Windows 8 and 8.1 Forums


Vaio Tap 11 with Win 8.1 x64 loses Wi-Fi constantly

  1. #1


    Posts : 2
    8.1 x64

    Vaio Tap 11 with Win 8.1 x64 loses Wi-Fi constantly


    My wi-fi keeps disappearing, it says "no connections available" and even the wi-fi adapter in network/sharing center is not present, only bluetooth is there. When I restart it comes back.
    I have a new Vaio Tap 11 tablet which came with regular Win8, I updated it to 8.1, got all the updates after that and updated every driver in vaio update utility, I did nothing else.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Posts : 2,191
    Windows 8.1


    Hi libastral,

    I'm not sure if this has anything to do with your issue but there is a prerequisite BIOS update that (Sony says) must be applied before attempting any update to Windows 8.1. I did not see where you specifically mentioned you updated your BIOS before migrating to Windows 8.1.

    Sony eSupport - SVT11213CXB - Support


    Good luck,

    my2cents
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 2
    8.1 x64


    Quote Originally Posted by my2cents View Post
    Hi libastral,

    I'm not sure if this has anything to do with your issue but there is a prerequisite BIOS update that (Sony says) must be applied before attempting any update to Windows 8.1. I did not see where you specifically mentioned you updated your BIOS before migrating to Windows 8.1.

    Sony eSupport - SVT11213CXB - Support


    Good luck,

    my2cents
    I did it before updating to 8.1
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Quote Originally Posted by libastral View Post
    My wi-fi keeps disappearing, it says "no connections available" and even the wi-fi adapter in network/sharing center is not present, only bluetooth is there. When I restart it comes back.
    I have a new Vaio Tap 11 tablet which came with regular Win8, I updated it to 8.1, got all the updates after that and updated every driver in vaio update utility, I did nothing else.
    With the wifi disappearing that is typically a sign that there are system file integrity problems which is standard issue when you update a system that already has system file problems.

    Try running the system file integrity scan's as outlined in the following link and let me know if the scan's completely successfully or not.

    Accessing internet
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Central IL
    Posts : 3,468
    Linux Mint 17.2


    Open up a command window, enter without the quotes "netsh wlan show all". Post the results from that in here, to show all A/P's around you, what channel they are on, point out which one is your A/P, that you connect to. Post the mfg & model of the gateway or router that you are using, that has the wifi built in.

    Also make sure that you are using either Sony's Wifi driver, or the chipset mfg. driver. Windows 8.x has been loading a lot of wonky drivers lately. Also certain Gateways are causing issues with poor wifi, even though you could be sitting at the desk with the gateway right in front of you.

    I am using a Engenius ECB350 A/P, never have had any issues with it, unless I take it from Auto, to 29dbm. Then it just murders the signal, due to too much power output. I have also used the Trendnet TEW-690ap, which worked really well inside the house. Once you got outside to say 25 feet from it, you started to lose the signal, due to the house has Aluminum siding on it.
      My System SpecsSystem Spec

Vaio Tap 11 with Win 8.1 x64 loses Wi-Fi constantly
Related Threads
Hi I am running Win 8.1 upgraded from 8 Every now and then all the icons on my taskbar start to disappear and it loses all functionality I can not click the start menu button or right click the taskbar. I have to restart the process to get them back which doesn't worry me that much as I have...
I have installed Windows 8.1 64 bit on a new motherboard using a Logitech K120 keyboard. After using the system for a few weeks I have decide to put on a better keyboard. After swapping keyboards the system runs fine until I reboot. At that time Windows starts up as if it has never run before...
Windows Loses Some Users Despite the Arrival of Windows 8.1
Calendar app loses appointments in Software and Apps
I'm using the Microsoft Calendar application in Windows 8. I don't recall if it was already on my laptop when I bought it or if I installed it from the store very early on. (I got the laptop new for Christmas in 2012. It's an ASUS K55N if that matters.) I'm troubled by the fact that some of my...
I saw some older threads but nothing that relates to windows 8. Anyone have any possible solutions to this issue? I have downloaded the latest Sony divers, tested the router, and asked Sony for assistance but nothing has worked so far.
Read more at: Microsoft loses 'SkyDrive' trademark case in EU | ZDNet
Source A Guy
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook