• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Control Panel App missing after any days X64 Dev Prev


skreamnight

Member
Member
Philippines

Posts
32
#1
help guyz this Setting App always unpin itself and when i go to the user accounts and change in setting app once i click it nothing happens WHY??
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7 x64 Home Premium/Windows 7 x32 Pro/ Windows 8 Developer Preview x 64
    System Manufacturer/Model
    Acer Aspire 4830TG
    CPU
    2nd Generation Intel Core i5 - 2410M 2.3 GHz with Turbo Boost 2.0 up to 2.9 Ghz
    Motherboard
    Acer Motherboard
    Memory
    3GB DDR3 of RAM
    Graphics Card(s)
    nVIDIA GeForce GT540M 2GB VRAM DDR3
    Monitor(s) Displays
    Samsung SyncMaster 740N/ Acer CineCrystal LCD Display
    Screen Resolution
    1028X1024
    Hard Drives
    Barracuda 80 GB 7200 rpm
    750 GB 5400 rpm
    Case
    Acer Business Bag
    Cooling
    Airconditioning Unit/ Cooling Fan
    Keyboard
    A4 Tech Keyboard KBS-720
    Mouse
    A4 Tech Glaser X6-287D
    Internet Speed
    128 Kbps-1.01 Mbps
    Other Info
    2nd workstation
    =============
    desktop

    Windows 7 Professional
    intel core 2 quad @ 2.40 GHz
    nVIDIA GeForce 7300LE 128 MB VRAM
    1 GB DDR2 of RAM
    Barracuda 80 GB 7200 rpm

skreamnight

Member
Member
Philippines

Posts
32
#2

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7 x64 Home Premium/Windows 7 x32 Pro/ Windows 8 Developer Preview x 64
    System Manufacturer/Model
    Acer Aspire 4830TG
    CPU
    2nd Generation Intel Core i5 - 2410M 2.3 GHz with Turbo Boost 2.0 up to 2.9 Ghz
    Motherboard
    Acer Motherboard
    Memory
    3GB DDR3 of RAM
    Graphics Card(s)
    nVIDIA GeForce GT540M 2GB VRAM DDR3
    Monitor(s) Displays
    Samsung SyncMaster 740N/ Acer CineCrystal LCD Display
    Screen Resolution
    1028X1024
    Hard Drives
    Barracuda 80 GB 7200 rpm
    750 GB 5400 rpm
    Case
    Acer Business Bag
    Cooling
    Airconditioning Unit/ Cooling Fan
    Keyboard
    A4 Tech Keyboard KBS-720
    Mouse
    A4 Tech Glaser X6-287D
    Internet Speed
    128 Kbps-1.01 Mbps
    Other Info
    2nd workstation
    =============
    desktop

    Windows 7 Professional
    intel core 2 quad @ 2.40 GHz
    nVIDIA GeForce 7300LE 128 MB VRAM
    1 GB DDR2 of RAM
    Barracuda 80 GB 7200 rpm

Avalon

Away for a bit
Member
Australia

Posts
584
#3
Well, before going and posting something like this... could you give us the specific link? That just links to some kind of general website...
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Dev Preview x64
    CPU
    i7 950 3.06GHz
    Motherboard
    Asus Rampage III
    Memory
    G Skill 4GB DDR3 2000MHz
    Graphics Card(s)
    Nvidia GTX570 1.25GB DDR5
    PSU
    Antec ATX TruePower 750W
    Case
    Antec Lanboy Air Red

skreamnight

Member
Member
Philippines

Posts
32
#4

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7 x64 Home Premium/Windows 7 x32 Pro/ Windows 8 Developer Preview x 64
    System Manufacturer/Model
    Acer Aspire 4830TG
    CPU
    2nd Generation Intel Core i5 - 2410M 2.3 GHz with Turbo Boost 2.0 up to 2.9 Ghz
    Motherboard
    Acer Motherboard
    Memory
    3GB DDR3 of RAM
    Graphics Card(s)
    nVIDIA GeForce GT540M 2GB VRAM DDR3
    Monitor(s) Displays
    Samsung SyncMaster 740N/ Acer CineCrystal LCD Display
    Screen Resolution
    1028X1024
    Hard Drives
    Barracuda 80 GB 7200 rpm
    750 GB 5400 rpm
    Case
    Acer Business Bag
    Cooling
    Airconditioning Unit/ Cooling Fan
    Keyboard
    A4 Tech Keyboard KBS-720
    Mouse
    A4 Tech Glaser X6-287D
    Internet Speed
    128 Kbps-1.01 Mbps
    Other Info
    2nd workstation
    =============
    desktop

    Windows 7 Professional
    intel core 2 quad @ 2.40 GHz
    nVIDIA GeForce 7300LE 128 MB VRAM
    1 GB DDR2 of RAM
    Barracuda 80 GB 7200 rpm

Avalon

Away for a bit
Member
Australia

Posts
584
#5
Well for starters, you should be downloading it from Windows Metro Style Apps Developer Downloads as it is free.

Secondly, sounds like a bug you are having with the Start Screen.

What is your screen resolution on the virtual machine? It needs to be at least 1024x768.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Dev Preview x64
    CPU
    i7 950 3.06GHz
    Motherboard
    Asus Rampage III
    Memory
    G Skill 4GB DDR3 2000MHz
    Graphics Card(s)
    Nvidia GTX570 1.25GB DDR5
    PSU
    Antec ATX TruePower 750W
    Case
    Antec Lanboy Air Red

skreamnight

Member
Member
Philippines

Posts
32
#6
i dnt use VM i use the whole laptop
i just installed it on a laptop operating windows 7 before i upgraded it to windows 8
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7 x64 Home Premium/Windows 7 x32 Pro/ Windows 8 Developer Preview x 64
    System Manufacturer/Model
    Acer Aspire 4830TG
    CPU
    2nd Generation Intel Core i5 - 2410M 2.3 GHz with Turbo Boost 2.0 up to 2.9 Ghz
    Motherboard
    Acer Motherboard
    Memory
    3GB DDR3 of RAM
    Graphics Card(s)
    nVIDIA GeForce GT540M 2GB VRAM DDR3
    Monitor(s) Displays
    Samsung SyncMaster 740N/ Acer CineCrystal LCD Display
    Screen Resolution
    1028X1024
    Hard Drives
    Barracuda 80 GB 7200 rpm
    750 GB 5400 rpm
    Case
    Acer Business Bag
    Cooling
    Airconditioning Unit/ Cooling Fan
    Keyboard
    A4 Tech Keyboard KBS-720
    Mouse
    A4 Tech Glaser X6-287D
    Internet Speed
    128 Kbps-1.01 Mbps
    Other Info
    2nd workstation
    =============
    desktop

    Windows 7 Professional
    intel core 2 quad @ 2.40 GHz
    nVIDIA GeForce 7300LE 128 MB VRAM
    1 GB DDR2 of RAM
    Barracuda 80 GB 7200 rpm

Mark Phelps

New Member
VIP Member
Pro User
Posts
1,041
#8
I also ran into a similar problem that Control Panel would not always display. I was messing around with testing different video drivers, so I needed Device Manager open to attempt driver upgrades. Sometimes, when I rebooted, and clicked the Control Panel tile, while that screen would display, when I then scrolled down to the More Options, and the desktop redisplayed, the Control Panel applet that came up was blank. Sometime is would work OK when I logged off and back on, other times, it took a cold restart. Guess this is one of those things they will work on for the Beta.
 

My Computer

vrosa

Tech Addict
VIP Member
Pro User
#9
I also had that problem. I used SFC / scannow to solve. :)
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10.0.10122
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    My Build - Vorttex Ultimate
    CPU
    Core i7 @ 4500 MHz
    Motherboard
    ASUS Z87-Plus
    Memory
    32GB DDR3 @ 1822 MHz (OC)
    Graphics Card(s)
    Radeon R9 280X 3GB @ 1180 / 6800 MHz
    Sound Card
    7.1 HDA
    Monitor(s) Displays
    LCD LG 22" + CRT LG 17"
    Screen Resolution
    1760 x 1320 / 1280 x 960
    Hard Drives
    1 x 240 GB SSD (System)
    3 x 500 GB HDD (Data/Media)
    1 x 2000 GB e-HDD (Backup)
    PSU
    ThermalTake 1000W PSU
    Case
    Corsair Carbide R300
    Cooling
    Corsair H60 (Push-Pull)
    Keyboard
    Microsoft Wireless Keyboard
    Mouse
    Microsoft Wireless Mouse
    Internet Speed
    60 Mbps (Down) 5 Mbps (Up)
    Browser
    IE, FF, Chrome
    Antivirus
    AVG Internet Security 2015
    Other Info
    Some wired stuff

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)