Windows 8 and 8.1 Forums


Weird no-audio problem

  1. #1


    Posts : 216
    Win 8.1 Pro x64

    Weird no-audio problem


    Out of the blue, I'm not getting any audio with Opera 12.17 at cdbaby (e.g., John Stowell & Manfred Junker | Here At Last | CD Baby Music Store) or when playing videos with Zoom Player, both of which are mainstays for me. Audio otherwise works fine, as far as I can find - foobar, YouTube, Yahoo news videos, cdbaby with FF38 and Opera 30, VLC with the same videos, etc. Don't know if this is coincidence or is there something in common between the two. Any ideas? Thanks,

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    United States
    Posts : 3,093
    Windows 8.1 Pro 64-bit


    Pretty fancy audio card you have there. Have you tried the optional drivers from here: JCAT reference computer audio accessories | JPLAY ?

    Might also try using your onboard audio if the MB has it to see if everything works with it.

    EDIT: Your motherboard appears to have a nice sound chip itself. Again, I would try it just to see if any difference.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 216
    Win 8.1 Pro x64


    Perhaps I wasn't clear. Audio works everywhere except (so far) in these two circumstances:
    - Opera 12 on the cdbaby website
    - Zoom Player

    The online site doesn't use JPlay, and I don't think ZP does either. I haven't played anything at cdbaby for some time, but did play check video yesterday or the day before.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    United States
    Posts : 3,093
    Windows 8.1 Pro 64-bit


    Well, I usually re-install drivers and/or the offending software when having such issues. A restore point or image backup before this started happening? Are you sure the sites haven't changed the format they are streaming?
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Posts : 216
    Win 8.1 Pro x64


    We're only talking about one website here with Opera 12 - all others I've checked work - and that one site works with FF38 and Opera 30b. Then I started checking media players, audio and video, and only Zoom Player was silent, which got me wondering.
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    Posts : 216
    Win 8.1 Pro x64


    Update: Zoom Player was speaker setting that had changed when dac wasn't being seen, but didn't revert. That leaves Opera 12 and cdbaby. Perhaps a site programming matter. Thanks.
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Harrisonburg, Va.
    Posts : 10,488
    Windows 8.1.1 Pro with Media Center


    Quote Originally Posted by highstream View Post
    Perhaps I wasn't clear. Audio works everywhere except (so far) in these two circumstances:
    - Opera 12 on the cdbaby website
    - Zoom Player

    The online site doesn't use JPlay, and I don't think ZP does either. I haven't played anything at cdbaby for some time, but did play check video yesterday or the day before.
    I think you need to upgrade Opera---

    Click image for larger version

    I went to---

    Top Indie Songs | CD Baby Music Store

    & the music played.
      My System SpecsSystem Spec

  8. #8


    Posts : 216
    Win 8.1 Pro x64


    Thinking for other people is impolite. Opera webkit, 16 versions in - I have 30b - is still not a full-function browser: e.g., Speed Dial is barely usable; still no print scaling on the fly, including with print preview; and no toolbar mods or even putting tab bar on the bottom. So while O12 may be long in the tooth, bells and whistles still are the developers' priorities with the new Opera. And my sense is they truly don't get it. Hoping Vivaldi eventually fills the gap.
    Last edited by highstream; 19 May 2015 at 20:40.
      My System SpecsSystem Spec

Weird no-audio problem
Related Threads
My cousin and I were watching videos on Youtube on the highest volume (I also have really terrible speakers) and when we paused it, it would make this really high pitched screeching. No joke. Our ears hurt because the frequency was /way/ too high. Then sometimes, the sound wouldn't work at all. I...
Help - weird problem in General Support
I had a 2TB WD Black HD that was developing bad sectors, so I decided to replace it with a WD Velociraptor 1 TB HD. Everything seemed fine., though I didn't do a lot on the computer so I can't say for sure. Power outage the next night. Starting the next day, the computer boots up and shuts down...
I installed my graphics card but the NVidia hd audio driver wont install I tried clean reinstall with driver signature removed and all It only installs the Microsoft driver I tried extracting the .inf for it and manually install but I get a not compatible with windows message. Any helps...
Weird USB Problem in Drivers & Hardware
Heya, I've got weird USB problems, and can't seem to work out what's wrong. I'm using Windows 8 x64, all updated, which had been working without problem for about 8 months now. I noticed my internel card reader drives (9 pin USB header) kept disappearing and reappearing quickly, in both My...
Weird Problem in Network & Sharing
First off I have 5 Windows computers in my house. 3 with 8.1, and 2 with Windows 7. I have an ASUS RT-AC66U wireless router that supports A, B, G, N, & AC. My problem is with my HP 7520 All-In-One printer hooked up wirelessly. With all the pc's off and the printer on in standby mode, I can start...
Solved Weird Problem in General Support
I'm having an issue I've never seen before. It seems to happen maybe a couple times a day (haven't paid that close attention yet). I'll be sitting there and notice the hard drive activity light is on steady and won't even blink. I can work on the system normally though. However when I try to...
Weird Weird Problem! in Network & Sharing
I have the strangest problem with my internet since updating to W8. My internet works absolutely fine all day, up until later in the day (not sure what time exactly this happens) but it stops working! It says it is connected but it simple can't find a network. I am connected via LAN to an...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook