Windows 8 and 8.1 Forums


HD Audio Device not working

  1. #1


    Posts : 30
    Windows 8.1

    HD Audio Device not working


    Hi All,
    I searched the threads but could not find a solution.

    My High Definition audio device is not working.

    This is the error message,
    This device cannot start. (Code 10)
    {Operation Failed}
    The requested operation was unsuccessful.

    I have tried uninstalling and re-booting, but same problem comes back. I have tried the Microsoft Fix It solution, it does not work. I've even tried the sfc /scannow solution in Command Prompt, it found corrupt files but was unable to fix them, nothing fixes it. The roll back button is greyed out.

    I'm running Windows 8.1 Pro, 64 bit, Motherboard is ASUS P8B75-M LX

    Any thoughts

    Cheers

    Rob

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Try drivers from here: Realtek
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 30
    Windows 8.1


    Hi Mike, thanks for this. I found the right driver and downloaded and it worked. My system now seems back to normal. But strangely enough I still have a yellow flag against the high definition audio device in device manager. But it all seems to work properly.

    Thank you again.

    Cheers

    Rob
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    It might be a leftover from an unsuccessful driver installation. Ignore it if it does not make problems.
      My System SpecsSystem Spec

HD Audio Device not working
Related Threads
HD Audio Device conflict in Sound & Audio
I have Asus Z97M-PLUS as my mobo with Realtek® ALC887. In Device Mgr under Sound there are 2 lines: 1) 'Realtek Definition Audio' ... which is OK 2) 'High Definition Audio Device' is alerted with yellow triangle & exclamation mark. What is that ? Is there some kind of conflict ?
Bluetooth Audio Device in Drivers & Hardware
After update from win8 to 8.1 all sorts of stuff is going wrong. Inside my device manager my bluetooth audio device has an yellow exclamation mark beside it. Tried to update driver but says it's already updated. Let me know what info you need from me and hopefully someone can help me solve this.
The device is manufactures by Quallcom Atheros and the device manager has a yellow sign with the following message: device cannot start (code 10) object path component was not a directory Tried to update drivers but they are updated. Drivers listed in the device manager are all in...
Hello, Last night I restarted my computer and for some reason when I booted it back up I was not able to use my headsets sound. I went through the settings disabling audio drivers and nothing worked, I also tried to change the default audio device but that wouldn't work either. For some reason I...
audio device in Sound & Audio
does window 8 have an audio output device; I wrote before of 2 audio services that say they running but when you hit properties it is stopped and the other is window endpoint. I do not have any audio output . I could be wrong Lorrry
Hello, I have a Toshiba Satellite L875-S7110 with Windows 8 that is a few months old now, and had been working fantastic until last night. Windows did an update, and now I have a red X over my sound icon that states "No Audio Output Device is installed." Things I have tried so far to try...
I have tried lots of things to try to solve the problem, but to no avail. Please if you know anything that will help solve my problem please let me know. Thank you!:D
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook