Windows 8 and 8.1 Forums


Windows Sound Files Exist But Cannot Access / Play: How?

  1. #1


    Posts : 1
    Windows 8.1

    Windows Sound Files Exist But Cannot Access / Play: How?


    My new HP Pavilion with MS Win 8.1 includes all of the default MS Win sound files. I cannot access them to play for all users (family use with no password on accounts).

    REQUEST: I would like a 'How-To' on both accessing and getting MS Win 8.1 default or any sound file them to play during a particular system event.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Posts : 22,576
    64-bit Windows 10


    Hello chillme1, and welcome to Eight Forums.

    Sound events are a per user account setting, and not global. You should be able to change them per account using an option in the tutorial below though.

    Sounds - Change - Windows 7 Help Forums

    Hope this helps,
    Shawn
      My System SpecsSystem Spec

Windows Sound Files Exist But Cannot Access / Play: How?
Related Threads
Anyone else having this problem? Latest updates installed, Windows 8.1 Windows Media Player will not play AVI files. All other file types work fine. Windows Movie Maker won't recognize them either. Is there a fix? Thanks, wws
Hi everyone, I have been struggling with this for weeks - whenever I plug my computer into a TV through an HDMI cable, the screen visual transfers perfectly but no sound comes through the TV. Please note that I have scoured the forums and have tried all of the basic suggestions that people...
Hello... I searched the forum for 'APE'.. some amusing threads about going ape**it, some about converting APE to FLAC... I don't want to convert my APE audio files. I want to play them directly in WMP 12 just like I could in previous versions of WMP (on XP, for example). My WMP plays mp3 and...
Hi everyone. I recently clean installed the 64-bit version of Windows 8 on my computer. The software I use on a daily basis works properly on it, but I do have a question about one thing. I have a couple of old Logitech e-mail videos. (They’re at least a dozen years old, possibly a little...
Hi, I have a HCL laptop with Windows 8 Pro x86 installed. Whenever I connect my headphones I don't get any sound from it. I have gone to my "Playback Devices" and selected "Show Disabled Devices" and the headphones are not listed there. What can I do to work around this problem ? I need my...
Hi there the version of IE10 shipped with Server 2012 seems to have a defect -- can't play video from web sites -- sound is fine. Not sure if this is actually a real problem as you don't usually do much browsing on a server -- but as this version of IE10 is nearer RTM than that shipped with W8...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook