• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Solved Brand new laptop problems


tw33k

Power User
VIP Member
Power User
Canberra

Posts
135
#1
I'm setting up an MSI CR70 for one of my staff and am having nothing but problems. I removed some of the bloatware and installed avast! plus a couple other programs and it seemed to be working. She had to ship the laptop back to me because it had become unresponsive and she couldn't use it. I restored the laptop to factory settings and left it running for a while. The HDD LED was constantly on so I checked the performance monitor and disk activity was at 100%. The laptop was sluggish. I eventually worked out it was the scheduled maintenance running but not doing anything. I stopped it and tried installing updates manually but it stays at 0%.

I ran the update troubleshooter and it said it fixed a problem but it was no better so I emptied the SoftwareDistribution folder. I then ran DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth which took over 2 hours to complete. When it finished I ran DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth which finished quite quickly so I checked for new updates and only selected the 2 optional updates (hardware drivers) which installed no problem. I then selected all the recommended updates and nothing happened...back to being stuck at 0%.

I just ran /Scanhealth again and it didn't take as long but said "no corruption detected" I haven't installed anything except a few updated drivers. Any ideas or should I send the laptop back?
 

My Computer

System One

  • OS
    Win 8 x64 Pro
    System Manufacturer/Model
    tw33k
    CPU
    Intel 3770K @ 4.7GHz
    Motherboard
    ASUS Maximus V Formula
    Memory
    8gb (2x4GB) Crucial Ballistix
    Graphics Card(s)
    Sapphire 7950
    Sound Card
    On Board
    Monitor(s) Displays
    27" Acer B273HU
    Screen Resolution
    2048 x 1152
    Hard Drives
    Crucial M4 128GB
    WD Black 2TB
    Samsung F3 1TB
    WD 1TB USB 2.0
    WD 3TB USB 3.0
    PSU
    Corsair AX-750
    Case
    Corsair 800DW
    Cooling
    H100
    Keyboard
    Microsoft Wireless 5000
    Mouse
    Microsoft Wireless 5000
    Internet Speed
    5mb/s

amoled

Windows OS Stylist
Member
Posts
93
#2
Personally in cases where you need to identify if it is soft or hardware related problem I like going with safeboot or using a live cd OS and take it from there.
 

My Computer

System One

  • OS
    W8 Pro 9200
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model
    Y460
    CPU
    Intel core i3 M350 2.27Ghz
    Memory
    4 GB
    Graphics Card(s)
    Intel HD graphics
    Screen Resolution
    1366 x 768
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    Windows Defender

tw33k

Power User
VIP Member
Power User
Canberra

Posts
135
#3
You can't run Windows Update in safemode. Anyway, after much effort the laptop is now downloading updates. I don't exactly know what fixed it because I did so many different things but at least it's working now.
 

My Computer

System One

  • OS
    Win 8 x64 Pro
    System Manufacturer/Model
    tw33k
    CPU
    Intel 3770K @ 4.7GHz
    Motherboard
    ASUS Maximus V Formula
    Memory
    8gb (2x4GB) Crucial Ballistix
    Graphics Card(s)
    Sapphire 7950
    Sound Card
    On Board
    Monitor(s) Displays
    27" Acer B273HU
    Screen Resolution
    2048 x 1152
    Hard Drives
    Crucial M4 128GB
    WD Black 2TB
    Samsung F3 1TB
    WD 1TB USB 2.0
    WD 3TB USB 3.0
    PSU
    Corsair AX-750
    Case
    Corsair 800DW
    Cooling
    H100
    Keyboard
    Microsoft Wireless 5000
    Mouse
    Microsoft Wireless 5000
    Internet Speed
    5mb/s

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)