Windows 8 and 8.1 Forums


Unable to connect to internet via wifi or ethernet

  1. #1


    Posts : 13
    windows 8

    Unable to connect to internet via wifi or ethernet


    Hello everyone,
    I am having an issue. I attempted installed zonealarm free a few days ago when I woke up I saw that it said the installation failed. Yet still I saw zonealarm listed as a new program that was installed. I also can unable to connect to the internet. I changed the settings of zonealarm from high to medium but still no internet, I uninstalled zonealarm and even used the clean.exe zonealarm tool no internet, I manually went ahead and removed as many zone alarm components as possible but still no internet.
    I have done various elevated command prompts net sh etc. However, for the reset one it always says reset failed.
    Ip4 and Ip6 in a not connected state and all wifi networks say limited as well as Ethernet connections.
    I have uninstalled and reinstalled the drivers. Also I have no system restore points available. When the issue was first present my last restore point was Office 2016 preview which I had installed two hours or so before zonealarm. Zonealarm never had a restore point. Since trying to troubleshoot this issue all my restore points have been erased.
    I am going insane.
    Can you guys please help me to figure out how to fix this. Thanks in advance for your help.

    Laptop: Sony Vaio Flip 14
    OS: Windows 8.1 Professional
    Wireless Card: Intel Wireless N 7260

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    System Restore to before you installed Zonealarm.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    United States
    Posts : 3,093
    Windows 8.1 Pro 64-bit


    Quote Originally Posted by Ztruker View Post
    System Restore to before you installed Zonealarm.
    A lot of this third party crap is just that............crap!
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Harrisonburg, Va.
    Posts : 10,488
    Windows 8.1.1 Pro with Media Center


    Have you tried to set up a connection in Internet Options ?

    Click image for larger version
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Posts : 13
    windows 8


    Thanks for all your replies. Unfortunately, I have no system restore points available. When the issue first happened I had a restore point for MS Office 2016 preview which was installed just a few hours before zonealarm. Now I have no restore points available.

    I agree popeye zonealarm is crap.

    David Bailey setting up a new internet connection returned the error 651

    Does anyone have any other suggestions?
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    Do the following:
    Open a Elevated Command Prompt:

    Press WIN + X to open Start context menu.
    Select Command Prompt (Admin)​.

    Paste the following into the Command Prompt window, exactly as shown, including double quotes:

    cmd /c "ipconfig /all > postme.txt & ping yahoo.com >> postme.txt & reg query "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings" | find /i "proxy" >> postme.txt & notepad postme.txt & del postme.txt"

    and press ENTER.

    A file will open in Notepad. Please copy and paste the contents here. Close the Notepad window and the file will be deleted and the Command Prompt window will also close.
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Central IL
    Posts : 3,468
    Linux Mint 17.2


    Use Revo Uninstaller to get rid of as much garbage, then use CCleaner. Both can be downloaded from Majorgeeks.com
      My System SpecsSystem Spec

  8. #8


    Posts : 13
    windows 8


    Hello Ztrucker and broe23, thanks so much for your replies. This issue has me getting emotional now since I am behind on my work for my second job and to communicate with you all I have had to borrow my neighbour's laptop.

    Ztrucker strangely, I do not see the adapter for the Intel wireless card. For clarification I cannot tell when last I have "booted" my VM and I have had a VM setup on the machine for months now without issue. Of course this is not to say that it could not be the issue.

    Broe23, I use CCleaner every day. Revo uninstaller I will use now.

    Here are my results:

    Windows IP Configuration


    Host Name . . . . . . . . . . . . : Sunlight
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No


    Ethernet adapter VMware Network Adapter VMnet1:


    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : VMware Virtual Ethernet Adapter for VMnet1
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-11-8C-E9-52-43
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::e91d:6b36:e15a:e8f4%18(Preferred)
    Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.232.244(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 788549718
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1B-AD-36-CD-00-19-BC-BE-BE-29
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
    fec0:0:0:ffff::2%1
    fec0:0:0:ffff::3%1
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled


    Ethernet adapter VMware Network Adapter VMnet8:


    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : VMware Virtual Ethernet Adapter for VMnet8
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-07-3D-24-50-FF
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::5045:3f0d:30ea:1511%19(Preferred)
    Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.21.17(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 805326934
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1B-AD-36-CD-00-19-BC-BE-BE-29
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
    fec0:0:0:ffff::2%1
    fec0:0:0:ffff::3%1
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled


    Tunnel adapter isatap.{25531E9D-FCE1-4C18-A6AA-721743D7E3D4}:


    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


    Tunnel adapter isatap.{13BE1BB8-1AB2-4A89-B9EE-BC50272A61AC}:


    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Ping request could not find host yahoo.com. Please check the name and try again.
    AutoConfigProxy REG_SZ wininet.dll
    MigrateProxy REG_DWORD 0x1
    ProxyEnable REG_DWORD 0x0
    ProxyOverride REG_SZ *.local
      My System SpecsSystem Spec

  9. #9


    You have no wires or wireless network information showing.

    What does Device Manager show? Are there any yellow or red marks.

    Press Windows key + R, type devmgmt.msc and press Enter.
    Click on View then Show hidden devices.
    Make it full screen.
    Expand any entries with yellow or red marks.
    Do a screen capture the post the image here. See here: Screenshots and Files - Upload and Post in Eight Forums
      My System SpecsSystem Spec

  10. #10


    Posts : 13
    windows 8


    Ztucker, thanks again for helping me out man.

    I went into every single entry in device manager and expanded them. No yellow exclamation marks. Surprisingly, my wireless card also shows up.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Screenshot (2051).png  
      My System SpecsSystem Spec

Page 1 of 3 123 LastLast
Unable to connect to internet via wifi or ethernet
Related Threads
Hello, please help me, i have a problem with my Laptop that can't connect to my home wifi. Another notebook can connect no problem, handphone and ipod no problem, only this 1 laptop. I've just bought the laptop, 1 day after that i dont know why become limited, and then after i try many way from...
Hi I've searched the web endlessly trying to solve this problem with one of my laptops - without any luck at all. Hoping someone here is able to assist. My main PC, 2 laptops, an iPhone and an iPad all connect to my home wifi network. All worked perfectly until 3 days ago. The 2 laptops...
Hello- I am trying to troubleshoot a network connectivity issue for my Mom & Dad's laptop. It is an HP 64-bit running Windows 8.1. Up until this morning, it was able to connect to wi-fi. My mother was on the internet with no problems. They have my-fi with AT&T and my dad's laptop and tablet...
I purchased a new ASUS laptop a couple of days ago and have been trying to use the hotel wifi where I am staying to do the various updates and installs that new computers require. Unfortunately, while I can connect to my tethered cell phone, I cannot connect to the hotel. I have another...
hi all, I'm currently having trouble connecting to wifi, on a regular basis. I have to connect and disconnect multiple times until the connection actually sticks, then its usually fine, ive tried trouble shooting to no avail. can anyone offer any help? likewise when I click the box to connect...
Hello, I have been having issues with sharing my internet connection via an ethernet cable. I read online that there is the ability to 'share' your internet connection. I have learned how to do this, but it doesnt work for me. I tried connecting my laptop. I went through everything and I was able...
Hey all! Few days ago I got Acer V5-531. On this laptop, I can easily connect to wireless networks, but my home one. I could do it on my old laptop with no problems. How is it possible to solve this? It's getting quite annoying, especially knowing that this is the only network I can't connect...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook