• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Buy New Asus laptop, but wifi always no internet access


Posts
4
#1
2 Days ago, i bought new laptop asus x453s, but until this time i can not figure out how to make this new lapton connect to internet. Wifi is connected, but it always 'no internet access':

My spec:
Windows 8.1 64bit
Wireless: Qualcomm Atheros AR956X Wireless Network Adapter

I'm trying to go to device manager, and i see that this driver software is uptodate.
I try disable my windows firewall, unistall avast antivirus and it still says no internet access.
I go to this wireless adapter properties, looking at IPv4 and IPv6, everything is ok, it checked obtain ip address automatically , obtain dns automatically.
I try to uninstall driver from device manager, then install it again, but no success, :'(

Below are the result of ipconfig /all
//
Microsoft Windows [Version 6.3.9600]
(c) 2013 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\PERSONAL Co>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : PERSONAL
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Local Area Connection* 3:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 12-A5-89-5D-3D-CB
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wi-Fi 2:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Qualcomm Atheros AR956x Wireless Network
Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 80-A5-89-5D-3D-CB
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::6133:6f8:ff3f:b582%23(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.3(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 04 Februari 2016 5:18:26
Lease Expires . . . . . . . . . . : 07 Februari 2016 5:18:26
Default Gateway . . . . . . . . . : fe80::320c:23ff:fec8:bef4%23
192.168.1.254
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 394306953
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1A-69-40-B2-3C-97-0E-C1-D7-B6

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.254
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Bluetooth Network Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Bluetooth Device (Personal Area Network)
Physical Address. . . . . . . . . : 80-A5-89-5D-3D-CA
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Ethernet adapter Ethernet 2:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe FE Family Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 30-5A-3A-89-55-3A
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{3C8B14CE-DCA7-43F9-BC2C-C333A3287CA9}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Users\PERSONAL Co>

I try to ping google.com but the result is could not find host google.com
i try to ping 8.8.8.8 the result is always timeout.
--
Anybody can help me??
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 pro
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Asus x453s
    CPU
    Intel Celeron Dual Core 1.6 GHz
    Memory
    2 GB
    Browser
    Firefox 44
    Antivirus
    Avast 2016

brooksndun

New Member
Posts
884
#2
2 Days ago, i bought new laptop

I hate being the broken record.. but seriously? 2 days ago? seriously?

so now you truly better to be able to remember what you installed in the last 2 days? what have you changed/installed..

because when you got home 2 days ago and turned on your computer for the first time in the universe (well asus tested it before it got to your home by the way) I'm sure the internet worked..

However,

1. test wifi with another device.. (phone wifi? Ipad? Iphone? any cell phone that can join your wifi?) (You need to see if your wifi works in general) Do you also have a Ethernet cable you can connect direct to the router and your computer to test?

2. test any other computer if available..

3. answer my question about what you changed/installed in the 2 days.. ha

4.
I personally would restore/factory reset your Asus computer and then test your wifi.. You will lose everything you've saved on the computer since 2 days ago.. (downloads, trying to create hotspots on windows.. and photos/movies/ games)


5. your computer is sooo New, that you should right now make a backup / restore of it.. and probably use Macrium, not windows to make a backup image ok..

Macrium Reflect Free
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Lenovo g750
    CPU
    i5
    Motherboard
    Some Chinese Crap..
    Memory
    8
    Graphics Card(s)
    Nvidia 755
    Antivirus
    Windows Defender
Posts
4
#3
Yes, i take it from local store here, i brought to my office and then i want to surt internet, i see that many program on this asus is so old, i update firefox to the latest version (firefox 44), and the installed avast free was also out of date, it was 2014, i was afraid if my new laptop not secure when i surfing internet using this old anti virus, so i download avast from another computer.
--
well after antivirus and my browser latest update, i tried to connect to my wifi, it connected, but the icon was limited , yes, the icon was limited, i see the adapter, it said connected, but no internet access. I thought if was no problem, my be becouse my router was down. But the other computer could connect to router!!

And i knew, i have a problem with this new asus laptop.

My Laptop: Asus X453s
OS: Windows 8.1 Pro 64bit
Wireles Adapter: Qualcomm Atheros AR956x
Anti Virus: Avast 2016 Free (Deactivated)

PROBLEM: My Qualcomm Atheros AR956x Wireless Network Adapter connected to my Wifi, but no internet access!!

1. This is new Laptop, i have check, uninstall, reinstall latest update of this Qualcomm Atheros AR956x from Asus website. But no luck!
Look, my wifi connected, but no internet access. I have disconect - reconnect - shutdown - restart and so on :'(
See picture 1:
1_no%u00252Binternet%u00252Baccess.png

2. I ping to google.com, the resut is could not find the host, but when i ping to 8.8.8.8 the result is timeout,
See picture 2:
2_couldnotfindgoogle.png

3. I want to know the detail of this connection, i try to using command promt with ipconfig /all to see what happened, and the result is look normal,
See picture 3:
3_IPCONFIGALL.png

4. I tried to see the properties of this Qualcomm and i found that the driver is latest update!!
See picture 4:
4_latestupdate.png

5. I tried to see the detail on Xirrus Wifi Inpector, and you can see the result below.
See picture 5:
5_0XIRRUS%u00252BWIFI%u00252BINSPECTOR.png

6. I tried to use connection test result on Xirrus Wifi inspector, and the all result was always 'lost connection'.
See picture 5.1:
5_XIRRUS%u00252BWIFI%u00252BINSPECTOR.png

7. I tried using another computer, and i want to know that my asus ip address connected to router, and the result.... my asus connected!!
See picture 6:
6_seeusingnetcut.png

8. Using another computer, i tried to ping other computer and my asus, the result was..... my asus ping timeout!!
See picture 7:
7_pingtimeout.png
9. I still curious, i click on my Qualcomm properties, go to ipv4 and ipv6, and all of them (IP and DNS) are obtain automatically.

NOW I STILL CONFUSE WHAT HAPPEND WITH THIS NEW LAPTOP????
Does My Qualcomm Hardware not work?? Is it about hardware problem???
Help me
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 pro
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Asus x453s
    CPU
    Intel Celeron Dual Core 1.6 GHz
    Memory
    2 GB
    Browser
    Firefox 44
    Antivirus
    Avast 2016
Posts
4
#4
I'm desperate,,,
this night i have just success install windows 10, i did fresh install, i borrowed my friend's cd, and success install it,
but unfortunately, no luck, wifi connected, but still no internet access,
---
I use another pc to post in this forum, my another pc can connect easily with my wifi, i'm still curious, what happened with this new asus laptop???
--
01-CONNECTED-BUT-NO-INTERNET.png

i try to ipconfig /all
02-IPCONFIG-ALL.png
//
i really desperate now, anyone help me, :'(
 

Attachments

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 pro
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Asus x453s
    CPU
    Intel Celeron Dual Core 1.6 GHz
    Memory
    2 GB
    Browser
    Firefox 44
    Antivirus
    Avast 2016

brooksndun

New Member
Posts
884
#5
Your "new" asus laptop is not so new..

I think either you installed software that changed settings..

1. you are not telling all the details of what you are doing with the asus "new" laptop.. look at the yellow exclamation marks! !!

and how many wifi adapters and such - you did something and are not telling all details..

for example here is mine..

correct.JPG

and her is yours!


reallyman.JPG







also

2. I can't understand what you say.. Just answer this question below,

Does the Asus computer connect and have internet if you join another wireless network.. like Starbucks coffee.. or a friends house internet.. ?
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Lenovo g750
    CPU
    i5
    Motherboard
    Some Chinese Crap..
    Memory
    8
    Graphics Card(s)
    Nvidia 755
    Antivirus
    Windows Defender
Posts
4
#7
I have solved it, install fresh windows 10 64bit, install all of driver from original cd by asus,
And done,
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 pro
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Asus x453s
    CPU
    Intel Celeron Dual Core 1.6 GHz
    Memory
    2 GB
    Browser
    Firefox 44
    Antivirus
    Avast 2016

brooksndun

New Member
Posts
884
#8
exactly..

that "fresh Clean" install of windows put back the regular default "working" Network settings..

"settings" that you most likely changed by trying to install Hotspots or VPN or something you aren't giving details.. that's just my guess..

but hey your fixed now right! good..


but you probably also just erased the recovery partition to use Asus Backup now..
 

My Computer

System One

  • OS
    windows 8.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Lenovo g750
    CPU
    i5
    Motherboard
    Some Chinese Crap..
    Memory
    8
    Graphics Card(s)
    Nvidia 755
    Antivirus
    Windows Defender