least some issues with the videocard driver. Have you tried installing the latest drivers for you motherboard aswell as the videocard?

Here you can download the latest AMD drivers ==> Download Drivers

You might also want to check for any updates for Photoshop.

Please try this and post back the results if the error still continues to bug you.


Greetz,

Rover
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro x64 Media Center Edition
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom Made
    CPU
    Intel Core i5 750
    Memory
    6 GB
    Graphics Card(s)
    AMD HD 7750
    Monitor(s) Displays
    Iiyama ProLite B2481HS-B1
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1x 120 GB SSD Samsung 830;
    1x 1.5 TB HDD Seagate;
    1x 2 TB HDD Western Digital;
    1x 3 TB HDD Seagate
    1x 80 GB SSD Vertex 2
    PSU
    Corsair CX 600
    Case
    Corsair Carbide 300R with Side Window
    Cooling
    Intel RTS2011 LC
    Keyboard
    DasKeyboard (blue switches)
    Mouse
    Wacom Baboo Tablet Pen & Touch
    Internet Speed
    50 Mbit FullDuplex Fiberglass
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Windows Defender
    Other Info
    I also own the following Microsoft devices:
    * Surface Pro 2 128 GB
    * Windows Phone HTC 8X

josephcook123

Member
Member
Thank you for your help, the issue has been resolved as i download the AMD catalyst driver software and it automatically detected what needed an update and now everything is running fine, even better then fine everything is running alot faster now :)
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Packaed Bell EasyNote te69kb
    CPU
    AMD A4-5000 APU
    Memory
    8GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon 8830 HD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Internet Speed
    35mbps down/3mbps up
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    AVG Free Edition

Der Snoober

New Member
VIP Member
Pro User
That's great to hear!

I'm glad I was able to help you.

Greetz,

Rover
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro x64 Media Center Edition
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom Made
    CPU
    Intel Core i5 750
    Memory
    6 GB
    Graphics Card(s)
    AMD HD 7750
    Monitor(s) Displays
    Iiyama ProLite B2481HS-B1
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1x 120 GB SSD Samsung 830;
    1x 1.5 TB HDD Seagate;
    1x 2 TB HDD Western Digital;
    1x 3 TB HDD Seagate
    1x 80 GB SSD Vertex 2
    PSU
    Corsair CX 600
    Case
    Corsair Carbide 300R with Side Window
    Cooling
    Intel RTS2011 LC
    Keyboard
    DasKeyboard (blue switches)
    Mouse
    Wacom Baboo Tablet Pen & Touch
    Internet Speed
    50 Mbit FullDuplex Fiberglass
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Windows Defender
    Other Info
    I also own the following Microsoft devices:
    * Surface Pro 2 128 GB
    * Windows Phone HTC 8X

josephcook123

Member
Member
Update, it has been okay for a solid day but now the issue is back, dont know what to do when i serach for diver updates on AMD's site i can't find my grpahics card.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Packaed Bell EasyNote te69kb
    CPU
    AMD A4-5000 APU
    Memory
    8GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon 8830 HD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Internet Speed
    35mbps down/3mbps up
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    AVG Free Edition

josephcook123

Member
Member
Untitled.png
When i ran this tool just now it installed everything it installed yesterday again for some reason, then i reboot and photoshop will work no problem. But if i just turn on my computer and dont run the tool, and try to run photoshop i will get the error message, really weird
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Packaed Bell EasyNote te69kb
    CPU
    AMD A4-5000 APU
    Memory
    8GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon 8830 HD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Internet Speed
    35mbps down/3mbps up
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    AVG Free Edition

