• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Solved Cannot Activate Windows 8 RP


loquacious

New Member
Member
Australia

Posts
118
#1
Hi Guys

I just installed Win8 RP and tried activating it but consistently get the following error message .. any ideas?
 

Attachments

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 CP
    CPU
    I7 -2600k @ 4.8 ghz
    Motherboard
    AZROCK Z77 Extreme6
    Memory
    8gig Corsair Dominator 1600 DDR3
    Graphics Card(s)
    Gigabyte GTX 680
    Sound Card
    Onboard
    Monitor(s) Displays
    Dell Ultrasharp U3011
    Screen Resolution
    2560 x 1600
    Hard Drives
    1 x Crucial M4 256gb SSD
    2 x 1tb Western Digital Caviar Black
    1 x 2tb Western Digital Caviar Green
    1 x 2Tb Samsung Story USB 3
    1 Ready NAS NV+ with 4x2Tb Drives
    PSU
    Enermax MAXREVO 1350 Watts
    Case
    Antec Lanboy Air with NZXT Sentry LXE Controller
    Cooling
    Antec Kuhler 920
    Keyboard
    Roccat Isku
    Mouse
    Roccat Kova+
    Internet Speed
    12000 Kb/s
    Other Info
    Brother 6490CW Multifunction Printer
    Brother 2170W Laser Printer
    Fritz Box 7390 Modem / Router
    Logitech Webcam 500
    Logitech G25 Racing Wheel
    XBox 360 Controller
    Logitech Z4 Speakers
    WD TV Live

jimbo45

New Member
VIP Member
Guru
Hafnarfjörður IS

Posts
4,373
#2
Hi there
I think I answered this in another thread.

1) Ensure you boot from the installable media whether USB stick or DVD. NOT from INSIDE the OS.
2) Choose the Custom method (not UPGRADE)
3) have serial number reader BEFORE starting -- this will be the first prompt you get installing this way --this takes care of activations etc.
4) Delete the existing Windows partition when the system shows up the list of disks -- AND the reserved partition if it exists too.
5) install to the freed space.

Note that windows W8 RP if it installs properly is already activated.

Cheers
jimbo
 

My Computer

System One

  • OS
    Linux Centos 7, W8.1, W7, W2K3 Server W10
    Computer type
    PC/Desktop
    Monitor(s) Displays
    1 X LG 40 inch TV
    Hard Drives
    SSD's * 3 (Samsung 840 series) 250 GB
    2 X 3 TB sata
    5 X 1 TB sata
    Internet Speed
    0.12 GB/s (120Mb/s)

loquacious

New Member
Member
Australia

Posts
118
#3
Not sure what happened but I booted my computer up just now and windows is suddenly activated !!!
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 CP
    CPU
    I7 -2600k @ 4.8 ghz
    Motherboard
    AZROCK Z77 Extreme6
    Memory
    8gig Corsair Dominator 1600 DDR3
    Graphics Card(s)
    Gigabyte GTX 680
    Sound Card
    Onboard
    Monitor(s) Displays
    Dell Ultrasharp U3011
    Screen Resolution
    2560 x 1600
    Hard Drives
    1 x Crucial M4 256gb SSD
    2 x 1tb Western Digital Caviar Black
    1 x 2tb Western Digital Caviar Green
    1 x 2Tb Samsung Story USB 3
    1 Ready NAS NV+ with 4x2Tb Drives
    PSU
    Enermax MAXREVO 1350 Watts
    Case
    Antec Lanboy Air with NZXT Sentry LXE Controller
    Cooling
    Antec Kuhler 920
    Keyboard
    Roccat Isku
    Mouse
    Roccat Kova+
    Internet Speed
    12000 Kb/s
    Other Info
    Brother 6490CW Multifunction Printer
    Brother 2170W Laser Printer
    Fritz Box 7390 Modem / Router
    Logitech Webcam 500
    Logitech G25 Racing Wheel
    XBox 360 Controller
    Logitech Z4 Speakers
    WD TV Live

XboxOmac

Member
Member
Posts
24
#4
If you were able to install it, that means it's activated. The installer doesn't let you through without the correct product key.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Release Preview

NoelDP

Three-Toed Sloth
VIP Member
Pro User
North Wales

Posts
449
#6
Activation is Win8 is almost identical to that in Vista and Win7.
The problem here is probably due to a bad clock/date setting, or the wrong region being used.
 

My Computer

System One

  • OS
    Win7 64-bit and Win8 32-bit in VM (+ others in VM)
    System Manufacturer/Model Number
    Asus K52F
    CPU
    i3
    Memory
    8GB
    Graphics Card(s)
    it's an i3 :)
    Sound Card
    Conexant (rubbish - or it may be the speakers)
    Screen Resolution
    1366x768
    Internet Speed
    whatever I can get - G3

Alpha0mega

Member
Member
Posts
25
#7
Activation is Win8 is almost identical to that in Vista and Win7.
The problem here is probably due to a bad clock/date setting, or the wrong region being used.
>>please educate me, if i am now in singapore, what should i do, where or what time or region should i set my pc. what to do?
 

My Computer

System One

  • OS
    Dual: Windows 7 Ultimate 64 (default) & Win8Enterprise 64
    CPU
    intel i3 2ndgen 3.1ghz
    Motherboard
    MSI MS7788
    Graphics Card(s)
    GT430

NoelDP

Three-Toed Sloth
VIP Member
Pro User
North Wales

Posts
449
#8
Set your Time Zone to UTC+8 - KualaLumput, SIngapore.
Then set the clock to the right time and date.
 

My Computer

System One

  • OS
    Win7 64-bit and Win8 32-bit in VM (+ others in VM)
    System Manufacturer/Model Number
    Asus K52F
    CPU
    i3
    Memory
    8GB
    Graphics Card(s)
    it's an i3 :)
    Sound Card
    Conexant (rubbish - or it may be the speakers)
    Screen Resolution
    1366x768
    Internet Speed
    whatever I can get - G3

Alpha0mega

Member
Member
Posts
25
#9
Set your Time Zone to UTC+8 - KualaLumput, SIngapore.
Then set the clock to the right time and date.
thanks coz i'm not sure if i did the right setting before.. have a nice day.
 

My Computer

System One

  • OS
    Dual: Windows 7 Ultimate 64 (default) & Win8Enterprise 64
    CPU
    intel i3 2ndgen 3.1ghz
    Motherboard
    MSI MS7788
    Graphics Card(s)
    GT430