• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Solved 8.1 Successes?


Metalmania31

Member
Member
Posts
79
#1
So I see many having issues updating to 8.1 here. Is this just few minority or are many having an issue? I just reinstalled my entire win8 about a month ago so I really don't feel like doing it again.
 

My Computer

System One

  • OS
    Win8.1 Pro 64bit
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Custom Build
    CPU
    Intel Core I5 3570K 3.4Ghz w/ Zalman CNPS9900NT RT
    Motherboard
    MSI Z77A-G45 Gaming
    Memory
    G.Skill F3-12800CL9D-8GbXL ; 4Gx2
    Graphics Card(s)
    EVGA GTX 770 Superclocked
    Sound Card
    Creative Sound Blaster Z
    Monitor(s) Displays
    Dual ViewSonic VX2770Smh-LED Black 27" IPS-Panel
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Intel 730 Series SSD 240GBx2 RAID0 Win8.1Pro 6GB/s Sata III
    Intel 320 Series SSD 600GBx2 RAID0 Games 3GB/s Sata II
    Kingston Hyper X 240GB SSD Itunes Drive 6GB/s Sata III
    Western Digital Scorpio Black 1TB - Docked via Esata
    PSU
    Cooler Master GX 750W
    Case
    Corsair Vengence C70
    Cooling
    120mm, 140mm.
    Keyboard
    Corsair Vengence K70
    Mouse
    Logitech G500 Laser
    Internet Speed
    Generally 50/Mbps+
    Browser
    Firefox, Chrome, IE
    Other Info
    Samsung Bluray Optical Drive
    WD 1tb storage backup with Thermatake dock
    Sennheiser 558 Headphones
    Swan M50W 2.1 speakers
    Netgear WNDR4500

TBolt

Member
Member
Posts
36
#2
Honestly, I'm not even sure how my upgrade is going. HERE. I am starting to miss the days when upgrading didn't involve an App store, though.

I hope to have good feedback for you -- eventually.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Toshiba Qosmio X505-Q894
    CPU
    Intel Core i7 740QM(1.73GHz)
    Memory
    8 GB
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce GTX 460M
    Monitor(s) Displays
    18.4" (main) + 2 external monitors
    Screen Resolution
    1680x945 (main)
    Other Info
    Overall, very happy with this laptop -- great for work & was very good for gaming when I originally bought it (haven't tried any games last year or so).

Dirty Butter

Member
Member
Posts
61
#3
Mine seems fine.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1.1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Samsung Ultrabook
    CPU
    AMD A6-4400M 2.70 GHz
    Memory
    6GB
    Graphics Card(s)
    Radeon HD
    Sound Card
    Realtek HD
    Screen Resolution
    1600x900
    Hard Drives
    465GB plus 3TB Seagate External with File History
    Mouse
    Synaptics Touchpad 7.5
    Internet Speed
    300 Mbps
    Antivirus
    Charter Security Suite

CalBear

New Member
Member
#4
It took a couple of hours including the downloading. At first browsers were having problems with locating DNS. After a couple of reboots the problem seems to be resolved. I had to re-install Gadgets and reinstate login without entering the password.
 

My Computer

System One

  • OS
    Dual Win 7-8 64-bit
    System Manufacturer/Model Number
    Dell Studio XPS8100
    CPU
    Intel Core i5 3.2 GHz
    Memory
    8 GB
    Graphics Card(s)
    Nvidia GeForce GTX 260
    Monitor(s) Displays
    2 x Dell 24" LCD
    Screen Resolution
    1920x1200
    Hard Drives
    900GB and 1.5TB
    Keyboard
    Dell USB
    Mouse
    Dell Optical
    Internet Speed
    10 Mb/s down 1.5 Mb/s up
    Other Info
    I worked my up from a virtual machine, to a slow 32-bit celeron and now two monitors on my XPS8100. Works great!

