Windows 8 and 8.1 Forums


Keep losing network connection in my PC on Lan onboard.

  1. #11


    Posts : 11
    Windows 8.1 Pro 64Bit


    I had Allow the computer........ turned on. So I turned that off and we see what happens.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #12


    United States
    Posts : 3,093
    Windows 8.1 Pro 64-bit


    Also, don't know if you have this on a desktop computer but check if there is a Link State Power Management option in Advanced Power options:

    Click image for larger version
      My System SpecsSystem Spec

  3. #13


    United States
    Posts : 3,093
    Windows 8.1 Pro 64-bit


    And last but not least, do you have the latest drivers for the LAN adapter installed?
      My System SpecsSystem Spec

  4. #14


    Posts : 11
    Windows 8.1 Pro 64Bit


    Yes everything is up-to-date. I have to say for a hour now network hasn't dropped out. Looks good now, You'll get a response tomorrow how it turned out in the end! thanks a lot for your help. pretty obvious things I didn't think about !
      My System SpecsSystem Spec

  5. #15


    Posts : 11
    Windows 8.1 Pro 64Bit


    My pc runs fine now but now it's the wireless that doesn't work like it should do. It's only on my TP-link. I get the error DNS_PROBE_NO_INTERNET. That was also the problem on my desktop but I flushed my DNS and added some DNS from OPENDNS in my network adapter and that seemed to work.. but I don't see why this should be such a pain in the butt. I'm a network administrator myself but this is to strange for even me to handle..
      My System SpecsSystem Spec

  6. #16


    Hi Bram
    I am also having trouble with W8.1 on a laptop over wireless.
    Periodically losing DNS function.
    Wireshark shows DNS query going out and reply containing correct IP address coming back into laptop from DNS resolver.
    But the laptop DNS client does not seem to be able to use the returned IP address until I run ipconfig /flushdns
    Then it works for a while & stops again...
    Does this match your symptoms?
    regards
    Alan
      My System SpecsSystem Spec

  7. #17


    Posts : 11
    Windows 8.1 Pro 64Bit


    This is the exact same problem!
      My System SpecsSystem Spec

  8. #18


    Posts : 11
    Windows 8.1 Pro 64Bit


    I Think I will just swap the TP-link router for a Linksys WUMC710. I think the TP-link just doesn't do it's job well enough.. Keep losing connection, can't handle the DNS or whatever.. I'll get that linksys one Thuesday so I have to sit it out till then, Hopefully when I get that one all problems will be over

    anyway, Thanks for the help on the forum! appreciate it!
      My System SpecsSystem Spec

  9. #19


    Good luck with that Bram
    Let us know how it goes.
    Unfortunately, mine seems to be the way the OS manages the DNS cache & new DNS look-ups.
    Hoping someone out there will have a registry hack or tweak...
    regards
      My System SpecsSystem Spec

  10. #20


    Posts : 11
    Windows 8.1 Pro 64Bit


    I now have a linksys media bridge installed and everything works like a charm!in IPconfig i finally have a DNS Suffix again and my speed now is 90 down 8 up so that's good enough for me not really solved actually, but just gave up lol. thanks guys for the help!
      My System SpecsSystem Spec

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Keep losing network connection in my PC on Lan onboard.
Related Threads
My new laptop will randomly disconnect from the internet but still remain connected to my wireless network. I've unchecked the box allowing the wireless card to be powered down, I've done ipconfig release and renew, and I've checked my drivers but none of it has fixed the issue.
Hi, I'm using Asus N550JV (on latest updated Windows 8.1), which includes integrated Atheros wireless network Adapter. The laptop keep losing Internet connectivity many times. The following behavior is causing the laptop to lose its Internet connectivity on a random basis: a. downloading large...
Network Connection Problems in Network & Sharing
A couple of days ago when I opened IE I got an error message saying I was not connected to a network. I was, with internet access, and I knew this was okay as my partner was sitting 3 feet away using the internet on his machine. I eventually resolved the issue by doing a System Restore but the same...
My laptop keeps losing internet connection. It appears to remain connected to the router but not have actual internet connection. I have pinged the router thousands of times and have no packet loss so I don't suspect that is the problem. I've tried the internet connection on a computer running...
Slow over network connection in Network & Sharing
Hello guys, I have a Desktop connected via ethernet to my Apple Airport Extreme, which supports ac wifi. The hard drives I'm sharing through my desktop are connected via USB 3 cables. So the local speed is pretty good. However, network speed is not as fast. I get about 12 mbps while transferring...
Solved Network connection one way only in Network & Sharing
I just bought and set up a new Dell computer with windows 8. I set sharing and permissions. From the new computer I can access on my network another Windows XP computer and transfer files appropriately. From the XP computer however I can not find the Windows 8 computer. Any suggestions?
When my new build wakes up, sometimes Windows 8 will report no network connectivity, even though the internet is not down. The problem is intermittent and goes away after a few seconds. It's not a wifi problem because of the connection is by ethernet. At the same time, the motherboard has exhibited...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook