Solved Connected to Internet, but IE and chrome won't connect

KenY7744

New Member
Messages
9
Win8.1 HP desktop with both Ethernet and WiFi. Neither connect to websites, and I get errors when I tried to fetch email, but when I ping URLs in command prompt, I get 4 good returns. The network icon in the system tray shows the network name and "Internet Access."

I have reset IE11 to default settings, but this doesn't resolve the problem. Also disabled and re-enabled adapter.

Was on the phone with Verizon, and they tried lots of stuff. They said my router is good. Another laptop on the same router using Wifi is able to connect to websites using both IE and Chrome.

Both TCP/IP 4 and 6 are set to DHCP.

Short of doing a restore to out-of-the-box config, is there anything else I can try? Are there any freebie utils to detect and fix internet connectivity problems?

TIA
Ken
 

My Computer

System One

  • OS
    Win8.1 Pro
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Dell Inspiron 660
    CPU
    Intel Core5 3330 3GHz
    Memory
    8Gb
    Browser
    IE11; Chrome
    Antivirus
    Norton

jds63

New Member
Pro User
Messages
2,214
Location
N.Y.

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 Pro 64bit
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    CyberPowerPC Gamer Xtreme 1502 (GX1502)
    CPU
    Intel Core i7 5820K 3.30 GHZ 64 bit 6-Core Processor
    Motherboard
    Gigabyte GA-X99-UD3
    Memory
    G.Skill 16GB Quad Channel DDR4-2400MHZ
    Graphics Card(s)
    EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ DDR5 4GB
    Sound Card
    Creative Sound Blaster ZxR 5.1
    Monitor(s) Displays
    ASUS PA24Q 24" Pro Art IPS LCD/LED Backlit 1920x1200
    Screen Resolution
    1920x1200 16:10
    Hard Drives
    SAMSUNG 850 EVO 250GB SATA 6Gb/s 2.5" Internal SSD,
    Crucial MX100 512GB SATA 6Gb/s 2.5" Internal SSD,
    WD WD10EZEX-00RKKA0 1TB SATA 6Gb/s 3.5 Internal HDD
    PSU
    EVGA SuperNOVA 750 G2 750W 80 Plus Gold Full Modular
    Case
    AZZA Cosmas Black Gaming Case
    Cooling
    Cool Master Hyper 212 Evo Dual 120mm, ( 2) Noctua PWM 120mm Case Fans (1) Gelid PWM 120mm Blue LED
    Keyboard
    Logitech K800 Illumiated Wireless Keyboard
    Mouse
    Logitech M570 Wireless Trackball
    Internet Speed
    84mbps /94mbps
    Browser
    Mozilla Firefox 41.0.1 / Microsoft Edge/ IE 11
    Antivirus
    Norton Security 2015
    Other Info
    Pioneer BDR-209DBK 16x Blu-Ray Burner, LG 24x Dual Layer DVD Burner,
    StarTech Front Bay 22-in-1 USB 2.0 Internal Multi Media Memory Card Reader,Logitech Z906 5.1 Speaker system

KenY7744

New Member
Messages
9
I reset the adapter in Network & Sharing Center/Change Adapter Settings. Right click on Ethernet and wifi adapters, disabled and then re-enabled.

Tried using the NETSH commands, and did all of the ones specified in Geeks in Phoenix, but got an error for "netsh branchcache reset" saying that it was an unknown command. The rest of the commands works, and some specified reboot.

After reboot, I was able to access websites.

THANKS. I APPRECIATE, AS ALWAYS, THE KNOWLEDGABLE AND FAST SUPPORT I GET ON THE 7 AND 8 FORUMS.

Ken
 

My Computer

System One

  • OS
    Win8.1 Pro
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Dell Inspiron 660
    CPU
    Intel Core5 3330 3GHz
    Memory
    8Gb
    Browser
    IE11; Chrome
    Antivirus
    Norton

jds63

New Member
Pro User
Messages
2,214
Location
N.Y.
I reset the adapter in Network & Sharing Center/Change Adapter Settings. Right click on Ethernet and wifi adapters, disabled and then re-enabled.

Tried using the NETSH commands, and did all of the ones specified in Geeks in Phoenix, but got an error for "netsh branchcache reset" saying that it was an unknown command. The rest of the commands works, and some specified reboot.

After reboot, I was able to access websites.

THANKS. I APPRECIATE, AS ALWAYS, THE KNOWLEDGABLE AND FAST SUPPORT I GET ON THE 7 AND 8 FORUMS.

Ken

Your welcome, glad it helped, usually just use from CMD command netsh winsock r
Reboot is what have to do afterwards. Found out Chrome uses proxies from IE so IE did not work Chrome won't probably so on for other browsers.
Amazing Verizon could not get you through this.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 Pro 64bit
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    CyberPowerPC Gamer Xtreme 1502 (GX1502)
    CPU
    Intel Core i7 5820K 3.30 GHZ 64 bit 6-Core Processor
    Motherboard
    Gigabyte GA-X99-UD3
    Memory
    G.Skill 16GB Quad Channel DDR4-2400MHZ
    Graphics Card(s)
    EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ DDR5 4GB
    Sound Card
    Creative Sound Blaster ZxR 5.1
    Monitor(s) Displays
    ASUS PA24Q 24" Pro Art IPS LCD/LED Backlit 1920x1200
    Screen Resolution
    1920x1200 16:10
    Hard Drives
    SAMSUNG 850 EVO 250GB SATA 6Gb/s 2.5" Internal SSD,
    Crucial MX100 512GB SATA 6Gb/s 2.5" Internal SSD,
    WD WD10EZEX-00RKKA0 1TB SATA 6Gb/s 3.5 Internal HDD
    PSU
    EVGA SuperNOVA 750 G2 750W 80 Plus Gold Full Modular
    Case
    AZZA Cosmas Black Gaming Case
    Cooling
    Cool Master Hyper 212 Evo Dual 120mm, ( 2) Noctua PWM 120mm Case Fans (1) Gelid PWM 120mm Blue LED
    Keyboard
    Logitech K800 Illumiated Wireless Keyboard
    Mouse
    Logitech M570 Wireless Trackball
    Internet Speed
    84mbps /94mbps
    Browser
    Mozilla Firefox 41.0.1 / Microsoft Edge/ IE 11
    Antivirus
    Norton Security 2015
    Other Info
    Pioneer BDR-209DBK 16x Blu-Ray Burner, LG 24x Dual Layer DVD Burner,
    StarTech Front Bay 22-in-1 USB 2.0 Internal Multi Media Memory Card Reader,Logitech Z906 5.1 Speaker system
Top