Windows 8 and 8.1 Forums


Wifi Problems "doesn't have a valid IP configuration"

  1. #1


    Posts : 2
    Windows 8

    Wifi Problems "doesn't have a valid IP configuration"


    Hi all,
    I recently got windows 8 and have found it to be rather volatile. I use WiFi in my house on my desktop Intel PC and my computer strangely sometimes works to get to the internet and sometimes it doesn't coming up with connection limited and after troubleshooting it "doesn't have a valid ip configuration". Ive tried the netsh winsock and the ip reset commands in command prompt (admin) and nothing happens i'm really at a loss. According to some people A/V programs can mess stuff up so i uninstalled them. hopefully someone can help here is my ipconfig/all details.

    Microsoft Windows [Version 6.2.9200]
    (c) 2012 Microsoft Corporation. All rights reserved.







    C:\Windows\system32>ipconfig/all


    Windows IP Configuration


    Host Name . . . . . . . . . . . . : Windows8
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No


    Wireless LAN adapter Local Area Connection* 11:


    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-0D-A5-A0-0C-90
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


    Wireless LAN adapter Mike:


    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : 802.11n USB Wireless LAN Card
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-0D-A5-A0-0C-96
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::2ca7:190e:8dde:82d3%16(Preferred)
    Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.130.211(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 385879461
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-18-79-31-C4-50-46-5D-4F-56-10


    DNS Servers . . . . . . . . . . . : fec0:0:0:ffff::1%1
    fec0:0:0:ffff::2%1
    fec0:0:0:ffff::3%1
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled


    Ethernet adapter Ethernet:


    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
    Physical Address. . . . . . . . . : 50-46-5D-4F-56-10
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


    Tunnel adapter isatap.{BB363329-7066-43C9-A7AA-579122047900}:


    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


    Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:


    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


    C:\Windows\system32>

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    From this you aren't picking up anything from the router at all, the IP showing is the default one that Msoft uses when there are no connections coming from the router.

    You may want to try resetting the router or updating the router's firmware.

    Your system specs aren't listed so I can't check to see if this is a possible driver problem or not.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 2
    Windows 8


    my network doesn't use a router it uses a "switch" which according to my brother updates itself.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Quote Originally Posted by mike101 View Post
    my network doesn't use a router it uses a "switch" which according to my brother updates itself.
    Can't use the switch without a router, your brother is mistaken, switches don't update at all.
      My System SpecsSystem Spec

Wifi Problems "doesn't have a valid IP configuration"
Related Threads
Hi guys. So when I turned on my desktop today, I got the limited network sign. I am using Powerline, so it showed as Ethernet, just as usual. I had the powerline adaptors unplugged, since I moved my PC to another room for a day, and then back again in the old place where it used to work perfectly....
You have probably heard this problem a lot of times and it have bin talked about in a lot of forums. But after searching and trying almost every posable fix I could find, nothing would fix the problem ""Ethernet" doesn't have a valid IP configuration". After playing a match in "League of...
I have no idea what the problem is with my network. I know I have the password right and I am definitely in range. Other devices work on the network also. I have the network diagnostics report and a screenshot of my IP configuration included. Please help! PrintWindows Network Diagnostics...
Hello, After the Windows 8.1 update my laptop stopped being able to use the internet on a certain network. It connects but says limited. After a diagnostic i get the message "wifi" does not have valid IP configuration. I have spent a long time going through various fix routines, reinstalled...
After much thought I recently did a fresh install of my OS everything was working before just wanted a fresh start. Since I did the fresh install I'm getting wifi doesn't have a valid up configuration and for the life of me I can't seem to figure it out. This is on a desktop and I can't use a...
Hello I have a problem that drives me crazy. Randomly, my wifi disconnects many times a day (Limitted conectivity or ), sometimes every 5 minutes. I solve the problem temporarly by: 1.)Running the Troubleshoot of the wifi connection, and it resets the adapter automatically( and at the end of...
Hi, I'm using an ethernet cord to connect to my internet and it has been working well until Thursday morning when I turned on my laptop (Windows 8) to see a yellow triangle sign in the bottom right hand corner, in front of the ethernet connected symbol. Since then I haven't been able been able...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook