Windows 8 and 8.1 Forums


No Audio in TuneIn or iHeartRadio Apps...works elsewhere

  1. #1


    Milwaukee, WI
    Posts : 6
    Win 8 Pro x64

    No Audio in TuneIn or iHeartRadio Apps...works elsewhere


    I have searched everywhere for an answer to this...

    I have the latest Realtek HD Audio drivers installed (2.70) on a Windows 8 Pro PC. I have all other Audio devices disabled and the audio works great with every program/app I have (XBMC, MS Media Center, Music App, Internet Explorer, etc.).

    My issue is that I cannot get any audio with TuneIn or iHeartRadio. When I go to 'devices' in the setting screen it says that no devices are available...so I cannot select another audio source (though there should not be one since they are all deactivated).

    Can ANYONE confirm that these two apps work on their machine? If so, did you have to do anything special to make it work?

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Welcome to Eight Forums, ck26119. Good to have you.

    I don't have these loaded, just to let you know. This is a stumper. Two apps without audio when all else works.

    We can assume that it is the apps or programs. Are these Store apps or legacy programs?

    It would be helpful to all if you would please fill out your system specs in your profile.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 1
    Windows 8


    Iheart works fine for me. You might want to check Control Panel/Sound and insure that Speakers is set at default. I had updated the Realtek drivers and then had issues..only to discover that the default had been changed to something else.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Milwaukee, WI
    Posts : 6
    Win 8 Pro x64


    Thank you, HippsieGypsie! Glad to be here! I just did a fresh install of Win 8 on my HTPC (was running Win 7). Everything runs great...with the exception of those two apps. As a matter of fact, I installed some foreign radio App after my post and it worked great (I couldn't understand a word, but I had audio).

    Every App that I have is downloaded/installed from the MS Store. This may be more 'app' specific than my sound card/driver...as I am not having issues anywhere else.

    I am running Win 8 Pro 64 bit
    Intel Core2Quad 2.83 GHz
    8 GB of DDR3 RAM
    2.5TB of storage with a 4TB NAS
    EVGA 132-CK-NF79-TR LGA 775 Nvidia nForce 790i Ultra SLI Motherboard (using the HD Audio port)
    HD 4670 iSilence 4 1GB DDR3 Video Card
    WinTV HVR-1800 for over the airTV
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Milwaukee, WI
    Posts : 6
    Win 8 Pro x64


    Quote Originally Posted by Vegasden View Post
    Iheart works fine for me. You might want to check Control Panel/Sound and insure that Speakers is set at default. I had updated the Realtek drivers and then had issues..only to discover that the default had been changed to something else.
    I have the HD Audio chosen...it allows me to choose the 'Speakers' option, but it says that nothing in connected. So I disabled all of my other options to try to single out the issue...I have been in every setting that I can dream of (including some that I never knew about) today...google is a great thing, but very frustrating when you can't find the solution.
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    LOL! Learn the language of the foreign radio app? Sorry, couldn't help myself!

    If everything else works fine, then it's got to be the apps, but weird that both don't work. The foreign radio app was through the store as well? Do things play through IE10 desktop version? What I'm getting at is that 8 has a Modern (Metro and Store apps) side and a Win32 legacy program via the desktop portal side. Not that savvy, but I wonder if that makes a difference.

    Do the apps have sound settings in them?

    The only thing I can think of is to try uninstalling and reinstalling the apps.
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Milwaukee, WI
    Posts : 6
    Win 8 Pro x64


    Quote Originally Posted by HippsieGypsie View Post
    LOL! Learn the language of the foreign radio app? Sorry, couldn't help myself!

    If everything else works fine, then it's got to be the apps, but weird that both don't work. The foreign radio app was through the store as well? Do things play through IE10 desktop version? What I'm getting at is that 8 has a Modern (Metro and Store apps) side and a Win32 legacy program via the desktop portal side. Not that savvy, but I wonder if that makes a difference.

    Do the apps have sound settings in them?

    The only thing I can think of is to try uninstalling and reinstalling the apps.
    Time to dust off the Rosetta Stone package!!!

    I am going to try to reinstall them...it is just too odd that they do not work. They are both on the 'Metro' side of Windows...and audio works in literally every other part of the system (the apps do not have a sound setting). Oh well...i can just go to the website if i really wanted to...it works fine from there.

    Thank you all for your help!!!
      My System SpecsSystem Spec

  8. #8


    You're welcome. I wrote a app company because of problems early on in RP. They wrote me back asking for info so they could fix it, which eventually they did. You may want to do the same. We have to remember that these apps are in their infancy. Good luck to you and Happy Holidays!
      My System SpecsSystem Spec

  9. #9


    Hafnarfjörður IS
    Posts : 4,376
    Linux Centos 7, W8.1, W7, W2K3 Server W10


    Quote Originally Posted by HippsieGypsie View Post
    Welcome to Eight Forums, ck26119. Good to have you.

    I don't have these loaded, just to let you know. This is a stumper. Two apps without audio when all else works.

    We can assume that it is the apps or programs. Are these Store apps or legacy programs?

    It would be helpful to all if you would please fill out your system specs in your profile.
    Hi there

    Tunein radio works fine for me -- I play it on a Bluetooth speaker device set -- no prob whatsoever with this application. I haven't tried iHeart radio application.

    Sometimes Bluetooth drops out if I'm using a mobile phone near the speaker but 99% of the time it's fine.

    Problem could be your Internet connection might be too slow so the application is always "Re-bufferring" the signal so no sound ever gets to the soundcard.

    The PC I'm using for this application is connected via LAN rather than WiFi.

    Note I NEVER use the IE 10 Metro version --just the "Bog standard" desktop IE10 --so it could also be a "Metro" problem.

    Cheers
    jimbo
      My System SpecsSystem Spec

  10. #10


    Milwaukee, WI
    Posts : 6
    Win 8 Pro x64


    Thank you, Jimbo45. After trying everything under the sun, I opted to reformat my hdd and reinstall Windows. Now I actually know what I am doing, so I am going to avoid any programs that I installed by mistake last time.

    I am connected to my LAN and my internet is 2.0 MB/s down/1.5 MB/s up...I find it hard to believe that it is not fast enough to buffer music. That said, I have no issues with anything else...I have Sunday Ticket Max, Slingbox, etc. that all runs fine.

    I will see what happens after my fresh installation...if this doesn't work...I am going to contact the developers to see if there is something that I am missing.

    Thanks again for all of your feedback. I was about to revert back to Win 7, but after all of my 'playing' around...I am starting to like Win8. My favorite feature...just type what you are looking for and the search pops up (in the Metro Start).
      My System SpecsSystem Spec

Page 1 of 2 12 LastLast
No Audio in TuneIn or iHeartRadio Apps...works elsewhere
Related Threads
I just got my new laptop with Windows 8.1 a few days ago and everything worked fine until now. When I plug in my earbuds, only the left earbud works. I've tried nearly everything I found online but to no avail. I've tried reinstalling the Realtek HD Audio drivers and system restoring to the...
Hello - I almost went over the edge last night as I was trying to get my laptop webcam and mic to work with a website that essentially gives virtual interviews. The site did not recognize my webcam and would not produce that adobe flash message that you need to agree to for the webcam to become...
Hello all. I am having a problem with a bluetooth device (Elm327 Mini, It allows you to talk and read data from your car via bluetooth). Heres the problem, It works in windows 7 fine, it works with windows 8 fine, it works in VMware with windows 7 on a windows 8.1 machine, but it will not work on...
Hi there Why do loads of GREAT apps that had 100,000's of users quite satisfied totally mess things up by "re-inventing themselves". Tunein radio (Windows version) was a GREAT app for Free Internet radio listening -- Now it's TOTALLY RUINED in its new re-incarnation on Windows -- for...
TuneIn Radio fail in Software and Apps
I'm a new window 8.1 user and I was stunned that the TuneIn radio App is so unreliable on PC. It doesn't start streaming the station most of the time and when it does it cuts off after a few minutes. I've read the reviews in the Store and problems seem to have started for most users after a...
Stream Errors On TuneIn App in Software and Apps
Is anybody else getting this when trying to connect to a station via the TuneIn app or am I the only one? I've fired off Tweet after Tweet to the staff at TuneIn but have heard NOTHING about a fix to the problem I don't have these problems when using the website or the Android app (Don't have...
Hi I want Windows Airfoil works with Music Windows App. Airfoil can you find here Rogue Amoeba | Airfoil for Windows: Wireless Audio Around Your House Windows Airfoil want a exe file in Music App to stream music to my Stereo, but I can't find the music application files. How will I do that...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook