Windows 8 and 8.1 Forums


Internet keeps freezing / Admin priv?

  1. #11


    Posts : 31
    Windows 8.1


    I was thinking, that maybe the wifi was looking for the SSID and found 2 networks, so 1 time it picks that channel and the other time, the other one.
    I really don't know..
    I just installed the last batch of programs I use.. if that still works, then I am going to make an image of the whole thing,
    and restore the bad one... then I know for sure if the naming was causing a problem..

    Mainly because in the Event log I am not seeing the DNS errors anymore either.
    The 1 I have now is

    Name resolution for the name servedby.flashtalking.com timed out after none of the configured DNS servers responded.

    but it's not the other Error about DHCP Error cannot use IP something like that..
    I had over 30 errors every bootup..

    1 thing that I did not install was the USB3 drivers.. since that was already in Windows 8.. so wondering if that was part of it..
    I did had event errors about a USB registry entry..

    Anyways... Going to backup and put the other one back, and see if it fails..
    then I know for sure what was causing the problems here..




    Edit: Just updated the Intel 3000 HD drivers to the latest version, and now I am getting one of the errors back..
    The driver \Driver\WUDFRd failed to load for the device USB\VID_138A&PID_0018\9c81395fac58

    But what have USB do to with the Graphics??
    Last edited by pka4916; 22 Nov 2012 at 15:34.

      My System SpecsSystem Spec

  2. #12


    Posts : 31
    Windows 8.1


    ok, since windows 8 doesn't have a system restore... at least not from earlier today, (there is only 1 and that was right after the install of windows 8 itself sigh)

    Either PowerDVD 12 or the Intel 3000 HD Drivers installed a USB driver ??
    Weird thing is that everything is duplicated in my Device Manager for the USB section
    The main one "Intel (R) Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller - 1C26" seems to be working fine,
    but now, there is also a "Intel (R) Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller - 1C2D"
    and The Generic Hub, USB Root Hub etc are all duplicated.
    And I will get the Driver Device Error as mentiod before.
    When I disable the 2nd one, then I get rid of all the Duplicate items, and the error is gone..
    So what caused it to be installed in the first place..
    I tried uninstall the Intel 3000 HD drivers, but it doesn't remove all the other extra ones.

    I am getting a lot of there ! ones

    Windows detected your registry file is still in use by other applications or services. The file will be unloaded now. The applications or services that hold your registry file may not function properly afterwards.


    DETAIL -

    18 user registry handles leaked from \Registry\User\S-1-5-21-626950809-742752765-317646639-1001:

    Process 888 (\Device\HarddiskVolume3\Windows\System32\svchost.exe) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-626950809-742752765-317646639-1001

    Process 976 (\Device\HarddiskVolume3\Windows\System32\svchost.exe) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-626950809-742752765-317646639-1001

    Process 976 (\Device\HarddiskVolume3\Windows\System32\svchost.exe) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-626950809-742752765-317646639-1001

    Process 976 (\Device\HarddiskVolume3\Windows\System32\svchost.exe) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-626950809-742752765-317646639-1001

    Process 976 (\Device\HarddiskVolume3\Windows\System32\svchost.exe) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-626950809-742752765-317646639-1001

    Process 976 (\Device\HarddiskVolume3\Windows\System32\svchost.exe) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-626950809-742752765-317646639-1001\Software\Microsoft\SystemCertificates\SmartCardRoot

    Process 888 (\Device\HarddiskVolume3\Windows\System32\svchost.exe) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-626950809-742752765-317646639-1001\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Connections

    Process 976 (\Device\HarddiskVolume3\Windows\System32\svchost.exe) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-626950809-742752765-317646639-1001\Software\Microsoft\SystemCertificates\CA

    Process 976 (\Device\HarddiskVolume3\Windows\System32\svchost.exe) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-626950809-742752765-317646639-1001\Software\Microsoft\SystemCertificates\TrustedPeople

    Process 976 (\Device\HarddiskVolume3\Windows\System32\svchost.exe) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-626950809-742752765-317646639-1001\Software\Microsoft\SystemCertificates\Root

    Process 976 (\Device\HarddiskVolume3\Windows\System32\svchost.exe) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-626950809-742752765-317646639-1001\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

    Process 976 (\Device\HarddiskVolume3\Windows\System32\svchost.exe) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-626950809-742752765-317646639-1001\Software\Microsoft\SystemCertificates\MY

    Process 976 (\Device\HarddiskVolume3\Windows\System32\svchost.exe) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-626950809-742752765-317646639-1001\Software\Microsoft\SystemCertificates\trust

    Process 976 (\Device\HarddiskVolume3\Windows\System32\svchost.exe) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-626950809-742752765-317646639-1001\Software\Policies\Microsoft\SystemCertificates

    Process 976 (\Device\HarddiskVolume3\Windows\System32\svchost.exe) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-626950809-742752765-317646639-1001\Software\Policies\Microsoft\SystemCertificates

    Process 976 (\Device\HarddiskVolume3\Windows\System32\svchost.exe) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-626950809-742752765-317646639-1001\Software\Policies\Microsoft\SystemCertificates

    Process 976 (\Device\HarddiskVolume3\Windows\System32\svchost.exe) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-626950809-742752765-317646639-1001\Software\Policies\Microsoft\SystemCertificates

    Process 976 (\Device\HarddiskVolume3\Windows\System32\svchost.exe) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-626950809-742752765-317646639-1001\Software\Microsoft\SystemCertificates\Disallowed
      My System SpecsSystem Spec

  3. #13


    Posts : 31
    Windows 8.1


    ok, I've restored the old Windows 8 and all the errors we're back.. including all the web timeouts again
    So I really have no clue what is/was causing it.. I reinstalled it 6 times and always had the same errors.
    Here is a list of those errors.

    The \Driver\WUDFRd I know what that one is now, and disabled the 2nd controller that showed up all the sudden..
    (some program is installing something, but I don't know which one....yet.

    now in the list is this error 0x4025C2E705AD I looked it up and it's the Mac address from a hidden component. when I did a
    ipconfig /all
    It was some MS virtual port driver. With this setup, I do not have that one anymore.
    All those other policy errors, I don't know... that's just messed up somehow..

    BTW..... I have 1 folder, that I cannot delete on my drive.. it's complaining about no rights... which was an own created Folder in Windows 8. There is some user on that folder that I can't get rid of... Even tried changing the rights as Admin, but all I get is
    Denied........
    Any ideas for that one?


    Level Date and Time Source Event ID Task Category
    Error 11/22/2012 5:39:50 PM Microsoft-Windows-Dhcp-Client 1001 Address Configuration State Event Your computer was not assigned an address from the network (by the DHCP Server) for the Network Card with network address 0x4025C2E705AD. The following error occurred: 0x79. Your computer will continue to try and obtain an address on its own from the network address (DHCP) server.
    Error 11/22/2012 5:39:49 PM Microsoft-Windows-Dhcp-Client 1001 Address Configuration State Event Your computer was not assigned an address from the network (by the DHCP Server) for the Network Card with network address 0x4225C2E705AC. The following error occurred: 0x79. Your computer will continue to try and obtain an address on its own from the network address (DHCP) server.
    Warning 11/22/2012 5:39:06 PM Microsoft-Windows-DeviceSetupManager 122 None Access to drivers on Windows Update was blocked by policy
    Warning 11/22/2012 5:38:33 PM Microsoft-Windows-DeviceSetupManager 200 None A connection to the Windows Update service could not be established.
    Warning 11/22/2012 5:38:33 PM Microsoft-Windows-DeviceSetupManager 202 None The Network List Manager reports no connectivity to the internet.
    Warning 11/22/2012 5:38:30 PM Microsoft-Windows-DeviceSetupManager 201 None A connection to the Windows Metadata and Internet Services (WMIS) could not be established.
    Warning 11/22/2012 5:38:30 PM Microsoft-Windows-DeviceSetupManager 202 None The Network List Manager reports no connectivity to the internet.
    Warning 11/22/2012 5:38:28 PM Microsoft-Windows-DeviceSetupManager 200 None A connection to the Windows Update service could not be established.
    Warning 11/22/2012 5:38:28 PM Microsoft-Windows-DeviceSetupManager 202 None The Network List Manager reports no connectivity to the internet.
    Warning 11/22/2012 5:37:04 PM Microsoft-Windows-Kernel-PnP 219 (212) The driver \Driver\WUDFRd failed to load for the device USB\VID_138A&PID_0018\9c81395fac58.
    Warning 11/11/2012 11:27:23 PM Microsoft-Windows-User Profiles Service 1530 None "Windows detected your registry file is still in use by other applications or services. The file will be unloaded now. The applications or services that hold your registry file may not function properly afterwards.
      My System SpecsSystem Spec

  4. #14


    Sorry, you have me dizzy now. I think you are in too much of a rush. Please read my post #10 again. Mainly to install OS first.

    BTW, what are you using to install? ISO disc? Thumb drive?
      My System SpecsSystem Spec

  5. #15


    Posts : 31
    Windows 8.1


    lol I am sorry.
    Yes I created a Thumb drive from the download.
    Installed it, and using the dual boot now.
    So far no problems anymore.

    I made a image of my drive, and I put the old one back, to see if it still had errors, since I named the SSID from the 2 networks different. But that didn't make any difference.. So I am back to my Dual boot version.

    I installed all my default items, and everything is working fine. Did do 1 driver update for the Video, and that's where I got the Dupe USB driver in the Device manager.. I disabled that one, and the error was gone.
    I've been using it all night.. rebooted several times, and the Event log is clean..
    I have really no clue what caused the problem.. Unless it was a Windows error, and the Windows update fixed it
      My System SpecsSystem Spec

  6. #16


    Ok. Cool! You're up and running. All I was suggesting was to get the OS tweaked and running first. 80% of problems with any new OS is drivers. Especially video drivers with 8 because of screen resolution demands for Modern (Metro) app snap.

    Can't we assume that one of the main problems was the video driver? Is your monitor USB? Is that why it loaded the duplicated USB driver?

    I take it the network speed problem is resolved?

    Now AV -> Like I stated, I'm not big on 3rd party maintenance software. I've been using Security Essentials since introduction without any problems. I've gotten viruses, but SE has always found them and eliminated them. Some on the forum have stated that other AV is useless in 8 because they don't have the code to write AV fixes for removal. Like I said, I'm not that savvy, but it makes sense to me.

    Another thing is to keep a clean and orderly registry. A lot of members here recommend CCleaner (free version), both for temporary file removal and registry scan. Can't beat it and the price is right.

    I don't know about anyone else, but the first thing I do after installing an OS is to tweak it, let it update, run temp file and registry scans, and defrag. I'll play around learning it for two or three days to let it stabilize, then start loading other software.
      My System SpecsSystem Spec

  7. #17


    Posts : 31
    Windows 8.1


    Well...... I put in a new hd, since i wanted a full hd backup..
    And installed only win8. And guess what... I have all those dhcp and other errors again..
    I just dont get it... Does a dual boot make hat much of a difference??.?

    Doing the windows update right now to see if the dhcp error goes away.
    But for now, i have all those timeouts again.. See post 13

    All i did was install windows, no drivers etc installed..
      My System SpecsSystem Spec

  8. #18


    Oh shite! I'm on my phone so I don't know which is post 13. There not numbered in the app.

    Anywho, I dual booted on my older Acer T690 using the forum tutorial with RP and Enterprise Evaluation. I hate to say it, but both installs went as smooth as a baby's butt! And both ran fine without a hitch. I haven't bought or loaded new yet, for I want to upgrade some hardware first.

    Let me get this right. You installed another extra HD in your lappy? Just the two you have listed now, correct? Installed 8 on the new? With what other OS?

    I can see why you're frustrated. Keep the faith! We'll get this Fn thing loaded! It just simply cannot be this difficult!
      My System SpecsSystem Spec

  9. #19


    Posts : 31
    Windows 8.1


    Well i have 3 hd,s.
    2 in laptop and 1 spare
    I used the spare one to install windows 8
    Funny thing is..
    After doing the windows update, all the errors are gone again..
    The only thing i have left is the double entry about the driver.. But looking at another laptop that i bought today, it has that one as well.

    Now.... I installed the upgrade on my new h. Did you install maybe the full version ??
      My System SpecsSystem Spec

  10. #20


    Yes. Full versions. Fresh installs from ISOs.

    That explains a lot of the problems. A lot of people having trouble with upgrades. Fresh installs are better IMO.

    New lappy? Good for you! Which one?

    How's the upgrade one doing?
      My System SpecsSystem Spec

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Internet keeps freezing / Admin priv?
Related Threads
My Sisters net book developed a fault within four days of setting up, in so far that access to the internet was not possible. Each time a site was typed in the error message could not open page would come up. I started the net book up in safe mode, by using MSCONFIG and changing the boot up with...
Okay, I'm very sure I set my account to be Admin, there's only one account anyway, yet W8 requests admin permission to do everything. All because of this, I can't change the .ini of a game, I can't update Neverwinter Nights using the updater, I can't save .inis or .txts anywhere except...
Solved I needed admin rights using built-in admin account in User Accounts and Family Safety
Using Win 8.1 First off, the account I'am signed on with is listed as admin type account. It's the one I had to enter my windows account email. Since installing the new MalwareBytes 2.0 program (which went in without any problem) it put an shortcut icon on desktop. I tried too move the icon...
Hi! Whenever I try to browse on my laptop, the browsers (all of them - I've tried IE, Firefox, Opera and Chrome) keep on freezing randomly every 20-30 seconds for about 5 seconds. At the same time, I could see the same in steam - the game download speed at the very same moments suddenly drops...
Solved Transferring Standard (Admin) Account to Hidden Admin? in User Accounts and Family Safety
Hi Guys, I'm new to this forum (as in this is my first post) so please be gentle with me if this has been answered before. :o So anyway I have a standard account with admin privileges, turned off UAC etc... but it doesn't seem to be elevated all the time for example I still see the "admin...
I have two Windows VMs, one Windows 7 and the other Windows 8. On both machines there is an account with administrative rights. On the Windows 7 VM if I run a DOS cmd window it is run with with administrative rights. However, on the Windows 8 VM the DOS cmd window has NO administrative rights. ...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook