Windows 8 and 8.1 Forums


Atheros AR8151 Ethernet connection not working

  1. #11


    Posts : 1
    Win 8 Pro 64-Bit


    Quote Originally Posted by gregstrei View Post

    Dear All,

    I also have the AR8151 at my ACER Laptop and have serious issues with the upload-speed (~30kbs) to a Synology NAS. I was checking several web-sides over the last few days and final found a very good tip on a German site, which brought the speed up to ~35mbs.


    The setting "Large Send Offload (IPv4)" at the Network adapter needs to be deactivated. Note, I’m not an expert in network-settings and don't know what the setting means. However, after I have done this on my laptop the speed was brilliant.

    Hope this helps you as well.

    Cheers

    You are the BEST !!!
    I have a Dell XPS 15z with the same adapter.
    After upgrading to Windows 8 (from 7 Pro), my Ethernet upload speed fell to about 30k... VERY frustrating.

    Dell support was useless. The first thing they told me was that their warranty did not cover 'speed optimization'. I explained that this is not 'optimization', this is 'fixing'!! The only way I could convince them of this was by telling them that my upload speed was fine when the computer had Windows 7. After putting me on hold for a long time, they came back on the phone and basically said "Sorry, your laptop shipped with Windows 7. We don't have a driver for Windows 8". Basically, they told me "tough luck have a nice day"

    I went to the Atheros website and found the updated driver for Windows 8 64-bit. I thought for sure that would fix it. No luck. After several uninstalls / re-installs / reboots and cursing, I started thinking I would have to rebuild my laptop from scratch.

    But ... I came across your post, and guess what ... IT WORKS!
    I can't tell you how happy I am now. You made my day ;-)

    Danke schön!

      My System SpecsSystem Spec

  2. #12


    Posts : 1
    Win 8.1 Pro


    Quote Originally Posted by gregstrei View Post
    I also have the AR8151 at my ACER Laptop and have serious issues with the upload-speed (~30kbs) to a Synology NAS. I was checking several web-sides over the last few days and final found a very good tip on a German site, which brought the speed up to ~35mbs.

    The setting "Large Send Offload (IPv4)" at the Network adapter needs to be deactivated. Note, I’m not an expert in network-settings and don't know what the setting means. However, after I have done this on my laptop the speed was brilliant.
    Gregstrei, my German favorite neighbour, I love you! After update from Win 8 to Win 8.1, uplink speed was very poor. I tried everything like installing the newest driver form qualcomm directly - nothing worked - until I found your post. Everything is fine again!

    Thanks Gregstrei, thanks google! And shame on you, Microsoft!

    BTW: here is what this setting means: Network Connectivity — Advanced Settings for Intel® Ethernet 10/100 and Gigabit Adapters
      My System SpecsSystem Spec

  3. #13


    Posts : 1
    Windows 8.1 Pro x64


    The latest driver for AR8151 seems to be http://www.qca.qualcomm.com/drivers/....0.21_WHQL.zip

    Click image for larger version
      My System SpecsSystem Spec

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Atheros AR8151 Ethernet connection not working
Related Threads
Ethernet connection issues in Network & Sharing
I've been using Ethernet the past several days on my computer since my internet connection is very slow. Beyond this, my Wi-Fi is still connected and working. The other day, my Ethernet connection stopped working even though the network was still working fine (via Wi-Fi). Now my Ethernet port on my...
Ethernet connection in Network & Sharing
Hi,I have an Acer Aspire E1-572 laptop. Went to connect it to my router via an Ethernet cable but failed to have connection,It works okay on wifi but not on the Ethernet the square box don't show next to the clock.I have looked in device manager for any yellow exlamation marks and none to be seen....
Limited Ethernet- No Connection in Network & Sharing
Problem - I cannot at all connect to the internet. Details - NETWORK Connections is Ethernet Limited. HARDWARE positive that adapter router modem works. Already installed network drivers (REaltek LAN Drivers, windows 8 64 bit)- GIGABYTE - Motherboard - Socket FM2+ - GA-F2A88X-UP4 (rev....
Solved Limited Connection on Ethernet in Network & Sharing
Hi there people. I don't know if this was posted and solved way back then but I'm having this problem on my ethernet adapter. My connection just went 'limited connection' but I can browse and download on the web with ease. Also, my metro apps like mail, and news, facebook does not update, and also...
Hello! I'm having problems with my Asus NV56VM laptop (windows 8). Whenever I try to use an ethernet cable to access internet I either get a SSL-error, the website doesn't load at all or it loads VERY slowly and not the whole website (it says that I have internet acces and that it's not limited)....
I'm having some trouble with audio which struggles/freezes/flickering (don't know how to call that anyway) when playing streaming videos. I tried to disable each driver through device manager to see if any of them causes this. When I disabled Atheros L1 Gigabit Ethernet driver, audio stopped doing...
Hello My first post in this forum, and already a tough one ! I'm having problems with my Atheros AR9271 Network wireless adapter. Ok let's begin ! So I had W7 Home premium and decided to upgrade to 8. the whole upgrade went like a charm, I kept all my files and programs, and I had the...
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook