Windows 8 and 8.1 Forums


LAN not detecting on MSI A75 Motherboard with AMD A8-3850

  1. #1


    Delhi, India
    Posts : 5
    Windows 8.1 - x64

    LAN not detecting on MSI A75 Motherboard with AMD A8-3850


    Hi,

    I have MSI A75 Motherboard with AMD A8-3850 APU in my Home PC.
    Yesterday my PC got switched off automatically, and never restarted.

    Then I went to the local repairing shop, who told me that SMPS is faulty, and repaired the SMPS in few bucks.
    After that he showed me that PC is working fine.

    When I came back home and connected all the wires with PC and started my PC, then I came to know about one issue, that the LAN cable is not detected on the PC. However rest everything like USB Ports, HDD, FANs, DVD-ROM etc. are working correctly.

    I don't know how this happened?
    Can this be due to any fault left while repairing the SMPS, or some short circuit happened inside the motherboard?

    Please help.
    I am using workaround at this moment (using USB Wifi to connect to the internet).

    Can someone please help me what's wrong with this motherboard or setting?

    PS: I have checked my modem, as the same LAN Cable works for internet in my Laptop, but in the PC the LAN cable is not detected.
    Also I have checked the BIOS settings, which shows the LAN as enabled.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Delhi, India
    Posts : 5
    Windows 8.1 - x64


    It was a Motherboard Problem, and I got it repaired by the Service Center.
      My System SpecsSystem Spec

LAN not detecting on MSI A75 Motherboard with AMD A8-3850
Related Threads
So i've been tearing my hair out with this problem for the past few weeks, and i've come here for help. Im using an Azio Levetron Mech5 keyboard that i got about a month or so ago, and since an update, it hasn't been detected by my computer unless i take out my laptop battery and start up (and even...
Windows 8.1 on my main tower isn't detecting my second monitor. I have tested the monitor with 8.1 laptop and it works.
Hello, yesterday my PC stopped booting normally and now will rarely detect my SSD when booting leaving me with a blank screen with a blinking cursor in the top left until it reboots again. I have spent most of the day trying to troubleshoot this issue but I am baffled by this, it seems completely...
Hi everyone, This problem has just started several weeks. I use internet by my router WiFi connected to my PC it just keep disconnecting from the WiFi after i always reboot my PC then i can connect again but today i tried to restarting my computer and try to reconnect but i cannot find the WiFi...
Hey, I'm having to get a replacement motherboard as i have a fault on this one. It will be a like for like replacement (exactly the same) Will i have to reinstall Windows 8.1, or can i just plop it in and it will boot/load the drivers that are needed? I wanted to ask, as people often changed...
CD-ROM not detecting disks. in Drivers & Hardware
Lately I've been having trouble trying to get any CD to work on my laptop. I can hear that the CD-ROM responds to the disk, but nothing happens, nothing loads. It only worked once, but for that one time I had to repeatedly put the disk in the CD-ROM. I have checked for posts on this, but...
Hi all, I have recently installed windows 8 64bits on my pc. I have an ATI RADEON HD 3850 AGP , a motherboard ASROCK AM2NF3-VSTA and an AMD Athlon X2 4400+. I can not make my VGA work... When I try to install the driver manually it gets me this error, and in the device manager the VGA it's shown...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook