Windows 8 and 8.1 Forums


None of the configured DNS servers responded

  1. #1


    Posts : 9
    Windows 8.1

    None of the configured DNS servers responded


    Hello. As the title may have suggested, I have been experiencing in these past weeks problems with the internet. Purely random, only I get disconnected from the internet, with reboot being the only 'temporary' solution. In the event logs I see errors that look like this one: Name resolution for the name Google timed out after none of the configured DNS servers responded.
    My laptop is Acer Aspire E1-572G, windows 8.1, and in the first year since I bought the laptop, I didn't have any issues, this is something recent. Thank you for your time and assistance.
    Here is my ipconfig/all :
    Click image for larger version
    Last edited by Maraian; 13 Aug 2015 at 13:56.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Harrisonburg, Va.
    Posts : 10,488
    Windows 8.1.1 Pro with Media Center


    Try Troubleshooting-

    Click image for larger version
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 9
    Windows 8.1


    Hello and thank you for the response. I did the troubleshooting and also checked for updates for the wifi network adapter in device manager. The troubleshooter said nothing was wrong.Unfortunatly I will be coming with an answer whether I lose the internet connection again when/if it actually happens, because from what I've seen, it can happen in the next five minutes, or won't happen the rest of the evening. If you have any aditional tips or suggestions, please do post. Thank you for your time.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Harrisonburg, Va.
    Posts : 10,488
    Windows 8.1.1 Pro with Media Center


    Try running in Administrator cmd prompts-

    sfc /scannow

    then

    Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

    then restart, then run

    sfc /scannow

    again.

    dism hangs on 20% for a long time.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Posts : 9
    Windows 8.1


    Thank you for the reply. The dism took longer than I expected, but , here is a pic after the dism: View image: dism
    I will now reboot and use the sfc /scannow again.
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    Posts : 9
    Windows 8.1


    I did the scannow: View image: scannow , but i lost the connection to the internet again while i was replying, had to reboot the laptop.
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Harrisonburg, Va.
    Posts : 10,488
    Windows 8.1.1 Pro with Media Center


    Your scans look good.

    I am out of ideas on how to fix it.

    Someone here may offer better help.
      My System SpecsSystem Spec

  8. #8


    Posts : 9
    Windows 8.1


    It's allright, thank you for the assistance David, I will wait for further assistance. I should mention this, I kinda messed up the timezone when I created this account and I don't know how to change it, here it's a little later than what it shows under my name, so, if anyone has any other suggestion regarding my problems I will be checking in the morning.
      My System SpecsSystem Spec

  9. #9


    Harrisonburg, Va.
    Posts : 10,488
    Windows 8.1.1 Pro with Media Center


    Under General Settings in User CP-

    Click image for larger version

    Click image for larger version

    Click image for larger version

    Then-

    Click image for larger version
      My System SpecsSystem Spec

  10. #10


    Posts : 9
    Windows 8.1


    Thank you, it seems that the timezone is right now. I will wait for any other suggestions regarding my internet connection issues.
      My System SpecsSystem Spec

Page 1 of 2 12 LastLast
None of the configured DNS servers responded
Related Threads
I have a Sager NP9377 laptop and recently did a factory reset. On the desktop screen, there is a message on bottom right saying SecureBoot isn't configured correctly. How do I fix this? It is greyed out on BIOS/UEFI... Thoughts appreciated :)
Update removes the "Windows 8.1 SecureBoot isn't configured correctly" watermark Update removes the "Windows 8.1 SecureBoot isn't configured correctly" watermark in Windows 8.1 and Windows Server 2012 R2 A Guy See also:...
Hi there not sure if this has been posted but download this update from the Ms site if your watermark with this message doesn't disappear after you've activated your W8.1 installation. Download Update for Windows 8.1 for x64-based Systems (KB2902864) from Official Microsoft Download Center I...
Windows 8.1 64 bit pc 48 GB Ram Intel i7 – 3960X CPU BoxxTech Computer Drive C: SSD - 446 GB If you require other configuration information, please let me know. When I first got my new personal computer in January, I created a System Image using Microsoft’s utility. I typically...
Have just downloaded Win8.1. Although IE11 on desktop snaps open, and Google shows up OK, searches for simple things like Zone Alarm or Avast anti-virus say can't be connected despite trouble shooter saying the net is configured OK. In fact no searches seem to work through Google. Direct links...
I hope this may be useful to someone. There's an interesting detail hidden away in this News thread announcing IE 11 Developer Preview There's more some info on this Windows blog page announcing the updates. Although the site is intended for testing browsers, I think it means that if...
My (Win8 Pro 64 bits) system crashes time after time. I configured it to write minidump files, using small memory dump (256K). It is configured to save the files in %SystemRoot%\Minidump. I'm checking the /windows/minidump folder, but it's always empty. My questions: 1. Why Windows...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook