• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Automatic Repair loop, laptop won't boot!


r2detard

New Member
Posts
10
#1
Hello!
(Mom's computer is Windows 7 whilst mine the acer has Windows 8)

Yet again I have problems with my Laptop (Acer 5755G)

Anyways here's what I did, I replaced the 2 gb ram stick with a 4 gb, for a total of 8 instead of six, now the new stick was a Kingston HyperX SODIMM 1600mhz CL9 204-pin.

So after I replaced the 2 gb with the new one I tried booting up the laptop, and it went directly to automatic repair, now I figured this had to do with the new ram but the screen just went black, I could move the cursor but it stayed like that for 30 minutes, tried rebooting several times with no progress.

So today I've just been trying to make a bootable usb/hdd but none of my usb's or harddrives work....
The windows 7 usb/dvd tool won't even recognize the original ISO downloaded from the microsoft site as a ''Valid Iso file''

And since when you're creating a bootable usb it has to be FAT32, so I connected a harddrive partitioned it with 8gb and set the fs to fat32, the usb/dvd tool won't even recognize that as a portable media either.

So now, I've been trying to extract the Iso file into the external hdd partition but it took forever, I guess since my mom's computer is an ancient relic of a computer.
I also connected the SSD to a sata controller from another portable hdd but got the message ''Drive I: needs to be formatted before you can use it'' and then a ''I:\ is not accesible. Data error (cyclic redundancy check).

So if anyone got any tips don't hesitate to post, I'll try anything.

EDIT: I tried with a Kingston Datatraveller, but the damn Windows media creator thing said it was locked with bitlocker, and I cant find any reference to bitlocker in windows 7, although many guides told me it would show up in search.

I'll post some pictures under
cyclicredundancy.PNG
2013-05-16T16-34-06_2.jpg
2013-05-16T16-34-06_1.jpg 2013-05-16T16-34-05_0.jpg
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 64-bit Pro
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Myseeelf
    CPU
    Intel i3-3220
    Motherboard
    MSI Z77A-G41
    Memory
    Corsair 2100mhz something
    Graphics Card(s)
    GTX 650Ti OC DC2
    Sound Card
    None
    Monitor(s) Displays
    Crappy TN full hd
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    2x 1tb barracudas
    1x 256 SSD
    Case
    Fractal Define R4
    Keyboard
    IBM SK-8820
    Mouse
    Logitech G400s
    Internet Speed
    50/50
    Browser
    Opera
    Antivirus
    Malwarebytes

r2detard

New Member
Posts
10
#2
So I went to buy a new USB drive at the store because I needed one, and it's completely new and I get permission denied (!!!!)
Does anyone know what the problem is here???
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 64-bit Pro
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Myseeelf
    CPU
    Intel i3-3220
    Motherboard
    MSI Z77A-G41
    Memory
    Corsair 2100mhz something
    Graphics Card(s)
    GTX 650Ti OC DC2
    Sound Card
    None
    Monitor(s) Displays
    Crappy TN full hd
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    2x 1tb barracudas
    1x 256 SSD
    Case
    Fractal Define R4
    Keyboard
    IBM SK-8820
    Mouse
    Logitech G400s
    Internet Speed
    50/50
    Browser
    Opera
    Antivirus
    Malwarebytes

r2detard

New Member
Posts
10
#3
Bump! Really need help on this one :/
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 64-bit Pro
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Myseeelf
    CPU
    Intel i3-3220
    Motherboard
    MSI Z77A-G41
    Memory
    Corsair 2100mhz something
    Graphics Card(s)
    GTX 650Ti OC DC2
    Sound Card
    None
    Monitor(s) Displays
    Crappy TN full hd
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    2x 1tb barracudas
    1x 256 SSD
    Case
    Fractal Define R4
    Keyboard
    IBM SK-8820
    Mouse
    Logitech G400s
    Internet Speed
    50/50
    Browser
    Opera
    Antivirus
    Malwarebytes

XweAponX

New Member
VIP Member
Pro User
#4

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro with Media Center/Windows 7
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Asus M2N-MX SE Plus § DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz (11.5 x 200) 4400+ § Corsair Value Select
    CPU
    AMD 4400+/4200+
    Motherboard
    Asus M2N-MX SE Plus/Asus A8M2N-LA (NodusM)
    Memory
    2 GB/3GB
    Graphics Card(s)
    GeForce 8400 GS/GeForce 210
    Sound Card
    nVIDIA GT218 - High Definition Audio Controller
    Monitor(s) Displays
    Hitachi 40" LCD HDTV
    Screen Resolution
    "1842 x 1036"
    Hard Drives
    WDC WD50 00AAKS-007AA SCSI Disk Device
    ST1000DL 002-9TT153 SCSI Disk Device
    WDC WD3200AAJB-00J3A0 ATA Device
    WDC WD32 WD-WCAPZ2942630 USB Device
    WD My Book 1140 USB Device
    PSU
    Works 550w
    Case
    MSI "M-Box"
    Cooling
    Water Cooled
    Keyboard
    Dell Keyboard
    Mouse
    Microsoft Intellimouse
    Internet Speed
    Cable Medium Speed
    Browser
    Chrome/IE 10
    Antivirus
    Eset NOD32 6.x/Win Defend
    Other Info
    Recently lost my Windows 8 on my main PC, had to go back to Windows 7.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)