Windows 8 and 8.1 Forums


Driver WUDFRd failed to load - Event ID 219

  1. #1


    Posts : 92
    W.8.1 Pro Update 1

    Driver WUDFRd failed to load - Event ID 219


    I tried the "fix" suggested in another thread (change the service "Windows Driver Foundation" to Automatic from Manual) and it works for awhile. However, I have made the change several times since the Event Warning comes back after a few days. Anybody got a way to make the "Automatic" stick. Windows 8.1 seems to have a need make it "Manual"!

      My System SpecsSystem Spec

  2. #2


    Posts : 2,191
    Windows 8.1


    It should be set to manual w/trigger so that is not the solution to your issue (whatever that is):

    Click image for larger version
      My System SpecsSystem Spec

  3. #3


    Posts : 92
    W.8.1 Pro Update 1


    my2cents,
    Attached is the Even Log warning when I set the service to Manual (Trigger Start). Like I said above the Automatic (Trigger Start) works for awhile (No Warning at boot time or wake from sleep) but somewhere somebody is setting the service back to Manual (Trigger Start). This does not seem to be an isolated problem with me, others have the Event Log Warning issue also. Anybody, need a little help finding who or what is the problem. I know it is a minor issue but I'm down to this last W8.1 Event Log entry at boot time.

    Buy the way persistence pays off, I finally got rid of Numerous event id 10016 errors win 8 pro 64 bit. See post #16-19!
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails WudRd Failed.PNG  
      My System SpecsSystem Spec

  4. #4


    Posts : 2,191
    Windows 8.1


    So, we just tend to disagree then, and with that said, I wish you luck. Also, I know about your persistence because I participated in a few of your previous issues with event logs and was am active contributor (along with others). However, in this case, I think you are on the wrong track, and since you have already demonstrated a need for additional assistance (at least twice before), I will just leave this thread in disagreement and wish you luck. However, agian I will say that you are taking the wrong approach to this issue (whatever that is). Good luck.

    my2cents
      My System SpecsSystem Spec

Driver WUDFRd failed to load - Event ID 219
Related Threads
Solved Driver\WudRd Failed to Load.... in Drivers & Hardware
Has anybody been able to fix this warning message that came with W8? Every machine I have running W8.1 gets a couple of these warnings at boot time. This system ASRock Z77 OC Formula/3770K seems to get a triple dose of the warnings. I have tried the "Fix" of setting the startup to "Automatic"...
Hi, i am having trouble connecting my camera to my PC. It works perfectly on another PC running windows 8.1 pro the same as mine. I open device manager and my device is listed under other devices as canon digital camera, though it has an exclamation mark on it. In the properties under the...
I have installed win 7 home premium but it failed. The screen show error winload.efi 0xc0000428. I have read some forums and threads, something about delete boot entry and set default entry. So I use EasyBCD 2.2, delete the standard win 8.1 and 7 boot entries. I reseted them (win 8.1-C:\) (win...
After Windows 8.1 downloaded and installed an update and also SQL Server 2012 SP1, I restarted it and then it no longer booted. The BIOS splash screen would pop up, then the screen went black and nothing else happened. Even the hard drive activity stopped. I booted from the Windows 8 DVD and...
I am currently using Windows 8.1 2 days before I updated my PC to 8.1 from 8 Then last night I kept Asphalt 8 for downloading from the store And in the morning I shut down the PC and after several minutes when I turn on my PC it shows somewhat like this : "The System Event Notification...
Failed to load Powrprof.dll in General Support
Hi, I am getting the following error on clicking on some of the applications like skype.. etc "C:\windows\SYSTEM32\POWRPROF.dll is either designed to run on windows or contains an erroe. Try installing the programm agaian using the original installation media or contact your system...
load files failed in General Support
hello i have the next problem:when i clik computer icon or in the folder the line doesnt load correctly.is two slow to fill ''green''.what can i do?13331
Eight Forums Android App Eight Forums IOS App Follow us on Facebook