Windows 8 and 8.1 Forums


2-5 Min connection newlaptop :(

  1. #1

    2-5 Min connection newlaptop :(


    Hi Experts ,

    I recently received this Compaq laptop but I know not much about connections and working things out with it, but anyhow im trying to connect to my wifi hotspot which works on my mobile all day long and also showing 3-4bars on laptop with a limited signal, Which I purchased in the meantime until I get my modem up and running again, and its disconnecting within 2-5minutes barely time to get this post up... which is the 3rd attempt had a browse thru the forums and seen members putting up configs which took me awhile to work out how they done it so if theres any feedback could you please explain in a tad more detail lol horrible at this


    anyways here a few pictures I think you require not sure, but seems its fixing the gateway everytime I try to fix the problem! Thanks for any feed back much appreicated everyone!
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Config.png   Connection.png  

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    If this laptop is new with Windows 8 installed you should first uninstall any type of trial anti virus software that came preinstalled on this system.

    There are many other bloatware's on new machines that can cause all sorts of problems.

    You will probably have better luck using a wired connection at first, then go to Windows updates and get all the updates for your system first.

    As it stands you are showing no connections at all, not even windows default IP's are showing up.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Quote Originally Posted by chev65 View Post
    If this laptop is new with Windows 8 installed you should first uninstall any type of trial anti virus software that came preinstalled on this system.

    There are many other bloatware's on new machines that can cause all sorts of problems.

    You will probably have better luck using a wired connection at first, then go to Windows updates and get all the updates for your system first.

    As it stands you are showing no connections at all, not even windows default IP's are showing up.
    Hi chev, i was actually hoping youd reply because most of the posts uve fixed with this limited issue, i deleted norton and stopped windows defender firewall, is there any other type of antivirus which i should be deleteing because i cant seem to find anymore? im using a stable connection somewhere else to post this because it seems i cant connect at all now , is there any certain programs i should diffently unistall that you know on a new machine? which about bonjour on the control panel? Also i seen something else about clean system? should i do this aswell? how do i fix the no connections issue are is it just because i aint connected to a modem in my household yet? Thanks very much for your reply Chev. Sorry for all the questions just really want to get to the bottom of this,

    Ps would a dongle work until i get my modem reset up?
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    You should first use the Norton uninstall tool to remove all traces of Norton, you can download it in the link below.
    https://www-secure.symantec.com/nort...=1&lg=en&ct=us

    You should restart the Windows firewall as it never seems to cause any problems.

    Bonjour is on your system? Please explain.

    If there are other programs that are causing problems I might be able to spot them if you can post a screen shot from your add-remove programs menu.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Okay used the tool deleted all Norton by looks of it great. thanks.

    Bonjour was on my last system as well and never known what it was, then discovered in another post someone mentioning a delete but its been on it since I started laptop up.

    Here's a screenshot of connection bit not sure if it helps at all but says not allowing network connections to apps? Plus it also mention's about Private connections, would that be stopping me connection too btfon.com wifi?

    Also Added a screenshot of my program file listings:
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Windows connection.png   Programs1.png   Programs2.png  
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    Update: When connected over use of data as in even small downloads just cuts its off almost right away, can see the kbs usage dropping off? any help?
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Remove incredibar and Yontoo. Then system restore to the earlier point. Make sure that incredibar and Yontoo have gone. Then download malwarebytes and make sure nothing else is on your computer then it should work fine...If that fails, do a system recovery!
    You have some nasties on that computer...
      My System SpecsSystem Spec

  8. #8


    I Put it back to the date I gat it there, and that must have been already on it?

    Deleted incred bar. thanks

    I get error message though when trying to delete it? Any help with that please? thanks

    Edit: running full scan on malware now.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Yontoo.png  
      My System SpecsSystem Spec

  9. #9


    It would be simpler to just do a recovery as long as that's ok with you. Then reply back.
      My System SpecsSystem Spec

  10. #10


    To be honost the only things which where not on the pc shown in the attachments where yontoolbar + Plus the incredBar, ive deleted so much promotional items it would be worse off lol Malwarebtye scan is looking clear aswell. connection seems to be holding out a little longer for some reason after a few toolbar delete's but still cant seem to get it holding a secure, im looking for a guide to delete the yontoo then should be basically back to square one, like first day I received this always had the same problem with the limited connection.
      My System SpecsSystem Spec

Page 1 of 2 12 LastLast
2-5 Min connection newlaptop :(
Related Threads
Need connection help in Network & Sharing
Hello. I have been using my Acer V5 aspire 571pg for almost a year and a half now, and just 3 days ago, it stopped being able to connect to the internet. On the bottom left, it shows the icon as if ita plugged in with an ethernet cable, even though it doesnt have a port for that, but it has a...
I have strange network problem these days. I have a desktop PC and installed Windows 8.1. And I have a LAN. The gateway IP address is 192.168.2.1. The network works fine when I start the PC. I can access Internet with IE, I can access the config pages of my gateway and I can SSH my local File...
No connection available in Network & Sharing
Hi, I need help! Today I woke up to a normal day, normal birds chirping and everything normal but as I facemy laptop, I was shocked to see that it does not connect to any network, out of the blue! I tried various tutorials and help I found in Google, not one helped me! I tried to enable and...
hello when i connect my hp probook 4520s to my sony vpcyb4ajg with Ethernet cable on my Hp wireless disconnects and can not be connected until i disconnect lan cable. but on my sony i have both wired and wireless connections simultaneously hp:win8 x64 realteck Ethernet and atheros wireless sony:...
vga connection in Graphic Cards
installed windows 8 pro upgraded from windows 7,now my vga connection doesn't work.need help to get it working
Solved slow connection in Network & Sharing
(The problem is solved! now my computer is operating at normal speed)
no connection in Network & Sharing
Installed windows 8 dual boot with windows 7 and lost internet connection on windows 7 and 8 error is Ethernet cable no connected or broken
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook