Windows 8 and 8.1 Forums


Going mad Browse studio Malware ?

  1. #11


    N.Y.
    Posts : 2,214
    Windows 10 Pro 64bit


    Wait where did this Browser Studio come from what is it, came on system ? Sounds more like might of went somewhere on net and took in this adware to me, unless this was an installed program.

    Combofix is a good idea. Know guys here that are good at virus removal Geeks to Go - Free help from tech experts

    Have all tools to fix it!

      My System SpecsSystem Spec

  2. #12


    N.Y.
    Posts : 2,214
    Windows 10 Pro 64bit


    Quote Originally Posted by CountMike View Post
    I'm, afraid Win7 is no less immune to "Crap" than 8/8.1 no use blaming OS for that.
    True on that Mike !! Although i did like Win 7 too, always want new stuff too.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #13


    Posts : 375
    Win 8.1 64bit


    Did your google search reveal this ?:



    http://malwaretips.com/blogs/remove-browse-studio-ads/
      My System SpecsSystem Spec

  4. #14


    Central West (near Orange) NSW
    Posts : 300
    8 Pro desk 1 (SB) 7 Home desk 2 (IB) 8 Pro Lap 1


    Well I got it removed and I think it was ADW but not 100% sure.

    In any case I have flipped in a SSD and an OEM 7 after configuring the BIOS and the machine runs like a cat with its' tail on fire.

    What I don't get is the other machines (one laptop and one desktop) with 8.1 didn't have all the problems I had with this one and are at last 20 times faster in booting and flipping between tabs etc and now with 7 on it plus my usual programs the machine knocks spots off the other machines I have both 7 & 8 ones.

    Now I put most of that down to the wretched 5400rpm spinner the machine comes with and to me to put something like that in a machine that is capable of running at very high speeds makes the manufacturers / builders look like ruddy fools. There were options for SSD's (expensive in extremis) and I cannot for the life of me understand why they didn't put a boot SSD in and a second spinner to take up the slack. Plus the version of 8 seemed to me to be more convoluted than the others but that could be just my perception.

    So the boot time to login has gone from around 2 minutes to less than 32 seconds. I am not totally against 8 just I think it is for the folks who like "apps" which I do but only on my phone.

    Anyway rant over and thanks to you all for the help and I think that 8 does have a place in the world who like it but not in mine except for curiosity.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #15


    N.Y.
    Posts : 2,214
    Windows 10 Pro 64bit


    For one having the SSD instead of a 5400RPM HD of course, even if put Win 8.1 back on sure it would still be better as notice startup times on Win8 will be.

    Sometimes may just be the way it was setup by manufacturer when put in,OS.

    True not right for ASUS put slow HDD for a gaming Laptop, is strange.

    As for Browser Studio an Adware program somehow was downloaded or part of an existing software.

    Well, your welcome from me, but i guess you needed to research more on this buy then.
      My System SpecsSystem Spec

  6. #16


    Central West (near Orange) NSW
    Posts : 300
    8 Pro desk 1 (SB) 7 Home desk 2 (IB) 8 Pro Lap 1


    Ah well I got the 7 running now and my older Toshiba has the 8.1 on it (and it has an SSD) and now the Asus is running at close to the speed of sound so I am going to leave it as is.

    Asus I suppose really doesn't have that much say over what the stores put in as drives as they did have SSD's as an option but a pretty expensive one I have to say and why I slipped my own in.

    Now for anyone reading this the problem is that to download any drivers for 7 that has had the 8.1 on the board one has to update the BIOS - it states this when you open support. But my only problem one was the wifi which was thankfully 8 & 7 orientated so I didn't have to run the risk of bricking the BIOS. I don't know why that had to be done but I suppose Asus have their quirky reasons.

    What happens when Windows 10 comes along well it will be interesting to say the least.
      My System SpecsSystem Spec

  7. #17


    N.Y.
    Posts : 2,214
    Windows 10 Pro 64bit


    Glad you worked things out to your satisfaction i just hope this laptop wasn't under warranty anymore because now will be voided.
    Just a thought.
      My System SpecsSystem Spec

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Going mad Browse studio Malware ?
Related Threads
EDIT 7-11-2014. The solution was Windows 8 repair re-install. Warning it is slow, may not work easily for Windows 8 (not 8.1) serial owners and resets quite a lot of your advanced settings. So be prepared to spend time in manually changing your settings back to what they were.... I'm running...
Solved Can't browse in Network & Sharing
Hey people of the Internet! Just recently on my Dell Laptop, I've been having a problem with opening google chrome and when I type for instance "YouTube" into the search bar it loads for a couple seconds then quits and usual says "No Data Received". I assumed from then my Internet connection was...
Solved 'browse' PROBLEM in General Support
so I go to my 'change pc settings' or even any app that requires browsing for a picture using the windows 8 HUD instead of file explorer. Every time I try to press 'browse' or other specific options, the screen that is supposed to pop up just flashes for a fraction of a second and...
Using inspiron 5200 with windows 8, internet is showing that it is connected on the taskbar, is sending/receiving information. Browser is not working. Was working fine until I connected directly to the modem instead of wireless, now cannot access internet using any browser. When I open windows...
My Browse Button is not working in windows 8 where we change our profile picture i have tried several times but still in vain. I restart my pc but whenever i click browse button to change my profile picture nothing is open. I am attaching a screenshot so that you guys can easily understand my...
Can't browse internet in Browsers & Mail
Hi! I just installed Win8 on my MAC with VMware. Now I can't brows internet. I can ping to any web site, but I can't connect even my router http://192.168.1.1 Any idea, please. Network diagnostic couldn't find/identify the problem. P.S After installation Idid update. It means I'm...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook