Cant boot onto anything, brand new motherboard.

dukethedj

Squidward Q. Tentacles
Messages
80
Location
Bow, WA
I just got back from vacation andwent to turn on my pc which worked before on my Gigabyte GA78LMTS2 and now cant boot into Windows, instalation media, anything. it just hangs on the BIOS load screen. I am using AHCI for my sata. Any help?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro With Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    AMD Phenom ll X4 840
    Motherboard
    Gigabyte GA-78LMT-S2
    Memory
    Crucial 4 GB DDR3 1333 MHz
    Graphics Card(s)
    Zotac GeForce GTX 560 TI
    Sound Card
    Realtek ALC887 (OnBoard)
    Monitor(s) Displays
    Acer V196WLB, HP w1907
    Screen Resolution
    1440, 900 (60 Hz)
    Hard Drives
    WD Caviar SE16 (568 GB),
    WD Caviar Blue (500 GB)
    PSU
    Corsiar CX 600
    Case
    Some case from 2001
    Cooling
    Cooler Master Hyper T4
    Keyboard
    Dell USB Keyboard
    Mouse
    Gateway USB Mouse
    Internet Speed
    Wave Cable
    Browser
    IE11, Safari, Chrome
    Antivirus
    Microsoft Security Essentials, MalwareBytes, EMET v4.0
    Other Info
    Rosewell front USB and cardreader,
    HP DVD burner(x2),
    Pinnacle Systems Firewire card

HippsieGypsie

It's Gururrrrrr8!
Messages
13,547
Location
Lilymoor, IL
Hi there. Any beep or beeps for BIOS post?
 

My Computer

System One

  • OS
    8.1 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Acer T690
    CPU
    Intel Pentium D Dual Core
    Motherboard
    Acer/Intel E946GZ
    Memory
    2GB (max upgrade)
    Graphics Card(s)
    Intel Graphics Media Accelerator 3000 - PCI Express x16
    Sound Card
    Integrated RealTek ALC888 high-definition audio with 7.1 channel audio support
    Monitor(s) Displays
    Acer AL1917W A LCD
    Screen Resolution
    1440 X 900
    Hard Drives
    350 GB Seagate Barracuda 7200.10
    Thumb drives
    PSU
    Standard 250 watt
    Case
    Desktop 7.2" (183mm) W x 17.5" (445mm) L x 14.5"
    Cooling
    Dual case fans + CPU fan
    Keyboard
    Acer Windows PS/2
    Mouse
    Wireless Microsoft Arc
    Internet Speed
    54mbp/s
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Defender
    Other Info
    Office Pro 2013 / Nokia Lumia 1520 Windows Phone 8.1DP GDR1

dukethedj

Squidward Q. Tentacles
Messages
80
Location
Bow, WA
I did post, being able to go into the BIOS.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro With Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    AMD Phenom ll X4 840
    Motherboard
    Gigabyte GA-78LMT-S2
    Memory
    Crucial 4 GB DDR3 1333 MHz
    Graphics Card(s)
    Zotac GeForce GTX 560 TI
    Sound Card
    Realtek ALC887 (OnBoard)
    Monitor(s) Displays
    Acer V196WLB, HP w1907
    Screen Resolution
    1440, 900 (60 Hz)
    Hard Drives
    WD Caviar SE16 (568 GB),
    WD Caviar Blue (500 GB)
    PSU
    Corsiar CX 600
    Case
    Some case from 2001
    Cooling
    Cooler Master Hyper T4
    Keyboard
    Dell USB Keyboard
    Mouse
    Gateway USB Mouse
    Internet Speed
    Wave Cable
    Browser
    IE11, Safari, Chrome
    Antivirus
    Microsoft Security Essentials, MalwareBytes, EMET v4.0
    Other Info
    Rosewell front USB and cardreader,
    HP DVD burner(x2),
    Pinnacle Systems Firewire card

HippsieGypsie

It's Gururrrrrr8!
Messages
13,547
Location
Lilymoor, IL
Could be a hardware problem or corrupt boot sector. Did you try to reseat items on the motherboard? You would know to take all precautions, but just to be sure.

You could try a hard reset CMOS or boot from Win install DVD and do a system repair.
 

My Computer

System One

  • OS
    8.1 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Acer T690
    CPU
    Intel Pentium D Dual Core
    Motherboard
    Acer/Intel E946GZ
    Memory
    2GB (max upgrade)
    Graphics Card(s)
    Intel Graphics Media Accelerator 3000 - PCI Express x16
    Sound Card
    Integrated RealTek ALC888 high-definition audio with 7.1 channel audio support
    Monitor(s) Displays
    Acer AL1917W A LCD
    Screen Resolution
    1440 X 900
    Hard Drives
    350 GB Seagate Barracuda 7200.10
    Thumb drives
    PSU
    Standard 250 watt
    Case
    Desktop 7.2" (183mm) W x 17.5" (445mm) L x 14.5"
    Cooling
    Dual case fans + CPU fan
    Keyboard
    Acer Windows PS/2
    Mouse
    Wireless Microsoft Arc
    Internet Speed
    54mbp/s
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Defender
    Other Info
    Office Pro 2013 / Nokia Lumia 1520 Windows Phone 8.1DP GDR1

dukethedj

Squidward Q. Tentacles
Messages
80
Location
Bow, WA
I cant boot into the installation media AT ALL I will reseat everything, and reset.the CMOS. I will check back when Im done
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro With Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    AMD Phenom ll X4 840
    Motherboard
    Gigabyte GA-78LMT-S2
    Memory
    Crucial 4 GB DDR3 1333 MHz
    Graphics Card(s)
    Zotac GeForce GTX 560 TI
    Sound Card
    Realtek ALC887 (OnBoard)
    Monitor(s) Displays
    Acer V196WLB, HP w1907
    Screen Resolution
    1440, 900 (60 Hz)
    Hard Drives
    WD Caviar SE16 (568 GB),
    WD Caviar Blue (500 GB)
    PSU
    Corsiar CX 600
    Case
    Some case from 2001
    Cooling
    Cooler Master Hyper T4
    Keyboard
    Dell USB Keyboard
    Mouse
    Gateway USB Mouse
    Internet Speed
    Wave Cable
    Browser
    IE11, Safari, Chrome
    Antivirus
    Microsoft Security Essentials, MalwareBytes, EMET v4.0
    Other Info
    Rosewell front USB and cardreader,
    HP DVD burner(x2),
    Pinnacle Systems Firewire card

dukethedj

Squidward Q. Tentacles
Messages
80
Location
Bow, WA
Did not help.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro With Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    AMD Phenom ll X4 840
    Motherboard
    Gigabyte GA-78LMT-S2
    Memory
    Crucial 4 GB DDR3 1333 MHz
    Graphics Card(s)
    Zotac GeForce GTX 560 TI
    Sound Card
    Realtek ALC887 (OnBoard)
    Monitor(s) Displays
    Acer V196WLB, HP w1907
    Screen Resolution
    1440, 900 (60 Hz)
    Hard Drives
    WD Caviar SE16 (568 GB),
    WD Caviar Blue (500 GB)
    PSU
    Corsiar CX 600
    Case
    Some case from 2001
    Cooling
    Cooler Master Hyper T4
    Keyboard
    Dell USB Keyboard
    Mouse
    Gateway USB Mouse
    Internet Speed
    Wave Cable
    Browser
    IE11, Safari, Chrome
    Antivirus
    Microsoft Security Essentials, MalwareBytes, EMET v4.0
    Other Info
    Rosewell front USB and cardreader,
    HP DVD burner(x2),
    Pinnacle Systems Firewire card

HippsieGypsie

It's Gururrrrrr8!
Messages
13,547
Location
Lilymoor, IL
Did not help.

Sorry for the delay. Got lost in upgrading my Lumia.

Bummer! I had a similar problem with this older Acer this past winter, but BIOS did not post. I unhooked HD and all peripherals > Everything. While I was at it I changed the Cmos battery. Then proceeded to hook everything back up one at a time starting with HD and rebooted after each. When all was done, all was well. Really never did find out what it was.

I don't know what else to tell you. What could possibly go wrong sitting off other than a drained Cmos battery?
 

My Computer

System One

  • OS
    8.1 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Acer T690
    CPU
    Intel Pentium D Dual Core
    Motherboard
    Acer/Intel E946GZ
    Memory
    2GB (max upgrade)
    Graphics Card(s)
    Intel Graphics Media Accelerator 3000 - PCI Express x16
    Sound Card
    Integrated RealTek ALC888 high-definition audio with 7.1 channel audio support
    Monitor(s) Displays
    Acer AL1917W A LCD
    Screen Resolution
    1440 X 900
    Hard Drives
    350 GB Seagate Barracuda 7200.10
    Thumb drives
    PSU
    Standard 250 watt
    Case
    Desktop 7.2" (183mm) W x 17.5" (445mm) L x 14.5"
    Cooling
    Dual case fans + CPU fan
    Keyboard
    Acer Windows PS/2
    Mouse
    Wireless Microsoft Arc
    Internet Speed
    54mbp/s
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Defender
    Other Info
    Office Pro 2013 / Nokia Lumia 1520 Windows Phone 8.1DP GDR1

altae

New Member
Power User
Messages
148
It sounds like a defective mainboard to me. But changing the bios battery is indeed something you could try. You could also try to remove all but one ram element from the ram banks. Try to boot with every ram element you've got (insert only one at a time) to check if there is a defective ram element. Disconnecting all drives would also be something you could try. If all those steps do not help I would definitely say you've got a defective mainboard.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Update 1
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    self built
    CPU
    AMD FX-8350
    Motherboard
    Gigabyte GA-990FXA-UD7 Rev. 3
    Memory
    16 GB
    Graphics Card(s)
    Zotac GTX 770 Amp 2 GB
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    GDATA Internet Security

dukethedj

Squidward Q. Tentacles
Messages
80
Location
Bow, WA
No problem :)
I will try the battery. Would any watch battery work?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro With Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    AMD Phenom ll X4 840
    Motherboard
    Gigabyte GA-78LMT-S2
    Memory
    Crucial 4 GB DDR3 1333 MHz
    Graphics Card(s)
    Zotac GeForce GTX 560 TI
    Sound Card
    Realtek ALC887 (OnBoard)
    Monitor(s) Displays
    Acer V196WLB, HP w1907
    Screen Resolution
    1440, 900 (60 Hz)
    Hard Drives
    WD Caviar SE16 (568 GB),
    WD Caviar Blue (500 GB)
    PSU
    Corsiar CX 600
    Case
    Some case from 2001
    Cooling
    Cooler Master Hyper T4
    Keyboard
    Dell USB Keyboard
    Mouse
    Gateway USB Mouse
    Internet Speed
    Wave Cable
    Browser
    IE11, Safari, Chrome
    Antivirus
    Microsoft Security Essentials, MalwareBytes, EMET v4.0
    Other Info
    Rosewell front USB and cardreader,
    HP DVD burner(x2),
    Pinnacle Systems Firewire card

HippsieGypsie

It's Gururrrrrr8!
Messages
13,547
Location
Lilymoor, IL
I would match the voltage.
 

My Computer

System One

  • OS
    8.1 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Acer T690
    CPU
    Intel Pentium D Dual Core
    Motherboard
    Acer/Intel E946GZ
    Memory
    2GB (max upgrade)
    Graphics Card(s)
    Intel Graphics Media Accelerator 3000 - PCI Express x16
    Sound Card
    Integrated RealTek ALC888 high-definition audio with 7.1 channel audio support
    Monitor(s) Displays
    Acer AL1917W A LCD
    Screen Resolution
    1440 X 900
    Hard Drives
    350 GB Seagate Barracuda 7200.10
    Thumb drives
    PSU
    Standard 250 watt
    Case
    Desktop 7.2" (183mm) W x 17.5" (445mm) L x 14.5"
    Cooling
    Dual case fans + CPU fan
    Keyboard
    Acer Windows PS/2
    Mouse
    Wireless Microsoft Arc
    Internet Speed
    54mbp/s
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Defender
    Other Info
    Office Pro 2013 / Nokia Lumia 1520 Windows Phone 8.1DP GDR1

dukethedj

Squidward Q. Tentacles
Messages
80
Location
Bow, WA
ok.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro With Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    AMD Phenom ll X4 840
    Motherboard
    Gigabyte GA-78LMT-S2
    Memory
    Crucial 4 GB DDR3 1333 MHz
    Graphics Card(s)
    Zotac GeForce GTX 560 TI
    Sound Card
    Realtek ALC887 (OnBoard)
    Monitor(s) Displays
    Acer V196WLB, HP w1907
    Screen Resolution
    1440, 900 (60 Hz)
    Hard Drives
    WD Caviar SE16 (568 GB),
    WD Caviar Blue (500 GB)
    PSU
    Corsiar CX 600
    Case
    Some case from 2001
    Cooling
    Cooler Master Hyper T4
    Keyboard
    Dell USB Keyboard
    Mouse
    Gateway USB Mouse
    Internet Speed
    Wave Cable
    Browser
    IE11, Safari, Chrome
    Antivirus
    Microsoft Security Essentials, MalwareBytes, EMET v4.0
    Other Info
    Rosewell front USB and cardreader,
    HP DVD burner(x2),
    Pinnacle Systems Firewire card

dukethedj

Squidward Q. Tentacles
Messages
80
Location
Bow, WA
nothing worked.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro With Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    AMD Phenom ll X4 840
    Motherboard
    Gigabyte GA-78LMT-S2
    Memory
    Crucial 4 GB DDR3 1333 MHz
    Graphics Card(s)
    Zotac GeForce GTX 560 TI
    Sound Card
    Realtek ALC887 (OnBoard)
    Monitor(s) Displays
    Acer V196WLB, HP w1907
    Screen Resolution
    1440, 900 (60 Hz)
    Hard Drives
    WD Caviar SE16 (568 GB),
    WD Caviar Blue (500 GB)
    PSU
    Corsiar CX 600
    Case
    Some case from 2001
    Cooling
    Cooler Master Hyper T4
    Keyboard
    Dell USB Keyboard
    Mouse
    Gateway USB Mouse
    Internet Speed
    Wave Cable
    Browser
    IE11, Safari, Chrome
    Antivirus
    Microsoft Security Essentials, MalwareBytes, EMET v4.0
    Other Info
    Rosewell front USB and cardreader,
    HP DVD burner(x2),
    Pinnacle Systems Firewire card

HippsieGypsie

It's Gururrrrrr8!
Messages
13,547
Location
Lilymoor, IL
Well, we know it's not BIOS if it's posting. All the Cmos battery does is hold the changed settings of BIOS. I suspected that wasn't it. The next would be the HD(s).

You're not dual booting with OS X, correct?

Is there another machine you could slave the Windows drive in to test?
 

My Computer

System One

  • OS
    8.1 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Acer T690
    CPU
    Intel Pentium D Dual Core
    Motherboard
    Acer/Intel E946GZ
    Memory
    2GB (max upgrade)
    Graphics Card(s)
    Intel Graphics Media Accelerator 3000 - PCI Express x16
    Sound Card
    Integrated RealTek ALC888 high-definition audio with 7.1 channel audio support
    Monitor(s) Displays
    Acer AL1917W A LCD
    Screen Resolution
    1440 X 900
    Hard Drives
    350 GB Seagate Barracuda 7200.10
    Thumb drives
    PSU
    Standard 250 watt
    Case
    Desktop 7.2" (183mm) W x 17.5" (445mm) L x 14.5"
    Cooling
    Dual case fans + CPU fan
    Keyboard
    Acer Windows PS/2
    Mouse
    Wireless Microsoft Arc
    Internet Speed
    54mbp/s
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Defender
    Other Info
    Office Pro 2013 / Nokia Lumia 1520 Windows Phone 8.1DP GDR1

jimbo45

New Member
VIP Member
Guru
Messages
4,373
Location
Hafnarfjörður IS
Hi there

You see a POST so this fix won't apply -- but I have seen cases where if the tiny micro switch that is the POWER ON LED is not connected then the whole kybosh won't power up at all -- such a tiny thing !!!!!!.

What I'd do though if you get any POST - is remove EVERYTHING including the memory modules except the monitor. Start by putting in ONE memory module and see if you get at least NO OPSYS found. (Operating system missing or similar). If that works add your keyboard and have another boot. Keep going and do the HDDs LAST. You should eventually get one bootable device to work.
Put in the rest of the memory modules after you've got to the stage where the BIOS can boot. !! a 4GB or even a 2GB module is enough to test the functionality of the peripherals (HDD's / Optical media (DVD's) etc.

Ensure you have the LAN disconnected too while you do the tests -- a bad LAN card can also cause havoc at boot time.

Cheers
jimbo
 

My Computer

System One

  • OS
    Linux Centos 7, W8.1, W7, W2K3 Server W10
    Computer type
    PC/Desktop
    Monitor(s) Displays
    1 X LG 40 inch TV
    Hard Drives
    SSD's * 3 (Samsung 840 series) 250 GB
    2 X 3 TB sata
    5 X 1 TB sata
    Internet Speed
    0.12 GB/s (120Mb/s)

dukethedj

Squidward Q. Tentacles
Messages
80
Location
Bow, WA
Well, we know it's not BIOS if it's posting. All the Cmos battery does is hold the changed settings of BIOS. I suspected that wasn't it. The next would be the HD(s).

You're not dual booting with OS X, correct?

Is there another machine you could slave the Windows drive in to test?
Not anymore. I was actualy thinking about that. I will try my system on another motherboard.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro With Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    AMD Phenom ll X4 840
    Motherboard
    Gigabyte GA-78LMT-S2
    Memory
    Crucial 4 GB DDR3 1333 MHz
    Graphics Card(s)
    Zotac GeForce GTX 560 TI
    Sound Card
    Realtek ALC887 (OnBoard)
    Monitor(s) Displays
    Acer V196WLB, HP w1907
    Screen Resolution
    1440, 900 (60 Hz)
    Hard Drives
    WD Caviar SE16 (568 GB),
    WD Caviar Blue (500 GB)
    PSU
    Corsiar CX 600
    Case
    Some case from 2001
    Cooling
    Cooler Master Hyper T4
    Keyboard
    Dell USB Keyboard
    Mouse
    Gateway USB Mouse
    Internet Speed
    Wave Cable
    Browser
    IE11, Safari, Chrome
    Antivirus
    Microsoft Security Essentials, MalwareBytes, EMET v4.0
    Other Info
    Rosewell front USB and cardreader,
    HP DVD burner(x2),
    Pinnacle Systems Firewire card

dukethedj

Squidward Q. Tentacles
Messages
80
Location
Bow, WA
I just tried hippsie's suggestion and the drive was not detected.

When I remove everything, do I keep my graphics card in or use onboard?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro With Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    AMD Phenom ll X4 840
    Motherboard
    Gigabyte GA-78LMT-S2
    Memory
    Crucial 4 GB DDR3 1333 MHz
    Graphics Card(s)
    Zotac GeForce GTX 560 TI
    Sound Card
    Realtek ALC887 (OnBoard)
    Monitor(s) Displays
    Acer V196WLB, HP w1907
    Screen Resolution
    1440, 900 (60 Hz)
    Hard Drives
    WD Caviar SE16 (568 GB),
    WD Caviar Blue (500 GB)
    PSU
    Corsiar CX 600
    Case
    Some case from 2001
    Cooling
    Cooler Master Hyper T4
    Keyboard
    Dell USB Keyboard
    Mouse
    Gateway USB Mouse
    Internet Speed
    Wave Cable
    Browser
    IE11, Safari, Chrome
    Antivirus
    Microsoft Security Essentials, MalwareBytes, EMET v4.0
    Other Info
    Rosewell front USB and cardreader,
    HP DVD burner(x2),
    Pinnacle Systems Firewire card

dukethedj

Squidward Q. Tentacles
Messages
80
Location
Bow, WA
Hi there

You see a POST so this fix won't apply -- but I have seen cases where if the tiny micro switch that is the POWER ON LED is not connected then the whole kybosh won't power up at all -- such a tiny thing !!!!!!.

What I'd do though if you get any POST - is remove EVERYTHING including the memory modules except the monitor. Start by putting in ONE memory module and see if you get at least NO OPSYS found. (Operating system missing or similar). If that works add your keyboard and have another boot. Keep going and do the HDDs LAST. You should eventually get one bootable device to work.
Put in the rest of the memory modules after you've got to the stage where the BIOS can boot. !! a 4GB or even a 2GB module is enough to test the functionality of the peripherals (HDD's / Optical media (DVD's) etc.

Ensure you have the LAN disconnected too while you do the tests -- a bad LAN card can also cause havoc at boot time.

Cheers
jimbo

I never did get OPSYS.
All it did was get past the BIOS splash screen and then go blank and have one flashing line, like in DOS.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro With Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    AMD Phenom ll X4 840
    Motherboard
    Gigabyte GA-78LMT-S2
    Memory
    Crucial 4 GB DDR3 1333 MHz
    Graphics Card(s)
    Zotac GeForce GTX 560 TI
    Sound Card
    Realtek ALC887 (OnBoard)
    Monitor(s) Displays
    Acer V196WLB, HP w1907
    Screen Resolution
    1440, 900 (60 Hz)
    Hard Drives
    WD Caviar SE16 (568 GB),
    WD Caviar Blue (500 GB)
    PSU
    Corsiar CX 600
    Case
    Some case from 2001
    Cooling
    Cooler Master Hyper T4
    Keyboard
    Dell USB Keyboard
    Mouse
    Gateway USB Mouse
    Internet Speed
    Wave Cable
    Browser
    IE11, Safari, Chrome
    Antivirus
    Microsoft Security Essentials, MalwareBytes, EMET v4.0
    Other Info
    Rosewell front USB and cardreader,
    HP DVD burner(x2),
    Pinnacle Systems Firewire card

dukethedj

Squidward Q. Tentacles
Messages
80
Location
Bow, WA
now I get OPSYS with the drives out.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro With Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom Build
    CPU
    AMD Phenom ll X4 840
    Motherboard
    Gigabyte GA-78LMT-S2
    Memory
    Crucial 4 GB DDR3 1333 MHz
    Graphics Card(s)
    Zotac GeForce GTX 560 TI
    Sound Card
    Realtek ALC887 (OnBoard)
    Monitor(s) Displays
    Acer V196WLB, HP w1907
    Screen Resolution
    1440, 900 (60 Hz)
    Hard Drives
    WD Caviar SE16 (568 GB),
    WD Caviar Blue (500 GB)
    PSU
    Corsiar CX 600
    Case
    Some case from 2001
    Cooling
    Cooler Master Hyper T4
    Keyboard
    Dell USB Keyboard
    Mouse
    Gateway USB Mouse
    Internet Speed
    Wave Cable
    Browser
    IE11, Safari, Chrome
    Antivirus
    Microsoft Security Essentials, MalwareBytes, EMET v4.0
    Other Info
    Rosewell front USB and cardreader,
    HP DVD burner(x2),
    Pinnacle Systems Firewire card

HippsieGypsie

It's Gururrrrrr8!
Messages
13,547
Location
Lilymoor, IL
Use the onboard graphics.

Concerning HD on other MB > No automatic attempt (Plug n Play) to install a driver? Did you try both drives?

Did you have a Boot Manager ? If so, which one?

Puzzling thing of it all was that it just sat while on vacation. Just to be sure > It was powered off or asleep?
 

My Computer

System One

  • OS
    8.1 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Acer T690
    CPU
    Intel Pentium D Dual Core
    Motherboard
    Acer/Intel E946GZ
    Memory
    2GB (max upgrade)
    Graphics Card(s)
    Intel Graphics Media Accelerator 3000 - PCI Express x16
    Sound Card
    Integrated RealTek ALC888 high-definition audio with 7.1 channel audio support
    Monitor(s) Displays
    Acer AL1917W A LCD
    Screen Resolution
    1440 X 900
    Hard Drives
    350 GB Seagate Barracuda 7200.10
    Thumb drives
    PSU
    Standard 250 watt
    Case
    Desktop 7.2" (183mm) W x 17.5" (445mm) L x 14.5"
    Cooling
    Dual case fans + CPU fan
    Keyboard
    Acer Windows PS/2
    Mouse
    Wireless Microsoft Arc
    Internet Speed
    54mbp/s
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Defender
    Other Info
    Office Pro 2013 / Nokia Lumia 1520 Windows Phone 8.1DP GDR1

HippsieGypsie

It's Gururrrrrr8!
Messages
13,547
Location
Lilymoor, IL

My Computer

System One

  • OS
    8.1 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Acer T690
    CPU
    Intel Pentium D Dual Core
    Motherboard
    Acer/Intel E946GZ
    Memory
    2GB (max upgrade)
    Graphics Card(s)
    Intel Graphics Media Accelerator 3000 - PCI Express x16
    Sound Card
    Integrated RealTek ALC888 high-definition audio with 7.1 channel audio support
    Monitor(s) Displays
    Acer AL1917W A LCD
    Screen Resolution
    1440 X 900
    Hard Drives
    350 GB Seagate Barracuda 7200.10
    Thumb drives
    PSU
    Standard 250 watt
    Case
    Desktop 7.2" (183mm) W x 17.5" (445mm) L x 14.5"
    Cooling
    Dual case fans + CPU fan
    Keyboard
    Acer Windows PS/2
    Mouse
    Wireless Microsoft Arc
    Internet Speed
    54mbp/s
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Defender
    Other Info
    Office Pro 2013 / Nokia Lumia 1520 Windows Phone 8.1DP GDR1
Top