• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Solved 64 Bit IE ?


Jerryw

Member
Member
Kelso

Posts
18
#1
Hi
How do I get IE 64 Bit working as a desktop icon ?
I have tried to make a short cut for it that does not work ,
and I did try copy and past it there that did not work also .
It only shows up as IE 32 Bit :rolleyes:
Thanks for your help.
Jerry W.
Edit
Windows 8 CP did not add I am using this .
 

My Computer

System One

  • OS
    Vista Ulti 64 bit 7 Ulti 64 bit 8 Pro MC 64 bit
    System Manufacturer/Model
    Dell XPS 430 Desktop
    CPU
    Intel core 2 Quad Q8200 @2.33 GHz
    Motherboard
    Dell Inc. 0G254H
    Memory
    8.00 GB Dual Channel DDR3 @531MHz 7-7-7-20
    Graphics Card(s)
    Dell ATI HD4850
    Sound Card
    IDT HD Audieo CODEC
    Monitor(s) Displays
    Dell S2209W
    Screen Resolution
    [email protected]
    Hard Drives
    3=64gb SSD-Vista Ultimate 64 Bit-7 64 Bit Ultimate-8 Pro MC 64 Bit
    1-Hitachi 1000TB Backup
    PSU
    430 Watts Dell
    Case
    Dell XPS 430
    Cooling
    CPU-GPU-Harddrive fans
    Keyboard
    Dell
    Mouse
    Microsoft 2000 Wireless
    Internet Speed
    ?????
    Other Info
    DVD-Rom
    DVD+-RW

Brink

Administrator
Administrator
mvp
Posts
24,214
#2
Hello Jerry,

It seems that the 64-bit IE10 was not included in the 64-bit Windows 8 Consumer Preview. Maybe it will be in the next release.
 

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone

Jerryw

Member
Member
Kelso

Posts
18
#3
Ok
Thanks for your help I did have it working in the DP of 8 .
Now I will have to remove the 64 bit flash as it is not used anyway !
Thank you
 

My Computer

System One

  • OS
    Vista Ulti 64 bit 7 Ulti 64 bit 8 Pro MC 64 bit
    System Manufacturer/Model
    Dell XPS 430 Desktop
    CPU
    Intel core 2 Quad Q8200 @2.33 GHz
    Motherboard
    Dell Inc. 0G254H
    Memory
    8.00 GB Dual Channel DDR3 @531MHz 7-7-7-20
    Graphics Card(s)
    Dell ATI HD4850
    Sound Card
    IDT HD Audieo CODEC
    Monitor(s) Displays
    Dell S2209W
    Screen Resolution
    [email protected]
    Hard Drives
    3=64gb SSD-Vista Ultimate 64 Bit-7 64 Bit Ultimate-8 Pro MC 64 Bit
    1-Hitachi 1000TB Backup
    PSU
    430 Watts Dell
    Case
    Dell XPS 430
    Cooling
    CPU-GPU-Harddrive fans
    Keyboard
    Dell
    Mouse
    Microsoft 2000 Wireless
    Internet Speed
    ?????
    Other Info
    DVD-Rom
    DVD+-RW

Dwarf

The Contemplator, (1963-2013)
Moderator
Doncaster, UK

Posts
638
#4
I checked this last night, and there is no way to enable 64-bit mode through the interface (I believe that in WDP it was a checkbox in one of the tabs of the Internet Tools). Whether it can be enabled through the registry, I don't know but I doubt it. Interestingly, the sizes of the executables for iexplore.exe are different when comparing the one in Program Files with that in Program Files (x86), so it just looks that it is disabled for the time being. Quite why, I'm not sure, since WDP certainly did have 64-bit capability with IE.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro RTM x64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Dwarf Dwf/11/2012 r09/2013
    CPU
    Intel Core-i5-3570K 4-core @ 3.4GHz (Ivy Bridge) (OC 4.2GHz)
    Motherboard
    ASRock Z77 Extreme4-M
    Memory
    4 x 4GB DDR3-1600 Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9B (16GB)
    Graphics Card(s)
    MSI GeForce GTX770 Gaming OC 2GB
    Sound Card
    Realtek High Definition on board solution (ALC 898)
    Monitor(s) Displays
    ViewSonic VA1912w Widescreen
    Screen Resolution
    1440x900
    Hard Drives
    OCZ Agility 3 120GB SATA III x2 (RAID 0)
    Samsung HD501LJ 500GB SATA II x2
    Hitachi HDS721010CLA332 1TB SATA II
    Iomega 1.5TB Ext USB 2.0
    WD 2.0TB Ext USB 3.0
    PSU
    XFX Pro Series 850W Semi-Modular
    Case
    Gigabyte IF233
    Cooling
    1 x 120mm Front Inlet 1 x 120mm Rear Exhaust
    Keyboard
    Microsoft Comfort Curve Keyboard 3000 (USB)
    Mouse
    Microsoft Comfort Mouse 3000 for Business (USB)
    Internet Speed
    NetGear DG834Gv3 ADSL Modem/Router (Ethernet) ~4.0 Mb/sec (O2)
    Browser
    IE 11
    Antivirus
    Avast! 8.0.1497 MalwareBytes 1.75.0.1300
    Other Info
    Optical Drive: HL-DT-ST BD-RE BH10LS30 SATA Bluray
    Lexmark S305 Printer/Scanner/Copier (USB)
    WEI Score: 8.1/8.1/8.5/8.5/8.25
    Asus Eee PC 1011PX Netbook (Windows 7 x86 Starter)

Dwarf

The Contemplator, (1963-2013)
Moderator
Doncaster, UK

Posts
638
#5
I wonder if it is actually running 64-bit as default, and automatically switching to 32-bit mode on a tab-by-tab basis if required. Take a look at these snips of Task Manager and my addons.

Capture.PNG Capture1.PNG

Note how Task Manager shows 32-bit processes by (32) next to the name. Also, the addons image shows both 32-bit and 64-bit versions as being installed.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 8.1 Pro RTM x64
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Dwarf Dwf/11/2012 r09/2013
    CPU
    Intel Core-i5-3570K 4-core @ 3.4GHz (Ivy Bridge) (OC 4.2GHz)
    Motherboard
    ASRock Z77 Extreme4-M
    Memory
    4 x 4GB DDR3-1600 Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9B (16GB)
    Graphics Card(s)
    MSI GeForce GTX770 Gaming OC 2GB
    Sound Card
    Realtek High Definition on board solution (ALC 898)
    Monitor(s) Displays
    ViewSonic VA1912w Widescreen
    Screen Resolution
    1440x900
    Hard Drives
    OCZ Agility 3 120GB SATA III x2 (RAID 0)
    Samsung HD501LJ 500GB SATA II x2
    Hitachi HDS721010CLA332 1TB SATA II
    Iomega 1.5TB Ext USB 2.0
    WD 2.0TB Ext USB 3.0
    PSU
    XFX Pro Series 850W Semi-Modular
    Case
    Gigabyte IF233
    Cooling
    1 x 120mm Front Inlet 1 x 120mm Rear Exhaust
    Keyboard
    Microsoft Comfort Curve Keyboard 3000 (USB)
    Mouse
    Microsoft Comfort Mouse 3000 for Business (USB)
    Internet Speed
    NetGear DG834Gv3 ADSL Modem/Router (Ethernet) ~4.0 Mb/sec (O2)
    Browser
    IE 11
    Antivirus
    Avast! 8.0.1497 MalwareBytes 1.75.0.1300
    Other Info
    Optical Drive: HL-DT-ST BD-RE BH10LS30 SATA Bluray
    Lexmark S305 Printer/Scanner/Copier (USB)
    WEI Score: 8.1/8.1/8.5/8.5/8.25
    Asus Eee PC 1011PX Netbook (Windows 7 x86 Starter)

Brink

Administrator
Administrator
mvp
Posts
24,214
#6
That is strange. Especially since it doesn't have 64-bit in the Help -> About IE dialog. :confused:
 

My Computer

System One

  • OS
    64-bit Windows 10
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Custom self built
    CPU
    Intel i7-8700K OC'd to 5 GHz
    Motherboard
    ASUS ROG Maximus XI Formula Z390
    Memory
    16 GB (8GBx2) G.SKILL TridentZ DDR4 3200 MHz
    Graphics Card(s)
    ASUS ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Sound Card
    Integrated Digital Audio (S/PDIF)
    Monitor(s) Displays
    3 x 27" Asus VE278Q
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1TB Samsung 970 EVO Plus M.2,
    250GB Samsung 960 EVO M.2,
    6TB WD Black WD6001FZWX
    8TB WD MyCloudEX2Ultra NAS
    PSU
    OCZ Series Gold OCZZ1000M 1000W
    Case
    Thermaltake Core P3
    Cooling
    Corsair Hydro H115i
    Keyboard
    Logitech wireless K800
    Mouse
    Logitech MX Master
    Internet Speed
    1 Gb/s Download and 35 Mb/s Upload
    Browser
    Internet Explorer 11
    Antivirus
    Malwarebyte Anti-Malware Premium
    Other Info
    Logitech Z625 speaker system,
    Logitech BRIO 4K Pro webcam,
    HP Color LaserJet Pro MFP M477fdn,
    Linksys EA9500 router,
    Arris SB8200 cable modem,
    APC SMART-UPS RT 1000 XL - SURT1000XLI,
    Lumia 1520 phone

Teerex

Member
Member
Posts
38
#7
Yes, I just looked it up in Process Explorer - there's a 64 bit image/process that spawns a 32 bit one.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 7 Ultimate x64 SP1 + Windows 8.1 Pro with WMC x86
    Computer type
    PC/Desktop
    System Manufacturer/Model
    Asus N73SV
    CPU
    i7 2630QM
    Motherboard
    HM 65
    Memory
    6 GB DDR3
    Graphics Card(s)
    Intel HD 3000 & Nvidia GT 540M
    Sound Card
    Intel HD Audio ALC269
    Monitor(s) Displays
    LED backlight flat panel
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    2 x Seagate Momentus 640 GB 5400 rpm

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)