Windows 8 and 8.1 Forums


Front&Rear Audio jacks not working, can't find a solution!

  1. #1


    Posts : 1
    Windows 8.1

    Front&Rear Audio jacks not working, can't find a solution!


    Right, i've been having this problem since I THINK starting to use a HDMI wire. But now, i cannot get any audio from the audio jacks, they are detected, but no sound is produced and I just cannot figure it out.
    I've disabled the HDMI, installed, un-installed, re-installed audio drivers and pretty much any method and i can find thus far and nothing at all has worked. I'm a huge lover of music, and the is driving me insane!
    Note: The speakers are fine, they work with my iPhone.

    Any help will be greatly appreciated and i pray it be swift!

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    San Jose - California
    Posts : 2,847
    8.1x64PWMC Ubuntu14.04x64 MintMate17x64


    Right click on the little speaker icon on the taskbar, select playback. Do you have it set to Speakers ?

    Click image for larger version
      My System SpecsSystem Spec

Front&Rear Audio jacks not working, can't find a solution!
Related Threads
I'm using a Logitech G230 (Note: I went to a friend's house and tested the mic and headset out before posting and it was a-okay) This problem occurred recently when I came home and Noticed my computer a bit out of place (I'm not sure if it was tipped over or not) I use the front Jack and it...
And it happens only when I boot the computer up and find that neither my keyboard or mouse are working then I plug them into front (2) avaialable usb ports and they work fine.... And then If I try to uninstall universal bus controllers by device manager then my keyboard + mouse stops working...
rear speakers not working in Sound & Audio
all plugged in new computer drivers up to date set to quadraphonic they were working yesterday but they appear to have stopped on their own. the test speaker option worked at first but now they dont when i click the speaker icon to test on the sound playback options tab the level indicator...
I have a Gigabyte GA-F2A75m-HD2 (Rev 1.0) board and this is quite an odd one. The front port worked with Ubuntu and other Linux distros but it seems to be the opposite case with Windows 8.1. I installed the latest Gigabyte version of the Realtek HD Audio Manager but it still doesn't work. What...
I've installed windows 8 yesterday and noted that front panel audio doesn't work (I use a headphone) connecting the headphone to back jack it's work but front not. It's a Intel HDA, and using windows's default driver. any needed information tell me, and sorry my bad english.
Hi, Iím having a problem with the front panel audio of my new Antec One case. While the headphone jack plays sound fine the problem is that it doesnít detect when headphones are plugged in and does not mute the rear speakers. Jack Sensing is not working at all and Realtek HD Audio Manger marks...
Hi all, I'd be grateful for any advice to my problem.... Last month I bought a new PC, a Dell XPS 8500 with an Intel Core i7-3770 processor. The PC has onboard audio (Realtek High Definition Audio). I didn't buy new speakers as I have a perfectly usable set of Creative 6.1 speakers. My...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook