Windows 8 and 8.1 Forums

Cannot surf internet

  1. #1


    Posts : 4
    windows 7

    Cannot surf internet


    Hi guys,

    The network and sharing center shows that i have internet access but i cannot surf the internet. This problem only happens to this laptop and only happens when i am in the living room. The router is in the living room while i have another router acting as a universal repeater in my room. In my room, i have no problem surfing the internet. When i off the universal repeater though, i cannot surf anymore. Same problem happens with IE. Any advice will be appreciated


    Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Users\Acer>ipconfig/all

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : Acer-PC
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Peer-Peer
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Qualcomm Atheros AR5BWB222 Wireless Netwo
    rk Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 74-E5-43-11-C0-C9
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2406:3003:2017:104:67d:7bff:fec4:9c23(Pre
    ferred)
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : Saturday, 4 January, 2014 4:02:34 PM
    Lease Expires . . . . . . . . . . : Saturday, 4 January, 2014 8:02:35 PM
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::289c:fcb1:7caa:96f3%15(Preferred)
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.12(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : Saturday, 4 January, 2014 4:02:30 PM
    Lease Expires . . . . . . . . . . : Sunday, 5 January, 2014 4:02:33 PM
    Default Gateway . . . . . . . . . : fe80::cad3:a3ff:fead:c526%15
    192.168.0.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 494200131
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-18-AD-F4-4A-04-7D-7B-C4-9C-23

    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 2404:e800:3::16
    2404:e800:103::16
    2404:e800:103::6
    202.156.1.16
    218.186.2.16
    218.186.2.6
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . : pkahmb
    Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
    Physical Address. . . . . . . . . : 04-7D-7B-C4-9C-23
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter isatap.{4300D4CC-8D4A-473E-95EF-1D8D57B3D822}:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:9d38:6ab8:109a:ef7:3f57:fff3(Prefe
    rred)
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::109a:ef7:3f57:fff3%18(Preferred)
    Default Gateway . . . . . . . . . :
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

    Tunnel adapter 6TO4 Adapter:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Reusable ISATAP Interface {D78F2708-1451-4E1E-9C81-B201E1EE6B14}:


    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails a.jpg  

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    If you can connect through the repeater and not through the router then the network router/repeater probably isn't set up correctly.

    Pretty difficult to figure this out from my end, I'd need to see a separate ipconfig/all when connected to both the repeater and the router I assume which isn't working. You do have some strange entries for DNS which do not look right.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 4
    windows 7


    Hi,

    Thx for the quick reply. This is the ipconfig from the repeater. Thanks for the help. Problem is this issue only occurs to this laptop and not my other laptops so just wondering if it could do with the network card of this laptop.

    Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Users\Acer>ipconfig/all

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : Acer-PC
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Peer-Peer
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Qualcomm Atheros AR5BWB222 Wireless Netwo
    rk Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 74-E5-43-11-C0-C9
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::289c:fcb1:7caa:96f3%15(Preferred)
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.12(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : Sunday, 5 January, 2014 9:50:33 AM
    Lease Expires . . . . . . . . . . : Monday, 6 January, 2014 9:50:37 AM
    Default Gateway . . . . . . . . . : fe80::cad3:a3ff:fead:c526%15
    192.168.0.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 494200131
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-18-AD-F4-4A-04-7D-7B-C4-9C-23

    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 202.156.1.16
    218.186.2.16
    218.186.2.6
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
    Physical Address. . . . . . . . . : 04-7D-7B-C4-9C-23
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter isatap.{4300D4CC-8D4A-473E-95EF-1D8D57B3D822}:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:9d38:6abd:3cc3:3d68:49c8:3b15(Pref
    erred)
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::3cc3:3d68:49c8:3b15%18(Preferred)
    Default Gateway . . . . . . . . . : ::
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

    Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    C:\Users\Acer>
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    From this I can see a problem with the DNS servers. The second ipconfig shows valid DNS servers where the first ipconfig shows DNS servers that aren't valid. The IP is the same in both cases.

    You might want to remove the DNS entries from the IPv4 properties. There is no reason to input the DNS servers in IPv4 and in most cases you would be better off typing valid DNS servers into the routers settings for DNS.

    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 2404:e800:3::16 < invalid DNS
    2404:e800:103::16 < invalid DNS
    2404:e800:103::6 < invalid DNS
    202.156.1.16
    218.186.2.16

    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 202.156.1.16
    218.186.2.16
    218.186.2.6
    218.186.2.6 < these are valid DNS servers but you should remove them from IPv4 properties and use only the main router for DNS, this will show up as the routers default gateway of 192.168.0.1

    It looks like a DNS problem from my end.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Posts : 4
    windows 7


    Hi,

    Thanks for the help. I upped you previously. Sorry for sounding like a newbie. How do you remove the DNS servers cause my IPV4 is set to automatic obtain DNS?

    Thanks
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    Well if you didn't input the DNS servers it must be picking them up from someplace else.

    If the problem only occurs on one machine when it connects to the repeater then it could be a driver problem.

    The Qualcomm Atheros AR5BWB222 wireless adaptor seems to be using a non WHQL driver, if the driver was Windows tested WHQL driver then I should be seeing the Msoft WiFi direct virtual adaptor but since it is missing the driver isn't the best one to use.

    Have you updated this system to Windows 8.1 yet? In either case the driver in the link below is the only one available.

    Drivers for Atheros AR5BWB222 and Windows 8
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Posts : 4
    windows 7


    Hi,

    I am still using windows 7. I downloaded the latest driver for windows 7 but it still does not work. Thanks for all the help though, i really appreciate your time and effort.
      My System SpecsSystem Spec

Cannot surf internet
Related Threads
My Sisters net book developed a fault within four days of setting up, in so far that access to the internet was not possible. Each time a site was typed in the error message could not open page would come up. I started the net book up in safe mode, by using MSCONFIG and changing the boot up with...
Hello, I have a Asus Laptop operating with Windows 8.1. It connects to wifi but none of the desktop icons can get to the Internet. Meanwhile most window tiles in the start menu have Internet access . For example I have the application "MegaTube" and that application has access to the Internet. As...
Can't Get On Internet in Network & Sharing
Something is terribly wrong. I work on my computer... all of a sudden I can't get any sites to open. I have to reboot. I've had to reboot twice today already. I know it isn't my Internet provider because my laptop works fine. I'm using 8.1 I did a Control Alt Delete and sometimes it shows IE...
In Win 7 I was able to listen to Pandora and surf the Web at the same time. Now I can do one or the other not both. I saw the place left or right button so both windows are open. However, as soon as I do a new search, Pandora quits. Just when I thought I was catching on, I find another reason to...
BUILD 2013: Microsoft to Launch Both Windows Blue and Surface 2 BUILD 2013: Microsoft to Launch Both Windows Blue and Surface 2 - Softpedia I for one will not be buying any M$ products if this is true. Hello Mint.
I just recently upgraded to Windows 8 on my HP dv6z-3000 laptop. It is roughly 2 years old and has 6 gb of ram and ran windows 7 without a hitch. Everything on Windows 8 is running smoothly as well except for one issue that I have been searching for a solution for the past few days. Whenever I open...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook