Windows 8 and 8.1 Forums


Internet Connection but browsers do not work.

  1. #1


    Posts : 2
    Windows 8 Pro

    Internet Connection but browsers do not work.


    Hello,

    I have just recently installed Windows 8 Pro and have had no problems, except my internet browsers.
    I am connected to the internet and can use some programs using it such as skype, but none of my browsers will work. (Internet explorer, Google chrome, Firefox.)
    In google chrome i get Error 138, and have researched that and found that it is apparently a problem with your antivirus blocking it, although I have gone into my Bullguard's firewall and allowed all browsers as permitted programs.
    I also allowed them all in the computers own control panel. I have also found that another answer to it is unchecking the proxy setting in internet options, although that makes no change.
    Can someone else please post another possible solution, I will be happy to answer questions.
    Thank you

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Posts : 2,156
    Win7 Ult on DIY; Win8 Pro on MBP/Parallels; Win7 Ult on MBP/Boot Camp; Win7 Ult/Win8 Pro on HP


    I would completely disable all third-party security items (AV, malware, and firewall) and let the Win8 security features take over protection for awhile as a test.
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Quote Originally Posted by JamieTooke View Post
    Hello,

    I have just recently installed Windows 8 Pro and have had no problems, except my internet browsers.
    I am connected to the internet and can use some programs using it such as skype, but none of my browsers will work. (Internet explorer, Google chrome, Firefox.)
    In google chrome i get Error 138, and have researched that and found that it is apparently a problem with your antivirus blocking it, although I have gone into my Bullguard's firewall and allowed all browsers as permitted programs.
    I also allowed them all in the computers own control panel. I have also found that another answer to it is unchecking the proxy setting in internet options, although that makes no change.
    Can someone else please post another possible solution, I will be happy to answer questions.
    Thank you
    This one has been coming up pretty often lately. Usually just resetting winsock and the TCP/IP stack fixes this problem.

    1. Open up the command line utility as Admin and enter each command one at a time :

    netsh winsock reset catalog (resets winsock entries)

    netsh int ip reset reset.log hit (resets TCP/IP stack)

    2. Reboot your PC
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    And I know that worked but the least you can do is report back in.
      My System SpecsSystem Spec

  5. #5


    Posts : 2
    Windows 8 Pro


    znod's solution worked for some bizarre reason, as it was an allowed program in Bullguard anyway. Also even if I disabled Bullguard it would still not work. Happy now it is working, and thank you both.
      My System SpecsSystem Spec

  6. #6


    Posts : 2,156
    Win7 Ult on DIY; Win8 Pro on MBP/Parallels; Win7 Ult on MBP/Boot Camp; Win7 Ult/Win8 Pro on HP


    Miracles never cease. Glad you got it going. And, you are very welcome.
      My System SpecsSystem Spec

  7. #7


    Quote Originally Posted by chev65 View Post
    Quote Originally Posted by JamieTooke View Post
    Hello,

    I have just recently installed Windows 8 Pro and have had no problems, except my internet browsers.
    I am connected to the internet and can use some programs using it such as skype, but none of my browsers will work. (Internet explorer, Google chrome, Firefox.)
    In google chrome i get Error 138, and have researched that and found that it is apparently a problem with your antivirus blocking it, although I have gone into my Bullguard's firewall and allowed all browsers as permitted programs.
    I also allowed them all in the computers own control panel. I have also found that another answer to it is unchecking the proxy setting in internet options, although that makes no change.
    Can someone else please post another possible solution, I will be happy to answer questions.
    Thank you
    This one has been coming up pretty often lately. Usually just resetting winsock and the TCP/IP stack fixes this problem.

    1. Open up the command line utility as Admin and enter each command one at a time :

    netsh winsock reset catalog (resets winsock entries)

    netsh int ip reset reset.log hit (resets TCP/IP stack)

    2. Reboot your PC

    I just joined so I could sign on and tell you this reset worked for me the first time. I really appreciate the efforts of people who share this type of information. Well done!
      My System SpecsSystem Spec

  8. #8


    Thanks for signing up and reporting back in Lkay54. Common problem and easy enough to fix. The diagnoses is sometimes the tricky part.

    This thread now has 7,294 hits so maybe it's helped others as well.
      My System SpecsSystem Spec

  9. #9


    Posts : 2,191
    Windows 8.1


    This thread now has 7,294 hits so maybe it's helped others as well.
    Yes, and you have helped thousands of others over time so keep up the great work here!

    You are an expert in your field!


    Best regards,

    my2cents
      My System SpecsSystem Spec

  10. #10


    Posts : 1
    Windows 8


    I've done this. The problem is that it only works one time and then stops working again. It's a problem with my email as well.
      My System SpecsSystem Spec

Page 1 of 2 12 LastLast
Internet Connection but browsers do not work.
Related Threads
Hi all, In the last week my laptop has spat the dummy and most programs will not connect to the internet. It's a ~3 year old HP that came with W7 that I upgraded to W8 about 6 weeks ago. Internet was working fine until last week. Chrome and Firefox will not connect - all connections time out...
Around a week ago I installed Windows 8.1, and I can't help but think this problem is related to that. My computer (a Toshiba Satellite C855) is apparently connected to the internet, but yesterday I suddenly couldn't browse any websites. I didn't change any settings before this happened. This...
Hey guys! Im not so good with computers, and I could really use all the help with my problem. I keep disconnecting every 3-4 minutes, but only for some seconds. the internet icon always keeps showing that I have internet. I tryed using an other cable but it the problem is still there. It...
My Internet is fine. I can connect with my iPhone, and with Ubuntu OS. It's just the button in the bottom right hand corner (the wireless signal bars) doesn't do anything after I click it on my windows laptop.. It happens every so often disallowing me from connecting to the Internet in times...
My Internet connection icon/button (either on the desktop to the right of the task bar or on the settings when you slide in from right) doesn't work... I mean when I click it it does absolutely nothing. Also, when I open the network and sharing center after clicking change adapter settings it...
Hi! Whenever I try to browse on my laptop, the browsers (all of them - I've tried IE, Firefox, Opera and Chrome) keep on freezing randomly every 20-30 seconds for about 5 seconds. At the same time, I could see the same in steam - the game download speed at the very same moments suddenly drops...
Hi, I have a problem that I haven't found a cure for anywhere: I have a Sony Vaio with Windows 8 installed, and last night I tried to intall Open Office, Firefox and a program called Paint.net on it. The system wanted to restart, and it installed some updates, but after the updates were...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook