Windows 8 and 8.1 Forums

Can't browse

  1. #1

    Can't browse


    Hey people of the Internet! Just recently on my Dell Laptop, I've been having a problem with opening google chrome and when I type for instance "YouTube" into the search bar it loads for a couple seconds then quits and usual says "No Data Received". I assumed from then my Internet connection was off but looked in the lower right hand corner and had full bar strength for my Internet connection and it even said Internet access but yet I wasn't able to connect to anything dealing with Internet. Thinking my router was down I checked it and well everything works in my house such as iPhones, iPods, game systems,etc. So what's going on with my laptop? Please help!!

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    ::1
    Posts : 18
    Windows 8.1 Professional 64-Bit


    Follow the guide and reply.
    Network Posting Tips
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Uninstall Chrome and reinstall it and try a different browser to verify connection.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : MyPC
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . .: Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . .: No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . :No

    Wireless LAN adapter Local Area Connection* 12:

    Media State . . . . . . . . . . . . : Media Disconnected
    Connection-Specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . . : Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 16-17-31-86-C7-3B
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . .: Yes
    Autoconfiguration Enabled . .: Yes

    Wireless LAN adapter Local Area Connection* 11:

    Media State . . . . . . . . . . . . : Media Disconnected
    Connection-specific DNS Suffix. :
    Description. . . . . . . . . . . . . : Microsoft Hosted Network Virtual Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . .: 56-17-31-86-C7-3B
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . .: Yes
    Autoconfiguration Enabled . . .: Yes

    Ethernet adapter Bluetooth Network Connection:

    Media State . . . . . . . . . . . . .: Media Disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . . . : Bluetooth Device (Personal Area Network)
    Physical Address. . . . . . . . . . : A4-17-31-86-C7-3C
    DHCP Enabled . . . . . . . . . . . .: Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . .: Yes

    Wireless LAN adapter Wi-Fi:

    Connection-specific DNS Suffix .:
    Description . . . . . . . . . . . . . . .: Dell Wireless 1703 802.11b:g:n (2.4GHz)
    Physical Address. . . . . . . . . . . : A4-17-31-86-C7-3B
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled. . . . .: Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . . .: fe80::25d0:554c:c030:b6e7%4(Preferred)
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.7(Preferred)
    Subnet Mask. . . . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Lease Obtained. . . . . . . . . . . . : Sunday, January 5, 2014 9:59:46 PM
    Lease Expires . . . . . . . . . . . . . : Tuesday, January 7, 2014 3:45:25 PM
    Default Gateway. . . . . . . . . . . .: 192.168.1.1
    DHCP Server. . . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . . . : 346298161
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . .: 00-01-00-01-19-F4-70-04-A4-17-31-86-C7-3B

    DNS Servers . . . . . . . . . . . . . .: 192.168.1.1
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . . : Enabled

    Ethernet adapter Ethernet:

    Media State . . . . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . . . . .: Realtek PCIe FE Family Controller
    Physical Address. . . . . . . . . . . : E0-DB-55-8F-5A-A2
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . . .: Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . .: Yes

    Tunnel adapter Local Area Connection* 14:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Physical Address. . . . . . . . . . . .: 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . .: Yes
    IPv6 Address . . . . . . . . . . . . . .: 2001:0:5ef5:79fb:28b5:f66:9eae:f50d(Preferred)
    Link-local IPv6 Address . . . . . . .: fe80::28b5:f66:9eae:f50d%10(Preferred)
    Default Gateway. . . . . . . . . . . .: ::
    DHCPv6 IAID. . . . . . . . . . . . . . : 167772160
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . . : 00-01-00-01-19-F4-70-04-A4-17-31-86-C7-3B

    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . . . : Disabled

    Tunnel adapter isatap.(4D00385D-EADE-4DFF-BC60-811125570EEE):

    Media State . . . . . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . .:
    Description. . . . . . . . . . . . . . . .: Microsoft ISATAP Adapter #2
    Physical Address . . . . . . . . . . . .: 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled. . . . . .: Yes
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Posts : 1
    Win7 & win8


    Check processes that you don't have some nice anti-virus program already installed on your computer. I had similar problem with asus all-in-one computer. There was mcafee already installed, but didn't show it on programs. Had to kill the process and download unistall tool for it before got it working.
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    I mean I have norton antivirus but they wouldn't cause this I wouldn't think. Also here is a picture of the troubleshooting scan report.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails image.jpg  
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Quote Originally Posted by mileman34 View Post
    I mean I have norton antivirus but they wouldn't cause this I wouldn't think. Also here is a picture of the troubleshooting scan report.
    In fact this is exactly the type of problem that Norton is famous for causing.

    Since you are showing a valid IP something is blocking the machine from connecting.
      My System SpecsSystem Spec

  8. #8


    Scorpion saver was a add-on that was on google and I deleted it because I read about how they were malacious so once I deleted it my Internet started working and now works two times faster thanks everyone this one looks to be SOLVED let's hope it stays this way I repped all of you that had useful info....

    @chev65 I didn't know that about Norton I may look into a different Anti-Virus software if this occurs again thx for the tip. I repped you too.
      My System SpecsSystem Spec

  9. #9


    Quote Originally Posted by mileman34 View Post
    Scorpion saver was a add-on that was on google and I deleted it because I read about how they were malacious so once I deleted it my Internet started working and now works two times faster thanks everyone this one looks to be SOLVED let's hope it stays this way I repped all of you that had useful info....

    @chev65 I didn't know that about Norton I may look into a different Anti-Virus software if this occurs again thx for the tip. I repped you too.
    I'm surprised that Norton didn't flag the Scorpion as malicious but for certain something was blocking that connection because the IP was valid. Glad you figured out what the problem was.
      My System SpecsSystem Spec

Can't browse
Related Threads
Have a new Asus ROG G750JM and have finlly after two days got all the updates and stuff I want on it but now I ma bing innunufdted with rotten pop ups like Browser Studio and ad pages when I click on a seven or eight forum links. Have Googled a fix but come up with a heap of PC cleaner ads and...
Ran into an interesting problem and I'll try and explain it as thoroughly as possible. I'm able to browse websites as normal without any notable issue however we ran into an issue when we went to remotely connect to a business application using the external IP address. Tried pinging the IP to no...
EDIT 7-11-2014. The solution was Windows 8 repair re-install. Warning it is slow, may not work easily for Windows 8 (not 8.1) serial owners and resets quite a lot of your advanced settings. So be prepared to spend time in manually changing your settings back to what they were.... I'm running...
Solved 'browse' PROBLEM in General Support
so I go to my 'change pc settings' or even any app that requires browsing for a picture using the windows 8 HUD instead of file explorer. Every time I try to press 'browse' or other specific options, the screen that is supposed to pop up just flashes for a fraction of a second and...
My Browse Button is not working in windows 8 where we change our profile picture i have tried several times but still in vain. I restart my pc but whenever i click browse button to change my profile picture nothing is open. I am attaching a screenshot so that you guys can easily understand my...
Can't browse internet in Browsers & Mail
Hi! I just installed Win8 on my MAC with VMware. Now I can't brows internet. I can ping to any web site, but I can't connect even my router http://192.168.1.1 Any idea, please. Network diagnostic couldn't find/identify the problem. P.S After installation Idid update. It means I'm...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook