Windows 8 and 8.1 Forums


No sound in video players

  1. #11



    Trying to Sith things out
    Bamberg Germany
    Posts : 2,290
    Windows 10 Pro 64 bit


    I know this ain't no help, but: WEIRD
    How about the Volume Mixer settingsClick image for larger version

      My System SpecsSystem Spec

  2. #12


    Posts : 12
    Windows 8.1


    Yeah i've tried that aswell, but thanks for trying to help
      My System SpecsSystem Spec

  3. #13



    Trying to Sith things out
    Bamberg Germany
    Posts : 2,290
    Windows 10 Pro 64 bit


    You're welcome. One last shot from me. This is new to me I've never seen it till windows 8.1.Click image for larger version
      My System SpecsSystem Spec

  4. #14


    Posts : 12
    Windows 8.1


    I have 6 of those AMD ones but none of them are plugged in, so i use the other one.
    Last edited by MEVGamer; 04 Mar 2015 at 14:29.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #15


    Posts : 12
    Windows 8.1


    A little update.

    Apparently some of my games don't have sound either. Now i can't even play Mass Effect, this doesn't make any sense
      My System SpecsSystem Spec

  6. #16


    United States
    Posts : 3,093
    Windows 8.1 Pro 64-bit


    Go to Device Manager and uninstall the Realtek HD Audio then reboot and let it re-install. Have you tried the latest driver from Microsoft? Latest Realtek HD Audio Driver Version for Windows 8
      My System SpecsSystem Spec

  7. #17


    Posts : 12
    Windows 8.1


    Quote Originally Posted by popeye View Post
    Go to Device Manager and uninstall the Realtek HD Audio then reboot and let it re-install. Have you tried the latest driver from Microsoft? Latest Realtek HD Audio Driver Version for Windows 8
    I did but it didn't fix the problem, i'll try again though
      My System SpecsSystem Spec

  8. #18


    Posts : 12
    Windows 8.1


    One question, i downloaded the drivers from the site but i have no idea how to install them, it's just bunch of files. Sorry, i'm stupid.
      My System SpecsSystem Spec

  9. #19


    Posts : 12
    Windows 8.1


    I clean installed my OS and everything works fine now
      My System SpecsSystem Spec

Page 2 of 2 FirstFirst 12
No sound in video players
Related Threads
Sound and Video stutter. in General Support
Hi, I'm experiencing fairly regular stutters while playing either video or audio files when these are saved on my HDD. I have both a SSD and a HDD. I keep all my video and audio files on my HDD because my SSD obviously has a lot less space on it. It seems these stutters occur because the HDD...
Hello everyone ^_^, So, since I installed Windows 8.1 , there has been this very strange problem with Windows Media Player where it displays every video which is highly saturated or we can say that it appears very odd. Whereas in the case of VLC, it displays the video appropriately. I have...
Solved video players in Drivers & Hardware
got 3 DVDs today, one working great but the other 2, once I got them, says they are enhanced dvd movies. and it looks like the movies don't work with what came with the OS. here's what it says I got 2 videos, pitch black and chronicles of Riddick, then when I try to play either one I get this...
I have looked all over the internet and cannot find a solution to this, cleared cache/history/etc, re-installed chrome (twice) and still the sound does not work and it's getting kind of annoying. It works fine in IE but not Chrome, I was wondering if anyone here has had this problem and knows a...
Video sound but no picture in Sound & Audio
Hello everyone. Got my new WIN 8 pc set up (see below). webcam videos (AVI) play fine. Digital camera videos (MOV) play fine. The issue is with MPG videos. They have sound but no picture. These are videos originally on VHS, burned to DVD and then copied to hard drive. They play fine on WIN 7, but...
I recently started getting this problem yesterday, where, Flash and Silverlight videos experience constant tearing when streaming video in a web browser. I've never had this issue in Windows 7, but have had it before in a previous install of Windows 8 (this is the 3rd install I've done in 3 weeks)....
I'm using a x86(32 bit) Tablet PC. It has installed both Video and Audio drivers. Both, before and after installing these drivers when watching VIDEO(ie Video App), or even using Media Player, it seems that Video and Audio are not insync. Why? Any guidance on this matter is appreciated.
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook