Windows 8 and 8.1 Forums


Windows 8.1 no sound after uplugged the cables

  1. #1


    Posts : 5
    Windows 8.1 Pro N

    Windows 8.1 no sound after uplugged the cables


    Hello,

    I'm new to this forum.
    My problem is that I can't get any sound out of my pc anymore.

    Things I have checked so far:
    • I got all cables plugged in.
    • Runned sfc /scannow.
    • Set my speakers to default output.
    • Reset the settings to default of my speakers.
    • Uninstalled the drivers of my audio ouput (through device manager) and re´nstalled realtek (newest version).
    • Checked device manager but no yellow or red signs are displayed there.
    • Of course rebooted my PC couple of times.


    The odd thing is when I configure my speakers and quadraphonic my L and R speakers doesn't get any sounds but LA and RA does give sound out of the speakers and headset.
    Screenshow below shows the ones that giving sound in the red box.
    Click image for larger version

    Anybody has any idea?
    Any advice is welcome.
    Thanks in advance.

    Greetings,
    Jan24
    Last edited by jan24; 06 Jan 2014 at 14:37.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Posts : 902
    Win8.1 Pro, Desktop Mode


    No sound at all...???
    Did you try various programs..??(foobar, winamp, mpc, vlc et al)
    Did you check 'device manager' for yellow alerts..??
    Did you check the speakers with a different device..??(ipod etc)
    Bios..??

    Oh, and welcome to eightforums...
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 5
    Windows 8.1 Pro N


    Quote Originally Posted by Rickkins View Post
    No sound at all...???
    Did you try various programs..??(foobar, winamp, mpc, vlc et al)
    Did you check 'device manager' for yellow alerts..??
    Did you check the speakers with a different device..??(ipod etc)
    Bios..??

    Oh, and welcome to eightforums...
    Thanks for your reponse.

    Well I do get sound at the 2 speakers in the red box on the picture above.
    Yes, I did try various programs like: Windows Media Player, YouTube and VLC.
    Yes, I did check the device manager and no yellow alerts appear.
    On my laptop the speakers / headphone working fine like they should.

    What should I check into my Bios?
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Posts : 2,627
    win8.1.1 enterprise


    did you try the stereo setting
    ,what speaker[make model #] system are you using
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Posts : 5
    Windows 8.1 Pro N


    Quote Originally Posted by caperjack View Post
    did you try the stereo setting
    ,what speaker[make model #] system are you using
    Yes, I did try stereo (where I have it normally on) but it doesn't gives any sound at all.
    I use a Logitech X-530 as speakers.
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    Melbourne,FL.
    Posts : 187
    Windows 8.1 Pro w/Media Center x64


    I've got the same speaker's on my pc. This will sound weird as they're 5.1 speaker's. With the last few driver updates from Realtek for Windows 8.1, you need to set them as 7.1 speaker's, then go into the Realtek HD Audio Manager program and configure the Speaker Configuration & Room Correction setting's to yur liking.
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Posts : 5
    Windows 8.1 Pro N


    Quote Originally Posted by brkkab123 View Post
    I've got the same speaker's on my pc. This will sound weird as they're 5.1 speaker's. With the last few driver updates from Realtek for Windows 8.1, you need to set them as 7.1 speaker's, then go into the Realtek HD Audio Manager program and configure the Speaker Configuration & Room Correction setting's to yur liking.
    This didn't work for me.
    Also that link you sended me is a program where I need a license for.
      My System SpecsSystem Spec

  8. #8


    Posts : 5
    Windows 8.1 Pro N


    So.. I have tried to totally re´nstall my PC to Windows 7.
    But still no luck with the sound, still the exact same problem.

    It ***** I had to re´nstall my PC for this and didn't come to a solution.
    Atlhough this tells us where not to look atleast.

    I'm scared it's a hardware problem and so I already took contact with Asus and now waiting for response.
      My System SpecsSystem Spec

Windows 8.1 no sound after uplugged the cables
Related Threads
Can I purchace wire to extend the following devices? A. USB Cable B. Audio (WebCam)/Video C. If so how thorough do you need to be with the foil wrapped around the cables? If I wanted to share a mouse for examples: Could I buy a blank screw terminal and split the wires apart, connect them to...
Windows 8.1 Pro, 64-bit. I finally got video and sound to come out both the mobo and the NVidia video/HDMI card. MOBO is Foxconn G41MXE. Sound system on mobo is NM10/ICH7 Family High Definition audio Controller, by Intel. Video Card is GeForce GTX 550 Ti, with NVidia GF116 High Definition Audio...
Title says it all. I need to wait at least five minutes to be able to hear anything on my laptop.. I can't hear songs nor play videos.. Help would really be appreciated. :)
I have the laptop as stated above, i have had it a week and the user before me had decided to put on 7 instead of 8. i completely wiped and restored to windows 8.1, installed all sammy drivers and ensured it is all up to date. the laptop had huge instability issues, the hdd was on its way out as...
Had windows 7, sound worked for quite awhile with my toshiba laptop. Installed the realtek driver and about 2-3 months later the sound stopped working. When plugged into TV w headphone jack it works (at least the last time I did this). I unplugged and the sound worked again for about 2 days and...
Hi there Why is it on even a quite EXPENSIVE laptop these days do they make the HDD cable so FLIMSY -- on my old Sony VAIO it was easy to fit a new HDD / SSD -- the SATA connector was RIGIDLY attached to the mobo and the disk slotted straight in - no flimsy wire or ribbon connector from the HDD...
Ethernet Cables in Chillout Room
So, today marks the day I became wireless on everything. Since my PC had no Wi-Fi support, I used a cable to deliver internet to my PC. Anyone else still using a cable for internet? http://fc01.deviantart.net/fs70/f/2012/303/d/3/telephone_pasta_by_dance_on_moon-d5jgb9a.jpg Mmmm... :) ...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook