Windows 8 and 8.1 Forums


Lost Wi-Fi connection and audio

  1. #1


    Posts : 3
    windows 8.1

    Lost Wi-Fi connection and audio


    I lost my Wi-Fi connection and audio at the same time. Just now as I tried to open Word to get information on a message I continued to receive about System 86, I discovered that my Microsoft Office Professional 2010 cannot verify the license for this application and repair attempt failed. My Dell computer is just a few months old. I am using antivirus programs from McAfee and Avira. Help!

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    United States
    Posts : 3,093
    Windows 8.1 Pro 64-bit


    First why two AV programs? I would uninstall both and let Windows revert to Defender. Then we can see how your system is behaving after that.

    Welcome to the forum!
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 3
    windows 8.1


    I uninstalled three antivirus programs: Avira, McAfee, and Malwarebytes. I am unable to restore or repair. I should say that for several days before the crash I received a message upon lagging on that said "Windows cannot find C:[backslash] Program Files (x86) user extentions [backslash] client. exe."

    When I try to restore I get this message: "The Volume Shadow Copy service used by System Restore is not working." I also get a message that "Event log service is unavailable."

    Also, I have a message at the bottom right telling me I need to turn on Windows Security Center Service. I try to go to Action Center to do this but I get this message: "Windows Security Center Service can't be started."

    And there is more. When I try to open Word, I get this message: Microsoft Office 2010 cannot verify license for this product. You should repair Office Program using Control Panel." But I cannot do that.

    I really appreciate very much anything help you can provide. Thanks!
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    United States
    Posts : 3,093
    Windows 8.1 Pro 64-bit


    I don't know but really sounds like your system is a mess, don't know if you got a virus, malware, hard drive problems or what.
    Can do a sfc /scannow and may have to try a repair install. No image backup from before this started?
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Posts : 3
    windows 8.1


    I tried the sfs /scannow but I could not execute because I cannot connect to the Internet. I have the Dell Drivers & Documentation disk--should I run this and reinstall, or might this cause more problems?

    Thanks for working with me on this.

    Larry
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    United States
    Posts : 3,093
    Windows 8.1 Pro 64-bit


    You must execute sfc /scannow from elevated command prompt, it does not require an internet connection. You should have a refresh/recovery partition that can be accessed through the recovery options in Windows. May show up under a Dell program folder.

    SFC /SCANNOW Command - Run in Windows 8

    You need to backup anything important before you start doing any kind of recovery or repair.
      My System SpecsSystem Spec

Lost Wi-Fi connection and audio
Related Threads
A couple days ago, I was online just watching YouTube videos and all of a sudden my wifi connection just dropped. I sat around and waited for it to reconnect but it didn't. I disconnected and tried to reconnect but it told me it wasn't able to connect to the network. Nobody else has this problem....
Hello guys, I have been reading the site since it started but I just registered. I bought Windows 8 when it was released, like most people I liked the performance upgrades and other stuff, but that was about it. Months later I installed Windows 7 again, but it just felt old and there were a few...
Hey, I have had a few problems with the above laptop which appear to be have solved by installed a new pure SSD hard drive. Windows 8.1 has been installed and the OS has activated fine, the only strange thing is that it appears i have lost all audio and the speaker symbol at the bottom right...
What PITA if I ever saw one! :mad: I just got done upgrading my wife's newer desktop PC that had Windows 8 on it. Did the simple (but LONG) upgrade to 8.1. Now this PC can NOT access the internet. In Network settings, it's showing the Network Adapter and Access point have a strong signal...
Lost audio in Sound & Audio
Tried a search here but found nothing. No idea if this is sw or hw. My audio has worked well since buying my PC (months). Audio on YouTube worked. Audio on MP3s worked. A few weeks ago I lost all audio. The speaker ivon in the task tray has an 'x' over it. When I swlwxct "troubleshoot,' I...
Hi I have recently upgraded to Windows 8.1. After the update what i have noticed is i lost wifi connectivity in the virtual machine which running Windows 2008 R2 server. I have Windows 8.1 and VMware workstation 8.0. Windows 2008 R2 is running in the Virtual machine and i was able to connect to...
lost wireless connection in Network & Sharing
After running 8 for almost a week...this is the first lost connection I've seen. My connection wasn't even listed with the other available networks. A reboot didn't work so rebooted router and that did it. Very strange. Anybody else out experienced anything like that?
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook