Windows 8 and 8.1 Forums


can't use any app or browser that requires internet

  1. #11


    Posts : 2,130
    Windows 8.0 x64


    For grins you could try this at the command prompt
    ipconfig /release
    ipconfig /renew

    then just run
    ipconfig

    to see if it picked up the name server.
    On the WiFi section it shows no DNS server.
    Why that is I don't know. But sometimes if it's flaky, like some problem at the ISP, those iponfig commands will bring DNS back for awhile. Then it will drop out again, usually on next boot.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #12


    I tried doing that and there was no change.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #13


    Posts : 2,130
    Windows 8.0 x64


    Are her numbers the same as your in these settings:
    Changing DNS Settings in Windows 8

    I don't know why her system would drop the DNS and not yours unless it's hardware related.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #14


    Okay so I went into her properties for IPv4 and for some reason her stuff was not set to automaticaly assign her IP address and had a static entered. I set hers back to auto assign. Mine was already set at automatic assign. However after going into her properties I did notice that her IPv6 wasn't showing network access.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #15


    I noticed a VMware application was running in the ipconfig/all, these virtual machine apps can cause connection problems on Windows depending on a variety of factors.

    Can you uninstall the VMware from this system then run then unzip and run the file below which will reset the network stack, flush the DNS, reset winsock, renew the IP etc. wait until it reboots your machine automatically then if you can post the ipconfig/all again it would be helpful.
    can't use any app or browser that requires internet Attached Files
      My System SpecsSystem Spec

  6. #16


    The VMware software is on my computer not hers. So do I still need to do that?
      My System SpecsSystem Spec

  7. #17


    Quote Originally Posted by KaylaMosho View Post
    The VMware software is on my computer not hers. So do I still need to do that?
    I just assumed that the ipconfig was from the machine having the problem. No need to uninstall if this is on your machine.

    Try running the ipreset file on the machine having the connection problem then post the ipconfig/all from the machine having the problem if you can.

    If running the IPReset file has no effect then try following the directions in the following link to check if there is any system file corruption or store corruption. Report back in and let me know if the system past these tests or not.

    Accessing internet
      My System SpecsSystem Spec

  8. #18


    Central IL
    Posts : 3,468
    Linux Mint 17.2


    HiJackThis is showing some problems. Did you manage to fix this, when you clicked on the Fix this radio button? It looks like there are some other problems like the Winsock, which can be fixed with the netsh winsock reset catalog.

    I take it that you also ran Mbam. I could not see the tddskiller txt file. Just came up garbage in the three in the zip file.

    The Farbar tools over at bleeping computer.com can fix the Internet issues. Try those also.
      My System SpecsSystem Spec

  9. #19


    Quote Originally Posted by broe23 View Post
    HiJackThis is showing some problems. Did you manage to fix this, when you clicked on the Fix this radio button? It looks like there are some other problems like the Winsock, which can be fixed with the netsh winsock reset catalog.

    I take it that you also ran Mbam. I could not see the tddskiller txt file. Just came up garbage in the three in the zip file.

    The Farbar tools over at bleeping computer.com can fix the Internet issues. Try those also.
    I ran CCleaner, Mbam, HitmanPro, MGToolsm RougeKiller, and TDSS Killer.
      My System SpecsSystem Spec

  10. #20


    Quote Originally Posted by chev65 View Post
    Quote Originally Posted by KaylaMosho View Post
    The VMware software is on my computer not hers. So do I still need to do that?
    I just assumed that the ipconfig was from the machine having the problem. No need to uninstall if this is on your machine.

    Try running the ipreset file on the machine having the connection problem then post the ipconfig/all from the machine having the problem if you can.

    If running the IPReset file has no effect then try following the directions in the following link to check if there is any system file corruption or store corruption. Report back in and let me know if the system past these tests or not.

    Accessing internet
    Okay I ran the tests this is the results from the ipconfig.


      My System SpecsSystem Spec

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
can't use any app or browser that requires internet
Related Threads
Hi, Just had another BSOD crash and I hope someone could help me with that. Windows 8 ACER laptop. I hope I used diagnostic tool correctly - the files are attached. Thanks in advance, Mik
Hi, I was hoping somebody would help me as this problem has been driving me a bit crazy. I had Windows Vista installed, and have done a clean install of Windows 8.1, but exactly the same problem occurs. Every few days, my internet will cut. There are no error messages, my network icon...
I recently encountered a problem where my browsers (IE and Firefox) and email stopped working. I know I have an internet connection - I can ping Google for example. And I have other laptops that are working fine. The weird thing is when I reboot I can sometimes use the browser or email but after a...
According to new data from NetApplications, Microsoft's Internet Explorer 10 browser holds a 19.45% market share and is currently in second place behind Internet Explorer 8. Internet Explorer 10, which has already surpassed Google Chrome and Mozilla Firefox in terms of market share, is close to...
Solved No internet browser works!!! in Browsers & Mail
I have a new Sony Vaio which i bought three weeks ago, and obviously it's loaded with Windows Eight. I'm living in Italy this year for work, and when I bought it I was just at home for the Easter Weekend. I had everything set up on it in-store (Livedrive, Norton, Microsoft Office, Skype, iTunes...
I recently did a fresh install of Windows 8 on a separate partition. It works perfectly - except that none of the internet browsers are working properly and most of the metro apps that involve grabbing data from the internet stay stuck at the loading screen. Internet Explorer 10 can't go online...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook