Windows 8 and 8.1 Forums


Windows 8.1 loses wired internet connection

  1. #31


    Posts : 1
    Win8.1


    Same problem. I tried installing the old driver (btw, the above solution did not work at all for me) and just afterwards everything worked fine, no dropped connectivities (before, it happened approx. every five minutes), so I considered the issue solved. Next day (i.e. today), I started the laptop and again, no wired connection. Turned out, the ethernet controller was no longer listed in the hardware manager. Repairing or re-installing the 12.4. driver didn't help either, I had to do a system reset to before I installed that driver. Does anybody have any idea how installing a different driver can make the system apparently "forget" that I even have an ethernet port?

      My System SpecsSystem Spec

  2. #32


    Quote Originally Posted by tom barrister View Post
    As BlackDisk posted elsewhere, this may fix your internet:

    Open a CMD prompt as an Administrator. It must be run as administrator. To do so as an administrator, right click on "CMD" in the Metro interface, and choose the run as administrator option at the bottom of the screen. If you work from the desktop or start menu, right click on the CMD shortcut and run as administrator.
    Type this: netsh winsock reset
    Press enter.
    Reboot your computer.
    For some like me who isn't a techie....what does this do?
      My System SpecsSystem Spec

  3. #33


    Posts : 1
    8 , 8.1


    Hello everyone,
    I have same problem like many guys.
    My laptop model is sony vaio VPCF137FX/B and you know it has Windows 7 Home Premium 64-bit. i have changed the operating system to windows 8.1 enterprise, but i have some problem with network connection.
    when i connect to network with wired cable and in bridge mode, after a moment i loses my connection. actually i lose my connection with modem and i can't access to modem config page(192.168.1.1).I think there is a program that detect my internet connection; I'm sure that there is no virus or misconfiguration.
    I search so many in internet, but i can't solve it, in which i test every solution in the internet.
    Also i remove the windows 8.1 enterprise and I have installed windows 8, But the problem is alive.
    Please help me.
    Regards.
    Vahids
      My System SpecsSystem Spec

  4. #34


    Quote Originally Posted by AVS View Post
    Hello everyone,
    I have same problem like many guys.
    My laptop model is sony vaio VPCF137FX/B and you know it has Windows 7 Home Premium 64-bit. i have changed the operating system to windows 8.1 enterprise, but i have some problem with network connection.
    when i connect to network with wired cable and in bridge mode, after a moment i loses my connection. actually i lose my connection with modem and i can't access to modem config page(192.168.1.1).I think there is a program that detect my internet connection; I'm sure that there is no virus or misconfiguration.
    I search so many in internet, but i can't solve it, in which i test every solution in the internet.
    Also i remove the windows 8.1 enterprise and I have installed windows 8, But the problem is alive.
    Please help me.
    Regards.
    Vahids

    Same problem. It's Sonys issue. Go to the Sony support website and you'll see lots and lots of problems with this issue. I'll never ever EVER buy another Sony computer.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #35


    Posts : 14
    Windows 8.1


    How do we install this driver? It doesn't have a setup or exe file.

    Quote Originally Posted by CalBear View Post
    Quote Originally Posted by The tank View Post
    I'm having the exactly same problem after updating to Win 8.1. After a few minutes my wired LAN connection goes "limited connectivity". I disabled the power saving option alread - no success. My laptop has a Broadcom NetLink Gigabit Ethernet adapter with Driver Version 15.6.1.2 from Jan 29th, 2013. I couldn't find a newer driver. A reboot typically helps but takes for ever.
    I'd appreciate any hint - this is really a very annoying problem.
    (Sorry for my bad english)
    Thank's in advance for any hint.
    Newer drivers are not always better For some strange reason the driver that Windows setup "likes" is actually a Vista driver. The problem has been fixed in my computer using the driver at this url http://dell.to/16nfwMF which is a Windows 7 driver.
      My System SpecsSystem Spec

  6. #36


    Posts : 14
    Windows 8.1


    never mind...I got it

    Quote Originally Posted by deebo2002 View Post
    How do we install this driver? It doesn't have a setup or exe file.

    Quote Originally Posted by CalBear View Post
    Quote Originally Posted by The tank View Post
    I'm having the exactly same problem after updating to Win 8.1. After a few minutes my wired LAN connection goes "limited connectivity". I disabled the power saving option alread - no success. My laptop has a Broadcom NetLink Gigabit Ethernet adapter with Driver Version 15.6.1.2 from Jan 29th, 2013. I couldn't find a newer driver. A reboot typically helps but takes for ever.
    I'd appreciate any hint - this is really a very annoying problem.
    (Sorry for my bad english)
    Thank's in advance for any hint.
    Newer drivers are not always better For some strange reason the driver that Windows setup "likes" is actually a Vista driver. The problem has been fixed in my computer using the driver at this url http://dell.to/16nfwMF which is a Windows 7 driver.
      My System SpecsSystem Spec

  7. #37


    If anyone is still having this issue I wanted to let you know I fixed it. I had COX internet and moved. Now I have ATT Uverse and I have not had a single internet interruption on my W8 computer.

    Guess ATT's router was better/stronger/or newer than COXs. Dunno. That's not a option some people want to hear but it's what worked for me.
      My System SpecsSystem Spec

  8. #38


    Posts : 14
    Windows 8.1


    [SOLVED] Seems like there's thousands of people have trouble with Broadcom's NetLink Ethernet controllers new drivers for Win8.1. I was told they're currently working on this fix. In the mean time I uninstalled my current version of 15.6.1.2 and went to an old driver from dell HERE. Others have tried this and so have I and it's been working thus far. Broadcom BCM57788 LOM, v.12.4.0.3, A01
      My System SpecsSystem Spec

  9. #39


    Posts : 1
    Windows 8.1 Pro x64


    I have had the same problem with my system. Specs are in my profile but just for quick reference (and my temporary solution)

    Asus N61JQ-A1 Laptop
    Windows 8.1 Pro x64
    8 GB DDR3 Ram
    ATI HD5730 1GB Graphics
    Atheros AR8131 PCI-E Gigabit Ethernet Controller

    When I come out of sleep sometimes the ethernet port will disappear. I go into device manager, scan for changes, then it will find the ethernet port and reconnect.

    This allows you to fix it without having to restart.

    I did try removing the driver and letting it reinstall. I also tried the suggestion on the Asus site to disable turning the device off to save power.
      My System SpecsSystem Spec

  10. #40


    Posts : 1
    windows 8.1


    I had this issue also'after update of windows 8.1. My wifi was working but couldn't use an internet connection via a cable ethernet. I resolved using the following:
    1. Right hand side edge swipe
    2. In the 'search'area write 'device manager'
    3. select 'Network Adapters'
    4. Select your ethernet connection device (mine was Realtek GBE Family Connector)
    5. Select 'Uninstall' the device
    6. Select 'OK'to confirm uninstall.
    7. Restart my desktop. This installs the device driver again automatically. My wired connection shows up and is working.
    8. Also... Right side edge swipe
    9. Select the 'settings' icon
    10. Select the network icon on bottom right hand side
    11. Select my wifi connection
    12. Un-select the option 'connect automatically'

    Lastly the HP helpdesk (awesome group by the way), had me uninstall my wifi adapter and restart. This is to ensure I had the latest driver for my wifi.

    After this all working well!
      My System SpecsSystem Spec

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Windows 8.1 loses wired internet connection
Related Threads
Hi, I'm alright with technology but I've come across a problem I cannot solve. About two weeks ago I turned my laptop on and everything went blank, it couldn't read my drives, no data, nothing. After rebooting it a few times (with a lot of swearing and threatening to chuck it out of the...
I just installed a new wireless ac adapter and I do get a 1.3Gbps connection to my router. However when I test this connection by transferring some large files I get about 350Mbps for sending and 600 Mbps for receiving. When I transfer the same files with a 1Gbps wired connection I get about...
I've been having trouble with my internet connection for the past few days. It seems to be a battle between my router and modem, but my question is about the sidebar on windows 8. When I click on the internet connection icon (?) in the lower right hand corner, the sidebar appears, showing the...
This is the other random problem i am having all the normal things did not work sfc scan,malwarebytes etc etc no viruses etc clean pc....reinstall unistall drivers blah blah blah....Apparently its not grabbing a proxy from the network it seems ipconfig / all shows this
hello when i connect my hp probook 4520s to my sony vpcyb4ajg with Ethernet cable on my Hp wireless disconnects and can not be connected until i disconnect lan cable. but on my sony i have both wired and wireless connections simultaneously hp:win8 x64 realteck Ethernet and atheros wireless sony:...
My wife's Windows 8 Laptop loses internet connectivity frequently in our home. It still says connected and gives absolutely no indication that she has restricted or no access. She simply cannot access any kind of internet service. I made sure that all of her drivers have been updated. I...
Wired Ethernet connection Problem in Network & Sharing
Hi, I've installed Win8 to my laptop and tried to connect to our dormitory network. First, it has been working pretty well.. ..but since this morning*) I cant connect. The troubleshooter ends without success displaying: "Wired ehernet connection doesnt have valid IP configuration." I'm...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook