Windows 8 and 8.1 Forums


Front Audio panel not working on Windows 8.1

  1. #21


    Posts : 18
    Windows 8.1 64-Bit


    I have read that and have hooked up my mobo on the HD port since its the only header with 4 headers which my front panel uses.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #22


    Posts : 18
    Windows 8.1 64-Bit


    Quote Originally Posted by my2cents View Post
    Quote Originally Posted by SlimShady View Post
    I just checked and the cable sits stable on the board
    OK, just wanted to be sure. Did you try uninstalling the Realtek Audio Manager completely and rebooting to see if your headset port is now being detected?
    How do I remove the Audio Manager? All I get is the Realtek HD Audio Driver.
      My System SpecsSystem Spec

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Front Audio panel not working on Windows 8.1
Related Threads
Hi everyone.. I'm having a problem with my sound setup. I'm using Windows 8. I have a 2.1 channel speaker, headphone and microphone. On rear, I've connected my 2.1 channel speakers and on the front jack, I connect my headphones and microphone. The headphone works fine but Windows won't detect...
No sound from front panel in Sound & Audio
Yeah so my front panel is connected to my board but im still not getting any sound Usually in the good'ol versions i would disable front panel detection from the realtek driver utility but i dont have that on this computer
Right, i've been having this problem since I THINK starting to use a HDMI wire. But now, i cannot get any audio from the audio jacks, they are detected, but no sound is produced and I just cannot figure it out. I've disabled the HDMI, installed, un-installed, re-installed audio drivers and pretty...
I've installed windows 8 yesterday and noted that front panel audio doesn't work (I use a headphone) connecting the headphone to back jack it's work but front not. It's a Intel HDA, and using windows's default driver. any needed information tell me, and sorry my bad english.
Hi, Iím having a problem with the front panel audio of my new Antec One case. While the headphone jack plays sound fine the problem is that it doesnít detect when headphones are plugged in and does not mute the rear speakers. Jack Sensing is not working at all and Realtek HD Audio Manger marks...
Front panel no left sound in Sound & Audio
Hello, I've got an Z77 Pro3 mobo (Asrock) and a Bitfenix Shinobi case. I've installed the HD-audio plug from the case to the motherboards hd-audio place correctly. My problem is that the case's front panel gives sounds only to my headsets right side but not to the left side. The microphone...
Hi all, I'd be grateful for any advice to my problem.... Last month I bought a new PC, a Dell XPS 8500 with an Intel Core i7-3770 processor. The PC has onboard audio (Realtek High Definition Audio). I didn't buy new speakers as I have a perfectly usable set of Creative 6.1 speakers. My...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook