• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Can only connect to home wifi - no public/hotspot wifi


xbilkis

New Member
Posts
7
#1
Hi there,

I have a new problem that has just cropped up today. I am no longer able to connect to public wifi or my phone's wireless hotspot. My laptop either will not connect or connect with limited access. It has connected without issue in the past and as soon as I returned home it connected to my wifi here.

What I did notice is I am connected to an unidentified network with no internet access in addition to my home wireless network:
network.png

Specs:
Acer Aspire S7 392
Windows 8.1 64 bit
Intel Dual Band Wireless 7260 (driver updated)
Disabled my firewall and antivirus

I just connected to my phone's hotspot again and here is what I am coming up with:
View attachment 57082

And when I run ipconfig/renew
View attachment 57083

Any ideas what could be causing this?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 64 bit
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Acer Aspire S7 392

broe23

Retired from the grind
VIP Member
Pro User
Central IL

Posts
3,468
#2
What Internet Security software are you using? Are you using any third party software to manage network connections?
 

My Computer

System One

  • OS
    Linux Mint 17.2
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Toshiba Satellite C850D-st3nx1
    CPU
    AMD E1-1200 APU with Radeon (tm) HD Graphics 1.40 GHZ
    Memory
    12GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon™ HD 7310 Graphics
    Sound Card
    Realtek HD
    Monitor(s) Displays
    LCD
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Hard Drives
    Crucial M500 240GB SSD
    Mouse
    Logitech M525
    Internet Speed
    45/6 - ATT U-Verse
    Browser
    Google Chrome
    Antivirus
    None needed. It is Linux.
    Other Info
    Arris NVG589 Gateway; Router - Cisco RV320; Switch - Netgear GS108 8-Port Switch & Trendnet TEG-S50g 5-Port Switch; Access Points - Engenius ECB350, Trendnet TEW-638APB; NAS - Lenovo ix2-4; Printer - Brother HL-2280DW; Air Print Server - Lantronix XPrintServer

    A/V UPS - Tripp-Lite Smart 1500LCD 1500 Va/900 W.

xbilkis

New Member
Posts
7
#3
Only running Windows Firewall, which I deactivated when I thought it could be the cause.

I have previously used Unblock US to modify my DNS settings but it is not currently running nor has it been for a few months.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 64 bit
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Acer Aspire S7 392

xbilkis

New Member
Posts
7
#4
One system change I did make was updating my path variable to run a C compiler. Not sure if this would have any effect on my wireless or network security? But I do see a bunch of WiFi mumbo jumbo in there.

It's the only tinkering I've done since previously connecting to other wireless networks.
 

Attachments

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 64 bit
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Acer Aspire S7 392

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)