MrBill

New Member
Posts
53
#5
Mine is TBD. After one upgrade and it fussing about my UEFI default security settings, I went with a fresh Windows 8 install, setup my UEFI for secure, and now waiting on the very long download from the Windows Store.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7/8
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    i7-3770k
    Motherboard
    Asus
    Memory
    16GB
    Graphics Card(s)
    NVidia 630
    Monitor(s) Displays
    LG 23 inch LED
    Screen Resolution
    1680X1050
    Hard Drives
    1 internal 1tb, 1 external 3tb

pbm5362

Member
Member
Butler, PA

Posts
32
#6
Mine is TBD. After one upgrade and it fussing about my UEFI default security settings, I went with a fresh Windows 8 install, setup my UEFI for secure, and now waiting on the very long download from the Windows Store.
Im having the same issue. I am unable to enable secure boot because my computer came with windows 7. Also is anyone having issues with metro apps running in the background after closing? I have modenmix and I'm wondering if that could be the culprit. I have enabled boot to desktop and it seems to take longer to boot than it did in win 8. I am also having issues connecting to the internet. In 8 I was able to instantly connect after boot, now it takes about 3-5 minutes after boot to connect. Any tips/suggestions on how to resolve these issues would be greatly appreciated.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro with Media Center
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    HP Pavilion P6-2120
    CPU
    AMD A6-3620 APU
    Memory
    6 GB DDR3 ram
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon HD 6530D
    Hard Drives
    ST10000DM 003-9&N162 SATA Disk Device @ 1TB and WD My Book Essential External Hard Drive @ 1TB
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Windows Defender, Malwarebytes Pro

TBolt

Member
Member
Posts
36
#7
During the download, the lack of visual progress bars concerned me.
Download took about 20 minutes.
Installed fine (at least 30 minutes).

I finally have confirmation that "apps" now stands for my desktop programs, not just App Store applications. I (we all do, I presume) now need to re-install every program & update. So, this will take several hours.

It's all good. :)
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Toshiba Qosmio X505-Q894
    CPU
    Intel Core i7 740QM(1.73GHz)
    Memory
    8 GB
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce GTX 460M
    Monitor(s) Displays
    18.4" (main) + 2 external monitors
    Screen Resolution
    1680x945 (main)
    Other Info
    Overall, very happy with this laptop -- great for work & was very good for gaming when I originally bought it (haven't tried any games last year or so).

Metalmania31

Member
Member
Posts
79
#8
Well all is said and done. No harm no foul. Updated and no issues so far.
 

My Computer

System One

  • OS
    Win8.1 Pro 64bit
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Custom Build
    CPU
    Intel Core I5 3570K 3.4Ghz w/ Zalman CNPS9900NT RT
    Motherboard
    MSI Z77A-G45 Gaming
    Memory
    G.Skill F3-12800CL9D-8GbXL ; 4Gx2
    Graphics Card(s)
    EVGA GTX 770 Superclocked
    Sound Card
    Creative Sound Blaster Z
    Monitor(s) Displays
    Dual ViewSonic VX2770Smh-LED Black 27" IPS-Panel
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Intel 730 Series SSD 240GBx2 RAID0 Win8.1Pro 6GB/s Sata III
    Intel 320 Series SSD 600GBx2 RAID0 Games 3GB/s Sata II
    Kingston Hyper X 240GB SSD Itunes Drive 6GB/s Sata III
    Western Digital Scorpio Black 1TB - Docked via Esata
    PSU
    Cooler Master GX 750W
    Case
    Corsair Vengence C70
    Cooling
    120mm, 140mm.
    Keyboard
    Corsair Vengence K70
    Mouse
    Logitech G500 Laser
    Internet Speed
    Generally 50/Mbps+
    Browser
    Firefox, Chrome, IE
    Other Info
    Samsung Bluray Optical Drive
    WD 1tb storage backup with Thermatake dock
    Sennheiser 558 Headphones
    Swan M50W 2.1 speakers
    Netgear WNDR4500

gavanid

Member
Member
Posts
79
#9
My install failed at first attempt :(
I reset the store and it worked no problem
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro x64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    My 1st Build
    CPU
    Intel(R) Core(TM)i7-4770K CPU @ 3.50GHz (Running @ 4.1GHz)
    Motherboard
    Asus Sabertooth Z87
    Memory
    32 GB Ram (4x8 Corsair Vengeance)
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce GTX780 ACX
    Sound Card
    Asus Xonar DX
    Monitor(s) Displays
    LG E24A53
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Samsung SSD 840 PRO 256GB



    Western Digital 1TB
    PSU
    Corsair CX 750
    Case
    Corsair 200R
    Cooling
    Corsiair H80i (Liquid)
    Keyboard
    Microsoft
    Mouse
    Microsoft
    Internet Speed
    (9-10/Mbs) 1 .5/7 Mbs
    Browser
    Firefox/Chrome
    Antivirus
    Avast (Windows Defender keeps wanting me to scan every boot)
Posts
12
#10
No problems here either, download and update went smoothly. The only thing I needed to do upon completion was to change the PC settings to login automatically.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7/8

Teerex

Member
Member
Posts
38
#11
The first attempt ended in failure because the system couldn't connect to the internet, so problems arose in signing up and accepting terms, I don't know for sure, but when the error flashed on the screen there was no back button, just a roll-back.

The second attempt went smoothly, no re-download required. No aditional changes or re-setups were needed.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7 Ultimate x64 SP1 + Windows 8.1 Pro with WMC x86
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Asus N73SV
    CPU
    i7 2630QM
    Motherboard
    HM 65
    Memory
    6 GB DDR3
    Graphics Card(s)
    Intel HD 3000 & Nvidia GT 540M
    Sound Card
    Intel HD Audio ALC269
    Monitor(s) Displays
    LED backlight flat panel
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    2 x Seagate Momentus 640 GB 5400 rpm

exscentric

New Member
Member
Posts
201
#12
I've done three units thus far with no real problems other than having Microsoft change my user account to what they want rather than what I want. The should have given a choice. I could not find a way to change name/password so set up new account and deleted the MS one and lost all files that were linked to my account. Backups are soooo nice.

Taking 8 hours a unit to update is not pleasant, have two units to go - not offering a disk is ridiculous for folks with slow internet and multiple units to update. They are making it harder and harder to like them and their products. Linux isn't all that user unfriendly any more, they had better watch how they treat their customers.

I am waiting awhile on the two to go since I've read of many problems on one and the other - Lenovo hasn't put out drivers for windows 8 yet much less 8.1 so not going to hinder the Lenovo further by updating it for awhile. If others get along I may give it a go but it is my main unit and 8 hours without it isn't going to be nice.
 

My Computer

System One

  • OS
    win 8

HippsieGypsie

It's Gururrrrrr8!
Lilymoor, IL

Posts
13,547
#13
Seems those with newer rigs have more problems. Drivers and/or UEFI secure boot? I dunno. Mine with an older Acer went without a hitch, although I don't totally agree with methodology.

Post #113 here: http://www.eightforums.com/general-...-s-got-windows-8-1-public-release-only-3.html

During the download, the lack of visual progress bars concerned me.
I don't understand that. I had a visual bar that communicated with me all the way through the process just like installing any Store app.

I finally have confirmation that "apps" now stands for my desktop programs, not just App Store applications. I (we all do, I presume) now need to re-install every program & update. So, this will take several hours.
I don't understand that one either > never lost a thing including Office Pro 2013.

Taking 8 hours a unit to update is not pleasant, have two units to go - not offering a disk is ridiculous for folks with slow internet and multiple units to update.
Agree. They should have offered an ISO just as they did for MSDN and TechNet subscribers for quicker installs. I bought W8 media for fresh install > I feel I deserve an ISO also, although in the end the ISO does no good for me because I have to download any way and I mirror backup. But unlike you, I only have one machine. I can surely see your gripe with multiple.
 

My Computer

System One

  • OS
    8.1 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Acer T690
    CPU
    Intel Pentium D Dual Core
    Motherboard
    Acer/Intel E946GZ
    Memory
    2GB (max upgrade)
    Graphics Card(s)
    Intel Graphics Media Accelerator 3000 - PCI Express x16
    Sound Card
    Integrated RealTek ALC888 high-definition audio with 7.1 channel audio support
    Monitor(s) Displays
    Acer AL1917W A LCD
    Screen Resolution
    1440 X 900
    Hard Drives
    350 GB Seagate Barracuda 7200.10
    Thumb drives
    PSU
    Standard 250 watt
    Case
    Desktop 7.2" (183mm) W x 17.5" (445mm) L x 14.5"
    Cooling
    Dual case fans + CPU fan
    Keyboard
    Acer Windows PS/2
    Mouse
    Wireless Microsoft Arc
    Internet Speed
    54mbp/s
    Browser
    IE11
    Antivirus
    Defender
    Other Info
    Office Pro 2013 / Nokia Lumia 1520 Windows Phone 8.1DP GDR1

BunnyJ

Windows 8 Bunny Guy!
Member
USA/Tenn/Oak Ridge

Posts
244
#14
I got my copy of the ISO from TechNet in Sept and the update went perfectly. No additional issues to report so far.
And the updates went fine as well.

Jeff
 

My Computer

System One

  • OS
    Win 8.1 Pro 64 Bit
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    Custom Built: Atomic City Computer
    CPU
    AMD A4-4000 3.0/3.2Ghz
    Motherboard
    MSI FM2-A55M-E33
    Memory
    8BG of Corsair DDR3 RAM
    Graphics Card(s)
    On Board
    Sound Card
    On Boardi
    Monitor(s) Displays
    Viewsonic 27" VA2703
    Screen Resolution
    1920 X 1080
    Hard Drives
    Seagate 500GB, Crucial 120Gb SSD
    Case
    Thermaltake
    Cooling
    N/A
    Keyboard
    Corsair Raptor K40
    Mouse
    Amazon Generic Optical
    Internet Speed
    56Mbps
    Browser
    Firefox, Chrome and Opera
    Antivirus
    Micro Soft Defender
    Other Info
    Getting this on May 1st:
    AMD A8-6600K

Metalman

Member
Member
Posts
29
#16

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7 Ultimate 64-bit Windows 8.1 Pro 64-bit with Media Center
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Dell XPS M1730

TBolt

Member
Member
Posts
36
#17
During the download, the lack of visual progress bars concerned me.
I don't understand that. I had a visual bar that communicated with me all the way through the process just like installing any Store app.
I did not -- glad you had one.


I finally have confirmation that "apps" now stands for my desktop programs, not just App Store applications. I (we all do, I presume) now need to re-install every program & update. So, this will take several hours.
I don't understand that one either > never lost a thing including Office Pro 2013.
I was running Win 8.1 Preview. MS told us that, if you run the preview, you will have to re-install your apps. I though "Apps" referred only to Windows Store apps, but it turns out all of my installed progs were gone after the update.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Toshiba Qosmio X505-Q894
    CPU
    Intel Core i7 740QM(1.73GHz)
    Memory
    8 GB
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce GTX 460M
    Monitor(s) Displays
    18.4" (main) + 2 external monitors
    Screen Resolution
    1680x945 (main)
    Other Info
    Overall, very happy with this laptop -- great for work & was very good for gaming when I originally bought it (haven't tried any games last year or so).

iain

New Member
Posts
13
#18
Actually, I had planned to upgrade from Vista Ultimate to 8.1 Pro.

It now looks like I can't because after running the Microsoft 8.1 Upgrade Advisor, I found out my laptop won't support it because of hardware security issues:
  • Intel - XD bit
  • AMD - NX bit
One of the main requirements of 8.1 is microprocessor implementation of above settings. If not supported on machine, then 8.1 upgrade will fail and subsequently revert to previous OS.

Seems the only way I'll get 8.1 then, is to purchase a new machine with it pre-installed. Win 7 Ultimate Upgrade is now on order for this machine.
 
Last edited:

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7 Ultimate SP1
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    Toshiba P205-S6307
    Hard Drives
    WD Blue 500 Gb - System Disk
    WD Black 500 Gb - eSATA External Backup Disk

Sunnova

Member
Member
Posts
19
#19
Mine failed the first time, then I updated my video drivers and it worked the second time, third day on it and so far no problems. Saved off a copy of my win 8 macrium reflect backups just in case I need to go back, but looking good.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro with Media Center 64-bit
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model Number
    HP Envy H8-1534
    CPU
    AMD FX(tm)-6350 Six-Core Processor
    Motherboard
    M3970AM-HP
    Memory
    10GB
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon HD 7500 Series
    Sound Card
    AMD High Definition Audio Device
    Monitor(s) Displays
    SyncMaster 245bw & Dell 17"
    Screen Resolution
    1280 x 1024
    Hard Drives
    Seagate ST2000DM001-1CH1 SCSI Disk Device
    Seagate ST2000DM001-1CH1 SCSI Disk Device
    Seagate ST3500641AS SCSI Disk Device
    WDC WD15EADS-00S2B0 SCSI Disk Device
    Seagate ST2000DM001-9YN1 SCSI Disk Device
    ST3500641AS
    ST3000DM001-9YN166
    PSU
    460W
    Browser
    Firefox

4wd

New Member
Power User
Posts
375
#20
To add some good news among all the trouble reports that flourish on the net: did one of my daily-used laptops yesterday, a recent Toshiba. As always (expecting the worst), made an image backup first.

Update from Store went very well (apart from needing a minor adjust to the sound settings after it updated the sound driver). Total time approx 1,5 hours. Everything works as before, am quite impressed.
 

My Computer

System One

  • OS
    W8.1, W7
    Computer type
    Laptop
    System Manufacturer/Model Number
    HP \ Toshiba \ Lenovo \ Dell E7440
    Browser
    FF

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)