MasterChief

Banned

My Computer

System One

  • OS
    7601.18247.x86fre.win7sp1
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Self-built Intel based
    CPU
    Pentium D 925 3.0 GHz socket 775, Presler @ ~ 3.2 GHz
    Motherboard
    Intel DQ965MT
    Memory
    Hyundai 2 GB DDR2 @ 333 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS DirectCU II HD7790-DC2OC-2GD5 Radeon HD 7790 2GB 128-Bit GDDR5
    Sound Card
    MOTU Traveler firewire interface
    Hard Drives
    1 Seagate Barracuda SATA II system/boot drive 80 GB, 2 Western Digital hdds - 1 is SATA II Caviar Black 1 TB attached to card (assorted media, page, temp), other is SATA I 420 GB (games, media, downloads)
    PSU
    Thermaltake 450W
    Cooling
    stock Gateway cooling, extra large fan in rear of case
    Keyboard
    Alienware/Microsoft Internet kb
    Mouse
    Logitech M510
    Internet Speed
    Optimum Online, fast for US
    Browser
    Pale Moon
    Antivirus
    Kaspersky integrated into ZoneAlarm+Antivirus

josephcook123

Member
Member
here you go:
 

Attachments

  • SF_31-01-2014.zip
    827.3 KB · Views: 280

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Packaed Bell EasyNote te69kb
    CPU
    AMD A4-5000 APU
    Memory
    8GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon 8830 HD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Internet Speed
    35mbps down/3mbps up
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    AVG Free Edition

MasterChief

Banned

My Computer

System One

  • OS
    7601.18247.x86fre.win7sp1
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Self-built Intel based
    CPU
    Pentium D 925 3.0 GHz socket 775, Presler @ ~ 3.2 GHz
    Motherboard
    Intel DQ965MT
    Memory
    Hyundai 2 GB DDR2 @ 333 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS DirectCU II HD7790-DC2OC-2GD5 Radeon HD 7790 2GB 128-Bit GDDR5
    Sound Card
    MOTU Traveler firewire interface
    Hard Drives
    1 Seagate Barracuda SATA II system/boot drive 80 GB, 2 Western Digital hdds - 1 is SATA II Caviar Black 1 TB attached to card (assorted media, page, temp), other is SATA I 420 GB (games, media, downloads)
    PSU
    Thermaltake 450W
    Cooling
    stock Gateway cooling, extra large fan in rear of case
    Keyboard
    Alienware/Microsoft Internet kb
    Mouse
    Logitech M510
    Internet Speed
    Optimum Online, fast for US
    Browser
    Pale Moon
    Antivirus
    Kaspersky integrated into ZoneAlarm+Antivirus

josephcook123

Member
Member
thankyou and I un-installed hotspot shield the last time you told me to i only recently installed it again as some sites are accessible through it which arnt normally accessible from the U.K, but ill get rid of for good.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Packaed Bell EasyNote te69kb
    CPU
    AMD A4-5000 APU
    Memory
    8GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon 8830 HD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Internet Speed
    35mbps down/3mbps up
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    AVG Free Edition

MasterChief

Banned

My Computer

System One

  • OS
    7601.18247.x86fre.win7sp1
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Self-built Intel based
    CPU
    Pentium D 925 3.0 GHz socket 775, Presler @ ~ 3.2 GHz
    Motherboard
    Intel DQ965MT
    Memory
    Hyundai 2 GB DDR2 @ 333 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS DirectCU II HD7790-DC2OC-2GD5 Radeon HD 7790 2GB 128-Bit GDDR5
    Sound Card
    MOTU Traveler firewire interface
    Hard Drives
    1 Seagate Barracuda SATA II system/boot drive 80 GB, 2 Western Digital hdds - 1 is SATA II Caviar Black 1 TB attached to card (assorted media, page, temp), other is SATA I 420 GB (games, media, downloads)
    PSU
    Thermaltake 450W
    Cooling
    stock Gateway cooling, extra large fan in rear of case
    Keyboard
    Alienware/Microsoft Internet kb
    Mouse
    Logitech M510
    Internet Speed
    Optimum Online, fast for US
    Browser
    Pale Moon
    Antivirus
    Kaspersky integrated into ZoneAlarm+Antivirus

josephcook123

Member
Member
Installed drivers and removed hotspot shield, problem is still occuring, but again if I run the tool it works fine until I turn my laptop off, it seems to me that whatever the AMD/catalyst install manager installs is just volatile and disappears when my laptop is turned off.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Packaed Bell EasyNote te69kb
    CPU
    AMD A4-5000 APU
    Memory
    8GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon 8830 HD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Internet Speed
    35mbps down/3mbps up
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    AVG Free Edition

josephcook123

Member
Member
I might be installing the drivers wrong? Idk I've never installed one so.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Packaed Bell EasyNote te69kb
    CPU
    AMD A4-5000 APU
    Memory
    8GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon 8830 HD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Internet Speed
    35mbps down/3mbps up
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    AVG Free Edition

MasterChief

Banned
It could be one of your PS plugins doing it. Try temporarily removing all plugins from Photoshop then start it up and see how it goes.
 

