Windows 8 and 8.1 Forums


DISM /Cleanup-Image - DISM Failed - What To Do Next Please

  1. #11


    United States
    Posts : 3,093
    Windows 8.1 Pro 64-bit


    I would hope they're genuine. But yea, same boat here, need that ISO to do some things. Strange your download has wim files mine has esd but I just converted using that utility. Maybe it has something to do with how you choose to save it when downloading.

    At any rate let us know how it goes.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #12


    All fixed but not by using the DVD as source. I ran the DISM tool and pointed it at the optical drive. The drive was accessed and the program ran for 20 odd minutes. It finished by reporting this:
    "ERROR:0x800f081f. The source files could not be found, use the source option to specify the location of the files that are required to restore the feature. For more information on specifying a source location, see Configure a Windows Repair Source"

    As I had used an 8.1 DVD as the source, as one of the options that link gives, I needed to look elsewhere. I Googled the error code and came to this thread: Dism online restore health function gets error 0x80240021 - Microsoft Community I followed sidv88 instructions and it fixed the corrupted file:
    "I have been able to resolve the issue. The key is to use the Dism /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup command before Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth , and the component store was repaired. SFC was then able to fix the remaining corrupted files."

    Thanks for the help on this problem. You don't find too many solutions posted as some people just can't be bothered to post the Fix after they have found a fix elsewhere. Cheers.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #13


    United States
    Posts : 3,093
    Windows 8.1 Pro 64-bit


    Good to know! It can take some jumping through hoops to figure out exactly will fix this particular problem in every situation. Glad you got it fixed and letting us know how you did it.
      My System SpecsSystem Spec

Page 2 of 2 FirstFirst 12
DISM /Cleanup-Image - DISM Failed - What To Do Next Please
Related Threads
Solved SFC or DISM - Which to Run First? in Performance & Maintenance
Since I have seen "both" recommended as a first step, and since the correct sequence is not defined anywhere that I can find, here's my take on this subject: Run sfc /scannow (first) This will attempt to fix any corruption from the resident component store (Note: internet access is not...
Just like the title says, when integrating language packs in "boot.wim" to create a multilingual installation of Windows 8, DISM shows an error when adding the package. I followed the instructions here: Walkthrough: Add Multilingual Support to Windows Setup. THIS IS THE ERROR: Processing 1 of...
I've been struggling with my PC for a few weeks now, and everything I've done to fix it seems to make it worse. First things were just hanging, sometimes with a notice of "Not Responding", but often with no error message at all. (Noticed first on Secunia PSI, Outlook 2010, and Firefox) Windows...
while runningsfcfix.exe it gives me this error CBS & SFC total detected corruption count: 1 also i have try running Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth and it gives me a error 0x800f081f in addition i try running the windows 8.1 cd startup repair and it could not repair it. how can...
Creating a Windows 8 Image using Dism in Installation & Setup
Hi, So I'm creating a Win8 image with custom software installed, but now i'm stuck on the next steps, I've captured the image but the below link send me in a bit of confusion on the next steps! With win 7 in the past I used to be able to just capture the image and replace the original boot.wim...
I am trying to use dism/online/cleanup-image/restorehealth tool in an elevated command prompt to fix corrupt files that sfc/scannow is unable to repair. I keep getting this error message below: Microsoft Windows (c) 2012 Microsoft Corporation. All rights reserved....
I'm trying to create a Windows Blue WMC image using DISM. I'm running it from my host command prompt (9200). I think I have to use the following commands: The first command completes without problems, but the second one generates this error log:
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook