• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Solved Cannot get Xcopy or Robocopy to copy folder


rdwray

New Member
Member
Posts
301
#1
"C:\Users\username\AppData\Roaming\App Launcher Gadget" F:\Backup\Common\App_Launcher\AppLauncherSettings /i

I want to copy "App Launcher Gadget" folder to "AppLauncherSettings" folder. I have tried several ways and only get the files copied or invalid directory.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro
    System Manufacturer/Model Number
    Dell Inspiron 1750
    CPU
    Duo Core 2.5 G HZ

KYHI

Well-Known Member
Pro User
Posts
2,723
#2
xcopy /h /e "C:\Users\username\AppData\Roaming\App Launcher Gadget" F:\Backup\Common\App_Launcher\AppLauncherSettings /I
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 3.1 > Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Dell XPS 8700
    CPU
    I7
    Memory
    24 GB

rdwray

New Member
Member
Posts
301
#3
I did replace "username".

xcopy /h /e "C:\Users\username\AppData\Roaming\App Launcher Gadget" F:\Backup\Common\App_Launcher\AppLauncherSettings /I
0 File(s) copied
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro
    System Manufacturer/Model Number
    Dell Inspiron 1750
    CPU
    Duo Core 2.5 G HZ

KYHI

Well-Known Member
Pro User
Posts
2,723
#4
xcopy /h /e "C:\Users\username\AppData\Roaming\App Launcher Gadget" F:\Backup\Common\App_Launcher\AppLauncherSettings /I
xcopy /h /e

/h copies hidden and system file
/e copies everything even empty directories

are you getting message about file or directory?

you may even what to first

md F:\Backup\Common\App_Launcher\AppLauncherSettings
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 3.1 > Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Dell XPS 8700
    CPU
    I7
    Memory
    24 GB

rdwray

New Member
Member
Posts
301
#5
I did replace "username".

xcopy /h /e "C:\Users\username\AppData\Roaming\App Launcher Gadget" F:\Backup\Common\App_Launcher\AppLauncherSettings /I
0 File(s) copied
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro
    System Manufacturer/Model Number
    Dell Inspiron 1750
    CPU
    Duo Core 2.5 G HZ

rdwray

New Member
Member
Posts
301
#6
That was the complete reply that I posted, that's whats bugging me. I have tried every form that I can think of. It appears that the spaces in the directory name is to problem, but can't be proven.

xcopy /h /e "C:\Users\username\AppData\Roaming\App Launcher Gadget" F:\Backup\Common\App_Launcher\AppLauncherSettings /I
0 File(s) copied

Edit: I changed "xcopy" and it said the directory doesn't exist:

C:\Users\username\Desktop>copy "C:\Users\rdwray\AppData\Roaming\App Launcher Gadget\*.*" "F:\Backup\Common\App_Launcher\AppLauncherSettings\App Launcher Gadget\*.*"

C:\Users\username\AppData\Roaming\App Launcher Gadget\*.*
The system cannot find the file specified.
0 file(s) copied.
 
Last edited:

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro
    System Manufacturer/Model Number
    Dell Inspiron 1750
    CPU
    Duo Core 2.5 G HZ

MrHostile

New Member
Posts
6
#7
I have a similar problem. I have 2 folders on C:\ drive. One is Car (C:\Car) and the other one is Bike (C:\Bike). I want to copy folder Bike (C:\Bike) to folder Car (C:\Car). I have successfully copied folder Bike to Car if Bike folder is in another folder something like this C:\Truck\Bike. But if it is on C:\ i cant. Example: C:\>xcopy Bike Car (nothing), C:\>xcopy /E Bike Car (nothing), but C:\>xcopy /E Truck Car, folder Bike (C:\Truck\Bike) is copied to folder Car (C:\Car) and then i have C:\Car\Bike.
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8.1