My Computer

System One

  • OS
    7601.18247.x86fre.win7sp1
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Self-built Intel based
    CPU
    Pentium D 925 3.0 GHz socket 775, Presler @ ~ 3.2 GHz
    Motherboard
    Intel DQ965MT
    Memory
    Hyundai 2 GB DDR2 @ 333 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS DirectCU II HD7790-DC2OC-2GD5 Radeon HD 7790 2GB 128-Bit GDDR5
    Sound Card
    MOTU Traveler firewire interface
    Hard Drives
    1 Seagate Barracuda SATA II system/boot drive 80 GB, 2 Western Digital hdds - 1 is SATA II Caviar Black 1 TB attached to card (assorted media, page, temp), other is SATA I 420 GB (games, media, downloads)
    PSU
    Thermaltake 450W
    Cooling
    stock Gateway cooling, extra large fan in rear of case
    Keyboard
    Alienware/Microsoft Internet kb
    Mouse
    Logitech M510
    Internet Speed
    Optimum Online, fast for US
    Browser
    Pale Moon
    Antivirus
    Kaspersky integrated into ZoneAlarm+Antivirus

josephcook123

Member
Member
Do I do this by going to the plug ins folder in the adobe program files? because nothing is in it.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Packaed Bell EasyNote te69kb
    CPU
    AMD A4-5000 APU
    Memory
    8GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon 8830 HD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Internet Speed
    35mbps down/3mbps up
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    AVG Free Edition

josephcook123

Member
Member
Update the graphics driver manually in the device manager, rebooted, photoshop works fine ill turn the system off and on to see if the problem still occurs.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Packaed Bell EasyNote te69kb
    CPU
    AMD A4-5000 APU
    Memory
    8GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon 8830 HD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Internet Speed
    35mbps down/3mbps up
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    AVG Free Edition

josephcook123

Member
Member
Turned system on and off, photoshop worked again, gunna test it for a day and if problems still occurs i will update this post.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Packaed Bell EasyNote te69kb
    CPU
    AMD A4-5000 APU
    Memory
    8GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon 8830 HD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Internet Speed
    35mbps down/3mbps up
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    AVG Free Edition

josephcook123

Member
Member
Problem is still occurring, getting really annoying now
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Packaed Bell EasyNote te69kb
    CPU
    AMD A4-5000 APU
    Memory
    8GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon 8830 HD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Internet Speed
    35mbps down/3mbps up
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    AVG Free Edition

Stevie Jay

New Member
There is a simple fix for this. I have tried all the TDRxxxx this and TDRxxx that, increase voltage on graphics card (which I really did not want to do) etc. My machine would have this problem just opening Outlook. I would either get the not responding error or the machine would just freeze up.

This has worked for me:

Open a command prompt as administrator:
Click start
In the search box type cmd
Right click or shift right click the cmd.exe command that appears in the programs list

At the command prompt type:

powercfg.exe /h off and hit enter (this command disables hibernation, if you want to enable again change off to on)

Close the window and reboot

You should not experience these annoying issues now. Windows 7, 8 and 8.1 have a default power scheme that is set to "balanced". Seems that this scheme may be throttling the GPU and is so frustrating. I have read loads of post in numerous forums and none of the fixes suggested worked for me.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1

95juan

New Member
really ty for post stevie jay, i was having a bad evening trying to resolve this issue, you save me 2 hours, and really take off me the stress , im in debt men ! if you need something i can do just tell me ! hope you read this
ty again !
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8.1 32 bit

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

Top