Windows 8 and 8.1 Forums


Skydrive live tile not working under 8.1?

  1. #1


    USA
    Posts : 689
    Windows 8.1 Pro with Media Center

    Skydrive live tile not working under 8.1?


    I've noticed that Skydrive live tile does not work after upgrading to 8.1. Anyone else notice this?

    Prior to 8.1, Skydrive was live, that is it would display the contents of your folder, especially photos. Now, after 8.1, it doesn't work.

    So is anyone else's skydrive live tile not working under 8.1?

    Thanks

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Posts : 22,582
    64-bit Windows 10


    Hello Drew,

    In Windows 8.1, SkyDrive is fully integrated now.

    You should have a separate SkyDrive app tile on your Start screen for the online SkyDrive, and a SkyDrive folder group in the navigation pane of File Explorer. This folder is located at: "C:\Users\(user-name)\SkyDrive".

    https://www.eightforums.com/tutorials...e-disable.html
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    USA
    Posts : 689
    Windows 8.1 Pro with Media Center


    Hi Shawn, I realize that and what you post is what I have. The issue is the tile isn't live like it once was. And toggling it of and on, resizing it, and so forth doesn't fix the issue. The tile is simply static, not live.

    Here - SkyDrive adds Live Tiles notifications | LiveSide.net

    It used to work, now it doesn't after 8.1. I'm not the only who noticed this... Windows 8.1 now available!
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Posts : 22,582
    64-bit Windows 10


    Sorry Drew. I was thinking the old SkyDrive from Windows Live.

    Yeah, the SkyDrive app tile doesn't appear to have a live tile feature anymore in 8.1
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    USA
    Posts : 689
    Windows 8.1 Pro with Media Center


    Yeah, I really hadn't noticed until someone pointed it out to me, but yeah, it's definitely not there now. I checked my eval copy of 8.1 I'm still running on my VM machine, and it too isn't live. Seems Microsoft may have inadvertently killed it when they integrated it in 8.1
      My System SpecsSystem Spec

Skydrive live tile not working under 8.1?
Related Threads
I'm personally going to try to make this simple, and yet cover all of my problems in a small thread. I updated windows 8.1 pro with wmc from store. I had NO problems, received no error messages, had no dc's, the power didn't shut off, the download didn't stop .. literally nothing went...
Hello, I'm using Windows 8.1, and I have accidentally deleted the SkyDrive App Tile and am trying to find a way to restore it. What happened was that I deleted the SkyDrive shortcut in the start menu, only to realise that doing this also deleted the SkyDrive App Tile in Metro View. Is...
I have upgraded from Windows 8 to 8.1. After doing so and making sure my accounts are all setup, I have found that I can not get the mail tile to act "live". I have verified it is set to live by right-clicking and seeing that link state "turn live tile off". I tried doing that and then turning...
Using 8.1 my weather live tile does not work if I have the option set to Fahrenheit. Once I set it to Celsius the live tile works just fine. I tried installing the app again with no change. Anybody have a clue how to fix this? I really want it to display in F
Solved Link Skydrive to my live ID in General Support
When I log into my Windows 8 tablet, I use my Live ID and password. But, Skydrive does not seem to be linked to this ID. Actually, I cannot determine what account my Skydrive is linked to. Can anyone tell me how to link my Skydrive to my Live ID?
Solved Weather Live Tile Not Working in Software and Apps
Hi, when i right click on my weather tile there is no option to turn on live tile, other tiles work fine, the weather tile used to work too but now its not working. :( I tried sfc scan , reinstalling the app with no results. Pls help?
Hello, Yesterday, out of curiosity, I turned off live tile for the People app from the Start screen. When I turned it back on the images are not rotating (it still things it's off). I rebooted my computer a couple times and still does not work. Any way to resolve this? Thanks.
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook