• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Acer Aspire Freezes On Facebook


Spudster

New Member
Posts
3
#1
Hello,

I have a New Windows 8 Acer Aspire V5-571P Touch Machine, Everytime I go to facebook homepage or a site that has a like button extention the whole system will freeze Things I have tried.

Clean Boot
ReInstalled Chrome
Removed All Extentions From Chrome (it worked for a few days then the problem appeared again)

It will freeze for 20-40 secounds then everything will be normal untill I reboot the system again?

This issue has been coming and going for the past month and the PC is only a few months new.


I'm starting to think its a hardware or major software issue sinced ive tried everything even re-installing Windows 8 that fixed it for a few days and then the issue re-apperaed and no I haven't downloaded anything that would of conflicted.

The issue does not appear in safe mode or firefox the last time I checked a few weeks ago.

Hope I get a permanent solution

Thanks,

Spudster
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Acer V5
    CPU
    Intel Core I3
    Browser
    Chrome

XweAponX

New Member
VIP Member
Pro User
#2
Go to "Internet Options" in the Control Panel and go to the last Property Sheet. Slide the slider down to the bottom.

You'll see a bunch of protocols - "Use TLS 1.2" up to "Use SSL 2.0" - These settings affect Chrome too. Place a check in ALL of those items and then restart your Explorer or Chrome. I just had to do this from Teamviewer on a system that was doing the exact same thing for Gmail. Once I did it, all sites worked right.

I think the most important settings are the Secure Socket Layer (SSL) settings. But just to make sure, turn them ALL on.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8 Pro with Media Center/Windows 7
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Asus M2N-MX SE Plus § DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz (11.5 x 200) 4400+ § Corsair Value Select
    CPU
    AMD 4400+/4200+
    Motherboard
    Asus M2N-MX SE Plus/Asus A8M2N-LA (NodusM)
    Memory
    2 GB/3GB
    Graphics Card(s)
    GeForce 8400 GS/GeForce 210
    Sound Card
    nVIDIA GT218 - High Definition Audio Controller
    Monitor(s) Displays
    Hitachi 40" LCD HDTV
    Screen Resolution
    "1842 x 1036"
    Hard Drives
    WDC WD50 00AAKS-007AA SCSI Disk Device
    ST1000DL 002-9TT153 SCSI Disk Device
    WDC WD3200AAJB-00J3A0 ATA Device
    WDC WD32 WD-WCAPZ2942630 USB Device
    WD My Book 1140 USB Device
    PSU
    Works 550w
    Case
    MSI "M-Box"
    Cooling
    Water Cooled
    Keyboard
    Dell Keyboard
    Mouse
    Microsoft Intellimouse
    Internet Speed
    Cable Medium Speed
    Browser
    Chrome/IE 10
    Antivirus
    Eset NOD32 6.x/Win Defend
    Other Info
    Recently lost my Windows 8 on my main PC, had to go back to Windows 7.